Historia Pojazdu
Moderator: Tunio999
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
Odnośnie zapisywania przebiegów. Byłem dzisiaj w Stacji diagnostycznej. Byłem świadkiem ciekawej rozmowy. Przyszedł człowiek, który powiedział, że był dzisiaj kontrolowany przez Policję i Policjant zażądał od kierowcy zaświadczenia o przebiegu auta. . Na co diagnosta stwierdził, że ustawodawca nakazał wystawianie zaświadczenia o przebiegu auta w trakcie kontroli technicznej, ale nie ma żadnego zapisu co kierowca z tym zaświadczeniem ma zrobić. Nigdzie nie jest napisane, że ma je wozić przy sobie i okazywać podczas rutynowej kontroli. Podobnie jak z homologacją na butlę gazową.
-
- Debiutant
- Imię: Wojtek
- Auto: Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Przebiegi, OC jak i inne są uzupełniane. Właśnie sprawdziłem.
Oba moje auta są prawidłowo powpisywane.
Jednak jak pisałem wcześniej.. Świadomość tej strony u ludzi jest że tak powiem.. marginalna. Jestem zaskoczony osobiście rozmawiając o motoryzacji w moim środowisku, że ludzie nie mają bladego pojęcia o istnieniu tej strony i o niej słyszeli jedynie Ci, którzy chociaż czasami są bywalcami przeróżnych for motoryzacyjnych.
Oba moje auta są prawidłowo powpisywane.
Jednak jak pisałem wcześniej.. Świadomość tej strony u ludzi jest że tak powiem.. marginalna. Jestem zaskoczony osobiście rozmawiając o motoryzacji w moim środowisku, że ludzie nie mają bladego pojęcia o istnieniu tej strony i o niej słyszeli jedynie Ci, którzy chociaż czasami są bywalcami przeróżnych for motoryzacyjnych.
Na forum VW Tourana osoby, które chcą sprawdzić historię pojazdu proszą użytkowników, którzy mają dostęp do właściwych baz o sprawdzenie historii pojazdu na podstawie numeru VIN. Czy na tym forum można wystąpić z podobną prośbą? Mam Na oku Zafirę B, która super wygląda i ma ciekawą cenę, ale nie jestem pewny jej przeszłości.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Takie dane tylko w ASO za opłatą, ewentualnie może zapytaj Andrzeja
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.