witam,
chce kupić Zośke A tylko w wersji OPC, a nie wiem jak to jest z dieslami, czy są to te same silniki (2.2 Dti 125km) co w zwykłych wersjach ??
oraz czy można gdzieś w Rzeszowie (okolice) zamontować dobry gaz do wersji benzynowej??
dziennie robie około 70km i nie wiem co się bardziej opłaci, pewnie diesel ??
mam troche doświadczenia z Zośka, bo ojciec ma takową tylko że w wersji 2.0Dti i wg mnie ma troszke za mało km
zafira opc
Moderator: Tunio999
No wlasnie te mniej KM daje wieksza ekonomie.mam troche doświadczenia z Zośka, bo ojciec ma takową tylko że w wersji 2.0Dti i wg mnie ma troszke za mało km
Co prawda tylko 2x mialem okazje pojezdzic ZA OPC i zbiera sie o wiele lepiej niz moj DTL : 200KM pod maska kusi zeby pocisnac
Gaz jest jedyna opcja aby bylo taniej tylko obawiam sie ze nadal DTL bedzie tanszy w "spalaniu" niz OPC + LPG.
Niech sie wypowiedza uzytkownicy OPC + LPG jak jest ze spalaniem no i kolejna sprawa zeby znalezc zdrowa wersje OPC...
Ja swojego wymarzonego modelu jakim jest zafa A OPC z 2 litrowym turbodoladowanym benzyniakiem szukalem 7 miesiecy, kilka egzemplarzy przykulo moja uwage na allegro tudziez innych serwisach aukcyjnych, pojechalem obejrzec, a w rzeczywistosci auto okazywalo sie"trupem" az w koncu trafila sie ta jedna, jedyna na ktora polowalem juz dlugi czas, rada jest prosta chcesz kupic dobry zadbany egzemplarz zafiry OPC jezeli tak to bez 20tysi nie podchodz,