Czy Firma NIVETTE FLEET ...... jest wiarygodna
Moderator: Tunio999
Czy Firma NIVETTE FLEET ...... jest wiarygodna
Jestem szczęśliwym posiadaczem Zafiry A i chcę zmienić na nowszy model Zafirę B, znalazłem ogłoszenia Firmy N...F...M... na benzynę 1,8 się spóźniłem, ale jest jeszcze 1,9cdti 150KM i 120KM.
Sprzedawca poinformował mnie o pełnej historii aut i wszystko się potwierdziło (sprawdziłem jedno z aut przez znajomego fachowca i w serwisie- Sprzedawca powiedział odziwo więcej niż oni).
Czy ktoś zna ta firmę jej wiarygodność?
http://nivette-fleet.otomoto.pl/
http://otomoto.pl/opel-zafira-1-9cdti-1 ... 08635.html
Sprzedawca poinformował mnie o pełnej historii aut i wszystko się potwierdziło (sprawdziłem jedno z aut przez znajomego fachowca i w serwisie- Sprzedawca powiedział odziwo więcej niż oni).
Czy ktoś zna ta firmę jej wiarygodność?
http://nivette-fleet.otomoto.pl/
http://otomoto.pl/opel-zafira-1-9cdti-1 ... 08635.html
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, 10:01 przez TomaszZZZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam TomaszZZZ
Z przykrością muszą stwierdzić że jam Ci to zgarnął tą piekną Zafirkę 1,8
A do rzeczy, Sprzedawca Pan Sebastian przyjął mnie bardzo profesjonalnie a przedtem uraczył przez telefon pełnym opisem napraw wykonanych w samochodzie. Na miejscu obejrzałem samochód, dowiedziałem się więcej a potem również sprawdziłem na stacji diagnostycznej.
Praktycznie żadnych niespodzianek. Transakcja przeprowadzona gładko.
Od trzech dni napawam się posiadaniem, żadnych "kwiatków" w aucie nie odnalazłem.
Więc jedź i sprawdź auto a jak się podoba to rezerwuj. Większość kupujących od Nivette to firmy kupujące masowo-export i handlarze którzy po odpicowniu samochodu i często po"odpowiednim wykreowaniu" je odsprzedają (taka historia była mi opowiedziana i moje obserwacje to zdają się potwierdzać).
Ja dwa dni po rezerwacji mojej Zafiry dostałem propozycję zrzeczenia się jej za "odstępne", to utwierdziło mnie że dobrze wyhaczyłem
Mam nadzieję że moje doświadczenia pomogą Ci w decyzji.
Z przykrością muszą stwierdzić że jam Ci to zgarnął tą piekną Zafirkę 1,8
A do rzeczy, Sprzedawca Pan Sebastian przyjął mnie bardzo profesjonalnie a przedtem uraczył przez telefon pełnym opisem napraw wykonanych w samochodzie. Na miejscu obejrzałem samochód, dowiedziałem się więcej a potem również sprawdziłem na stacji diagnostycznej.
Praktycznie żadnych niespodzianek. Transakcja przeprowadzona gładko.
Od trzech dni napawam się posiadaniem, żadnych "kwiatków" w aucie nie odnalazłem.
Więc jedź i sprawdź auto a jak się podoba to rezerwuj. Większość kupujących od Nivette to firmy kupujące masowo-export i handlarze którzy po odpicowniu samochodu i często po"odpowiednim wykreowaniu" je odsprzedają (taka historia była mi opowiedziana i moje obserwacje to zdają się potwierdzać).
Ja dwa dni po rezerwacji mojej Zafiry dostałem propozycję zrzeczenia się jej za "odstępne", to utwierdziło mnie że dobrze wyhaczyłem
Mam nadzieję że moje doświadczenia pomogą Ci w decyzji.
Witam,
To ja proponowałem koledze JasnyKryształ odstępne - też miałem chrapkę na tą ZB.
Kolega był trochę szybszy. Zaznacze ze nie jestem handlarzem i kupowałem dla siebie.
