Czy Firma NIVETTE FLEET ...... jest wiarygodna

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
TomaszZZZ

Czy Firma NIVETTE FLEET ...... jest wiarygodna

#1 Post autor: TomaszZZZ »

Jestem szczęśliwym posiadaczem Zafiry A i chcę zmienić na nowszy model Zafirę B, znalazłem ogłoszenia Firmy N...F...M... na benzynę 1,8 się spóźniłem, ale jest jeszcze 1,9cdti 150KM i 120KM.
Sprzedawca poinformował mnie o pełnej historii aut i wszystko się potwierdziło (sprawdziłem jedno z aut przez znajomego fachowca i w serwisie- Sprzedawca powiedział odziwo więcej niż oni).
Czy ktoś zna ta firmę jej wiarygodność?
http://nivette-fleet.otomoto.pl/
http://otomoto.pl/opel-zafira-1-9cdti-1 ... 08635.html
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, 10:01 przez TomaszZZZ, łącznie zmieniany 2 razy.

Michallot

#2 Post autor: Michallot »

Najlepiej jak wrzucisz linki do tych samochodów,oczywiście jedno auto jeden temat ;)

sQcha

#3 Post autor: sQcha »

Miałem 3 auta w leasingu brane od Nivette, jako salon, ASO i operatora leasingu polecam.
Jakim sprzedawcą używanych aut są, nie mogę się wypowiedzieć.

JasnyKryształ

#4 Post autor: JasnyKryształ »

Witam TomaszZZZ
Z przykrością muszą stwierdzić że jam Ci to zgarnął tą piekną Zafirkę 1,8 :mrgreen:

A do rzeczy, Sprzedawca Pan Sebastian przyjął mnie bardzo profesjonalnie a przedtem uraczył przez telefon pełnym opisem napraw wykonanych w samochodzie. Na miejscu obejrzałem samochód, dowiedziałem się więcej a potem również sprawdziłem na stacji diagnostycznej.
Praktycznie żadnych niespodzianek. Transakcja przeprowadzona gładko.
Od trzech dni napawam się posiadaniem, żadnych "kwiatków" w aucie nie odnalazłem.

Więc jedź i sprawdź auto a jak się podoba to rezerwuj. Większość kupujących od Nivette to firmy kupujące masowo-export i handlarze którzy po odpicowniu samochodu i często po"odpowiednim wykreowaniu" je odsprzedają (taka historia była mi opowiedziana i moje obserwacje to zdają się potwierdzać).

Ja dwa dni po rezerwacji mojej Zafiry dostałem propozycję zrzeczenia się jej za "odstępne", to utwierdziło mnie że dobrze wyhaczyłem :P

Mam nadzieję że moje doświadczenia pomogą Ci w decyzji.

marcin2k

#5 Post autor: marcin2k »

Witam,

To ja proponowałem koledze JasnyKryształ odstępne - też miałem chrapkę na tą ZB.
Kolega był trochę szybszy. Zaznacze ze nie jestem handlarzem i kupowałem dla siebie.

Niestety nasi forumowi handlarze nie mają ZB w benzynie w lepszym wyposażeniu na FV, więc skalkulowałem że odpalenie działki za tzw "odstępne" opłaci się bardziej niż jeżdżenie po PL (rozsądnych ZB w benzynie jest b. mało), na jeżdżenie po PL nie mam czasu (taka praca).

W kwestii nivette - historia do wglądu.
Auto Jasnego nie jest idealne - wynajem długoterminowy - miało jedno puknięcie przód i dwa w tył (wymiana tylnej klapy z klejeniem szyby) + źle spasowane lampy (można było porównać z ZB stojąca obok - identyczny kolor i wyposażenie tyle że diesel).
I gdyby nie te lampy to kolega Jasny nie cieszyłby się nowym nabytkiem :).
Uwazam ze mimo powyzszego trafila mu sie niezla sztuka.

BTW - nie widziałem na placu diesel 120 tylko jedną 150-tkę, bardzo ładna.

PS
Jasny jakbys chcial sprzedac w niedalekiej przyszlosci to daj znac :)

JasnyKryształ

#6 Post autor: JasnyKryształ »

Reasumując, dorwałem dobrą "polkę" a kolega Marcin2k się spóźnił (bo się namyślał czy napewno nie znajdzie doskonalszej) i teraz trochę żałuje ;)
Oczywiście życzę powodzenia choć łatwo nie będzie, ja szukałem bardzo intensywnie od ponad pół roku.

Nivette - dzwonić, jechać,zobaczyć,sprawdzić,rezerwować.
Cudów nie obiecują więc raczej nie będziesz wściekły że wydałeś na podróż.

Życzę szybkiego acz dobrego zakupu.

TomaszZZZ

#7 Post autor: TomaszZZZ »

Dzięki za pomoc.
120KM 1,9cdti zarezerwowałem bezpośrednio po zjeździe od użytkownika (akurat został przyprowadzony na plac), ma przytarty lekko zderzak tylni, jak piszecie wszystkiego się dowiedziałem i to się potwierdziło.
Czekam na info o dokumentach i kupuję.

Dzieki za opinie i za oferty od innych sprzedawców (sprowadzane jakoś mnie nie przekonują, wole krajowe pewniejszy zakup).
Jak ktoś szuka pewnego samochodu POLECAM.

JasnyKryształ

#8 Post autor: JasnyKryształ »

Gratuluję

By się dobrze spisywała.

Do zobaczenia na zlotach :driver:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”