Kupno Zafiry A

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mariusz_technik
Mieszkaniec
Model:

Kupno Zafiry A

#1 Post autor: mariusz_technik »

Witam

Chcę kupić zafirę z silnikiem 1.8 125KM, w roczniku 2000-2002 proszę o porady na co zwracać uwagę szczególnie w tym roczniku. Nie chodzi mi o ogólne porady dotyczące kupna auta - to wiem. Chodzi mi o szczegóły akurat tego modelu z tego rocznika, np jak powinien wyglądać napis na tylnej klapie (w ogłoszeniach jest różnie, ale ogólnie z lewej ma być chyba napis opel, a z prawej w jednej linii zafira i pod spodem pojemność 1.8?). Chodzi mi o tego typu szczegóły, bo chce kupić bezwypadkowy egzemplarz dla siebie. Albo np widzę po ogłoszeniach że tabliczka znamionowa na pasie przednim jest malowana w kolorze nadwozia itp. Czy jest sposób, żeby na miejscu przy oględzinach sprawdzić po VINie wyposażenie? Dzięki z góry za podpowiedzi

Ps: Chcę kupić zafirę bo jest nie za duża, wejdzie 7 osób i jak trzeba fotele łatwo schować - nie trzeba bawić się w demontaż, dobrze znosi gaz, i ogólnie dosyć solidne to auto, łatwe w utrzymaniu. Ma fajne listwy dookoła samochodu - super. Nie ma jak dla mnie konkurencji w tych rocznikach jeśli chodzi o tego tupu samochód. A dlaczego roczniki do 2002? Bo podobają mi się zółte kierunki i stary typ grila ;) Jak by się trafiła z jasnym wnętrzem to by było bardzo dobrze, bo te czarne środki są strasznie smutne..

Awatar użytkownika
jozek
Mieszkaniec
Model:
Kontakt:

#2 Post autor: jozek »

kolego mariusz_technik użyj najpierw SZUKAJ a powinieneś znaleźć TO
takich trzech jak nas dwóch nie ma ani jednego

Obrazek Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mariusz_technik
Mieszkaniec
Model:

#3 Post autor: mariusz_technik »

Czytałem ten temat, wiadomości ogólne dotyczące sprawdzania aut przed kupnem są cenne, ale mi chodzi o szczegóły tego modelu, co i jak powinno być w oryginale - żeby nie było wątpliwości podczas kupna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”