Niestety nasi forumowi handlarze nie mają ZB w benzynie w lepszym wyposażeniu na FV, więc skalkulowałem że odpalenie działki za tzw "odstępne" opłaci się bardziej niż jeżdżenie po PL (rozsądnych ZB w benzynie jest b. mało), na jeżdżenie po PL nie mam czasu (taka praca).
W kwestii nivette - historia do wglądu.
Auto Jasnego nie jest idealne - wynajem długoterminowy - miało jedno puknięcie przód i dwa w tył (wymiana tylnej klapy z klejeniem szyby) + źle spasowane lampy (można było porównać z ZB stojąca obok - identyczny kolor i wyposażenie tyle że diesel).
I gdyby nie te lampy to kolega Jasny nie cieszyłby się nowym nabytkiem .
Uwazam ze mimo powyzszego trafila mu sie niezla sztuka.
BTW - nie widziałem na placu diesel 120 tylko jedną 150-tkę, bardzo ładna.
PS
Jasny jakbys chcial sprzedac w niedalekiej przyszlosci to daj znac
To ja proponowałem koledze JasnyKryształ odstępne - też miałem chrapkę na tą ZB.
Kolega był trochę szybszy. Zaznacze ze nie jestem handlarzem i kupowałem dla siebie.
Niestety nasi forumowi handlarze nie mają ZB w benzynie w lepszym wyposażeniu na FV, więc skalkulowałem że odpalenie działki za tzw "odstępne" opłaci się bardziej niż jeżdżenie po PL (rozsądnych ZB w benzynie jest b. mało), na jeżdżenie po PL nie mam czasu (taka praca).
W kwestii nivette - historia do wglądu.
Auto Jasnego nie jest idealne - wynajem długoterminowy - miało jedno puknięcie przód i dwa w tył (wymiana tylnej klapy z klejeniem szyby) + źle spasowane lampy (można było porównać z ZB stojąca obok - identyczny kolor i wyposażenie tyle że diesel).
I gdyby nie te lampy to kolega Jasny nie cieszyłby się nowym nabytkiem .
Uwazam ze mimo powyzszego trafila mu sie niezla sztuka.
BTW - nie widziałem na placu diesel 120 tylko jedną 150-tkę, bardzo ładna.
PS
Jasny jakbys chcial sprzedac w niedalekiej przyszlosci to daj znac
Reasumując, dorwałem dobrą "polkę" a kolega Marcin2k się spóźnił (bo się namyślał czy napewno nie znajdzie doskonalszej) i teraz trochę żałuje
Oczywiście życzę powodzenia choć łatwo nie będzie, ja szukałem bardzo intensywnie od ponad pół roku.
Nivette - dzwonić, jechać,zobaczyć,sprawdzić,rezerwować.
Cudów nie obiecują więc raczej nie będziesz wściekły że wydałeś na podróż.
Życzę szybkiego acz dobrego zakupu.
Oczywiście życzę powodzenia choć łatwo nie będzie, ja szukałem bardzo intensywnie od ponad pół roku.
Nivette - dzwonić, jechać,zobaczyć,sprawdzić,rezerwować.
Cudów nie obiecują więc raczej nie będziesz wściekły że wydałeś na podróż.
Życzę szybkiego acz dobrego zakupu.
Dzięki za pomoc.
120KM 1,9cdti zarezerwowałem bezpośrednio po zjeździe od użytkownika (akurat został przyprowadzony na plac), ma przytarty lekko zderzak tylni, jak piszecie wszystkiego się dowiedziałem i to się potwierdziło.
Czekam na info o dokumentach i kupuję.
Dzieki za opinie i za oferty od innych sprzedawców (sprowadzane jakoś mnie nie przekonują, wole krajowe pewniejszy zakup).
Jak ktoś szuka pewnego samochodu POLECAM.
120KM 1,9cdti zarezerwowałem bezpośrednio po zjeździe od użytkownika (akurat został przyprowadzony na plac), ma przytarty lekko zderzak tylni, jak piszecie wszystkiego się dowiedziałem i to się potwierdziło.
Czekam na info o dokumentach i kupuję.
Dzieki za opinie i za oferty od innych sprzedawców (sprowadzane jakoś mnie nie przekonują, wole krajowe pewniejszy zakup).
Jak ktoś szuka pewnego samochodu POLECAM.