Dla poszukujących Zafiry 2003-2005 z okolic Radomia

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#16 Post autor: Andrzej2503 »

donald7000 pisze:Nikt nie zapłaci więcej jak 17 tyś i dobrze o tym wiesz, ale Ty nie kupisz takiego samochodu na handel bo Ci się nie będzie opłacało, za mały zysk.
i tu się gruuubo mylisz - dobry towar kosztuje, tani już oglądałeś
sklepik z Zafirami B i C

Awatar użytkownika
toka
Mieszkaniec
Model:

#17 Post autor: toka »

donald7000, ja pojechałem oglądać moją zafirę wystawioną za 18800zł i nie grymasiłem. była w takim stanie i z takiego rocznika, że nie mogłem narzekać. jak ktoś chce kupić zafirę, to kupi w PL dojechaną do końca z 98 rocznika, która ma licznikowo 190kkm, a wiadomo, że 3 razy była kręcona i powie, że to dobry samochód.
Andrzej2503 :piwo: całkowicie się zgadzam

podbiel

#18 Post autor: podbiel »

toka pisze: kupi w PL dojechaną do końca z 98 rocznika
w tym roku nie było jeszcze zafir na rynku, a Radom i okolice to faktycznie porażka.

Awatar użytkownika
toka
Mieszkaniec
Model:

#19 Post autor: toka »

Radom... hmmm. nie chcę nikogo urazić, ale samochody kupowane z WR przeze mnie, świętej pamięci Ojca i kolegów to porażka... kupiłem omegę za 7, wsadziłem za 7 i sprzedałem za 5. Jedyny opel, z którym miałem kłopot. Mam taki uraz, że nawet po psa nie chciałem tam pojechać...

MARCEL!
Zafiromaniak
Imię: Mar
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#20 Post autor: MARCEL! »

Tak na prawdę na Zafira A poliftingową to trzeba minimum 20 tyś zł (benzyniak), nie wiem jak z Dieslem, bo nie szukałem. Mnie Zafira 1.8 (2003 rocznik) kosztowała 17 tyś zł ale to cena bez rejestracji w PL, opłaconej akcyzy, podatku, ubezpieczenia OC, itp.
Po sprowadzeniu trzeba było porobić opłaty, wstawić alarm, wymienić rozrząd, płyny "ustrojowe" :), odgrzybić klimę, wymienić opony + felgi (auto przyjechało na zimówkach, felgi z innego auta), wymienić parę innych rzeczy i finalnie koszt auta zamknął się w kwocie 23 tyś zł (już z rejestracją,OC+AC).
Tak więc koszt samego auta to jedno, a doprowadzenie wszystkiego na git to drugie...

rafraf32

#21 Post autor: rafraf32 »

Hej,

jeśli szukasz zadbanej to ja mam jednego gościa. trochę daleko od Ciebie jakieś 160-180km , ale uważam że warto ... ja jadę jutro obejrzeć Zośkę 1.8 z 2003 roku ..., powiem tak ostatniop oglądałem 2 już przez ogoś zarezerwowane ..., i były w dobrym stanie ... . Jak ją zobaczę to jutro postaram się coś napisać ... a jak chcesz mogę przesłać Ci zdjęcia tej "mojej" .

roman8407

#22 Post autor: roman8407 »

Witam,
Możesz obejrzeć to autko, znajomy sprzedaje, naprawdę warte uwagi (jak dla mnie)

http://otomoto.pl/opel-zafira-C25433022.html

pozdrawiam

zafiwaldi

#23 Post autor: zafiwaldi »

Piszecie o "poliftowych" Z.A, a w jakich cenach byłaby "przedliftowa"
2000-2002 rocznik, w dobrym stanie (z przebiegiem jeszcze do pojeżdżenia, a nie remontu) 2.0 disel, minimum klima i jakaś elektryka

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#24 Post autor: Bodek »

zafiwaldi pisze:Piszecie o "poliftowych" Z.A, a w jakich cenach byłaby "przedliftowa"
2000-2002 rocznik, w dobrym stanie (z przebiegiem jeszcze do pojeżdżenia, a nie remontu) 2.0 disel, minimum klima i jakaś elektryka
Normalna < 19000
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

tradelux

#25 Post autor: tradelux »

Wszystko zależy od stanu i przebiegu. Dość zadbane auto z przebiegiem 150-200tys km (oryginalnym) w ok. 14-18tys zł na dzień dzisiejszy (przy niższym progu, auta trochę gorsze, mniej zadbane)

zafiwaldi

#26 Post autor: zafiwaldi »

tradelux pisze:Wszystko zależy od stanu i przebiegu. Dość zadbane auto z przebiegiem 150-200tys km (oryginalnym) w ok. 14-18tys zł na dzień dzisiejszy (przy niższym progu, auta trochę gorsze, mniej zadbane)
Z opłatami, czy + opłaty ?
Co należałoby zazwyczaj wymienić w takim aucie po zakupie (w takim bardziej zadbanym)?
Czy da się bez ściągania skrzyni sprawdzić czy jest dwumasa czy zwykłe koło zamachowe, bo podobno w pierwszych latach produkcji były bez dwumasy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”