Zafira b może OPC

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#16 Post autor: Wojti »

Bardzo Cie rozumiem Ja mam to samo w mojej Zafirce he he .Niestety coś za coś kasa jak woda ...Pasja kosztuje i to nie mało.... :lol:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

jacek szulecki

#17 Post autor: jacek szulecki »

Ale ja nie chcę się ścigać graniać po mieście... Mam 31 lat i chcę miło jeździć nie będę go kręcił, ozdabial chcę ładna serię i tyle. A jak będę wracał z przedszkola to.......

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#18 Post autor: norris_85 »

w takim wypadku pasuje rozw pośrednie czyli zb sport z silnikiem 2,0l 200KM (od biedy zwykła 1,8l 140KM), i do tego tak jak pisali koledzy wcześniej pakiet OPC Line

Awatar użytkownika
Przemass
Zafiromaniak
Imię: Przemek
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z20LET

#19 Post autor: Przemass »

U mnie wybór był oczywisty (jak rodzina się powiększyła) marka-Opel,model -Zafira,kolor-niebieski a jak niebieski to tylko OPC a jak OPC to tylko z Lpg.
Wiadomo przez 2 lata jak ją mam trochę trzeba było włożyć właściwe od samego początku,ale teraz wiem co mam i właściwie już jestem na prostej :lol:
U mnie w garażu możesz poczytać i zobaczyć co było robione ;)
Ps.w życiu bym jej nie zamienił na zwykłą Zafirę i nie zamienię :P
Zafira OPC Arden Blue by Przemass:

https://youtu.be/ZTRk3ILxeOk

jacek szulecki

#20 Post autor: jacek szulecki »

Witam zafiromaniacy! Jest taka sprawa do użytkowników zafirek. Jeździłem trochę po naszym pięknym Mazowszu i z moich spostrzeżeń wysuwam takie pytanie do was: czy każda zafira b rdzewieje pod uszczelka na progach? Z tego co ogladalem to tylko dwie Niemki były bez ognisk korozji

Awatar użytkownika
Rafoooo
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#21 Post autor: Rafoooo »

Zafira ma taki feler, ja miałem prosto z Niemiec przywieziona i też miała bąbelki pod uszczelką, ale jest to łatwe do ogarnięcia, pod warunkiem, że zrobisz z tym odrazu po zakupie

......... a tak poza tym to ...... problem i pytanie powinieneś opisać w tym temacie: Korozja
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”