Sportowe zawieszenie

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
niker

Sportowe zawieszenie

#1 Post autor: niker »

Witam wszystkich i proszę o podpowiedź.Mam na oku ładna zafirę tourer (rok pr.2013)wszystko jest ok.podoba sie itd.Jest jednak jedno ale..sportowe zawieszenie.Jak to się sprawdza w praktyce,czy to nic strasznego,pytam bo kiedyś miałem audi a4 z obniżonym fabrycznie 20mm zawieszeniem i jazda tym autem nie naleźała do komfortowych.jak to jest w zafirze?dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam,a-ha je.śli już było takie pytanie to proszę ze mną nie jechać tylko podpowiedzieć gdzie jak ico?pozdrawiam

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#2 Post autor: Maćku »

Ja jeździłem na M-pakietowym zawieszeniu w e36 fabrycznie -20mm i było wygodnie, a jednocześnie lepiej w zakrętach wszystko zależne od specyfikacji marki... w audi zapewne s-linowy pakiet miałeś?

Opel nie powinien mieć twardego zawieszenia raczej komfortowe ;)
Obrazek

niker

#3 Post autor: niker »

Nie włansie ,że nie s-line,s-line to już exstrem,są w audi 3 stopnie zawieszenia,normalny,ten co ja miałem właśnie B i s-line,ja miałem do tego 16 felgi(na szczęście)ale i tak czułem każdą nierówność.osbiście wolę miękko i może bujać na zakretach,komfort najważniejszy.Dlatego pytam czy z tym sportowym zawieszeniem w zafirze też jest tak niekomfortowo.?A powiedz mi jeszcze coś o silnikach.Ta Zafira do ktorej się przymierzam ma silnik 2.0-165KM diesel oczywiście wiem ,że ten silnik sobie poradzi z tym autem.A jak wygląda sprawa z silnikiem 131KM,da radę czy męczarnia?Pytam bo te z mniejszym silnikiem znacznie tańsze,dzięki za odpowiedź i pozdro.

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#4 Post autor: Maćku »

nie mam bladego pojęcia jak się te silnik sprawuj ą w ciężkiej Zafirze sądzę, że 131KM też da radę w końcu moment obrotowy tez ma spory zawsze można podnieść chipem ;)

Jak chcesz komfortowo to raczej patrzałbym się coś z Francuskich typu C4 Picasso albo Renault Scenic III... niemieckie to raczej auta twarde skierowane ku lepszej jakości prowadzenia...
Obrazek

niker

#5 Post autor: niker »

Za późno :cry: jutro jade po zafirę :lol: mam nadzieję,że nie będzie trzęsło :lol: :lol: :lol: pozdrawiam

Awatar użytkownika
Aliass
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#6 Post autor: Aliass »

zaj znac czy wszystko przebiegło pomyslnie...

Pozniej pochwal sie nowym nabytkiem w dziale MOJE AUTO ;)

a na koncu daj się przejechac :haha:
Ostatnio zmieniony 18 gru 2015, 06:58 przez Aliass, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”