Sportowe zawieszenie
Moderator: Tunio999
Sportowe zawieszenie
Witam wszystkich i proszę o podpowiedź.Mam na oku ładna zafirę tourer (rok pr.2013)wszystko jest ok.podoba sie itd.Jest jednak jedno ale..sportowe zawieszenie.Jak to się sprawdza w praktyce,czy to nic strasznego,pytam bo kiedyś miałem audi a4 z obniżonym fabrycznie 20mm zawieszeniem i jazda tym autem nie naleźała do komfortowych.jak to jest w zafirze?dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam,a-ha je.śli już było takie pytanie to proszę ze mną nie jechać tylko podpowiedzieć gdzie jak ico?pozdrawiam
Nie włansie ,że nie s-line,s-line to już exstrem,są w audi 3 stopnie zawieszenia,normalny,ten co ja miałem właśnie B i s-line,ja miałem do tego 16 felgi(na szczęście)ale i tak czułem każdą nierówność.osbiście wolę miękko i może bujać na zakretach,komfort najważniejszy.Dlatego pytam czy z tym sportowym zawieszeniem w zafirze też jest tak niekomfortowo.?A powiedz mi jeszcze coś o silnikach.Ta Zafira do ktorej się przymierzam ma silnik 2.0-165KM diesel oczywiście wiem ,że ten silnik sobie poradzi z tym autem.A jak wygląda sprawa z silnikiem 131KM,da radę czy męczarnia?Pytam bo te z mniejszym silnikiem znacznie tańsze,dzięki za odpowiedź i pozdro.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
nie mam bladego pojęcia jak się te silnik sprawuj ą w ciężkiej Zafirze sądzę, że 131KM też da radę w końcu moment obrotowy tez ma spory zawsze można podnieść chipem
Jak chcesz komfortowo to raczej patrzałbym się coś z Francuskich typu C4 Picasso albo Renault Scenic III... niemieckie to raczej auta twarde skierowane ku lepszej jakości prowadzenia...
Jak chcesz komfortowo to raczej patrzałbym się coś z Francuskich typu C4 Picasso albo Renault Scenic III... niemieckie to raczej auta twarde skierowane ku lepszej jakości prowadzenia...
- Aliass
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
zaj znac czy wszystko przebiegło pomyslnie...
Pozniej pochwal sie nowym nabytkiem w dziale MOJE AUTO
a na koncu daj się przejechac
Pozniej pochwal sie nowym nabytkiem w dziale MOJE AUTO
a na koncu daj się przejechac
Ostatnio zmieniony 18 gru 2015, 06:58 przez Aliass, łącznie zmieniany 1 raz.