Dzieki za szybkie odpowiedzi.
Celuję w rocznik poliftowej wersji A, auto nie musi być z gazem na początek, mogę sobie założyć sam, martwi mnie tylko ten silnik, czy nie padnie zaraz jak wsiądę do auta...
Oczywiście liczę się z remontami i nie jestem człowiekiem, który oszczedza na częściach, wolę kupić raz markowe, niż 3 x taniochę. Jazda bmw mnie tego nauczyła, pozorna oszczędność to żadna oszczędność:)
Na allegro oglądam autka tak jak napisałem od 10 w górę, nawet nie brzydkie, tylko zanim nie obejrzę na żywo to nie wiem co to jest warte.
Reasumując muszę gdzieś podjechać i spróbować wcisnąć moje trzy foteliki, nie zależy mi na tym, aby dorośli mieli z tyłu wygodnie, tylko, żeby foteliki poupychać.....
Myślałem też o s-maxie 2,5 turbo, ale one są trochę droższe/młodsze.
Aha innego silnika raczej nie rozważałem, wychodzę z założenia, że jak już mam jeździć takim klocem, który mi się nie podoba, to niech to chociaż będzie opc-rakieta:) oczywiście bez urazy drodzy użytkownicy:P
Pozdrawiam
Zafira A 2.0 T OPC prośba o opinie
Moderator: Tunio999
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
OPC to taka perełka jeśli chodzi o Zafirę A. Ja bym nie patrzył nawet na egzemplarze za 10tys... Może się nie znam, ale w styczniu kupiłem swoją 2.0 DTI z klimatronikiem z 2005r za niecałe 13tys. DTI to były najtańsze w zakupie w tym roczniku Zafiry. Benzyna 1.8 czy 2.2 to były kwoty rzędu 14-15tys i były to auta sprowadzane od handlarzy.TAKUMI13 pisze:(...)
Na allegro oglądam autka tak jak napisałem od 10 w górę, nawet nie brzydkie, tylko zanim nie obejrzę na żywo to nie wiem co to jest warte.
(...)
Aha innego silnika raczej nie rozważałem, wychodzę z założenia, że jak już mam jeździć takim klocem, który mi się nie podoba, to niech to chociaż będzie opc-rakieta:) oczywiście bez urazy drodzy użytkownicy:P
Pozdrawiam
Owszem mogłem kupić i Zafirę z 2005r za 9tys, ale pod maską miała ręczną pompkę-gruszkę do podciągania paliwa, zaworek zwrotny itp itd. Żadna inna z ogladanych Zafir z roczników 2004-2005 nie miała sprawnej klimy, przyzwoitych opon, sprawnego termostatu.
Także przenosząc tą sytuację na auta z silnikiem benzynowym nie chce mi się wierzyć, że kupisz krajową, doinwestowaną OPC za 10tys
Janusz
Witam
Więc mogę stwierdzić dla potomności, że do zafiry A nie wchodzą trzy foteliki marki Caretero cośtam...
Tak więc temat jestem niestety zmuszony odpuścić.
Niestety, ale to auto jest za małe:(
Natomiast "odkryłem" forda mondeo mk3:), sprawdzałem foteliki wchodzą "na styk", ale jak przerzuce syna do przodu, to żona "wąska w pasie" powinna wejść na tył:).
No i kusi mnie niepojęcie ST220 w kombi V6 i 226km, to by było to!
Jeszcze zobaczę temat jest rozwojowy.
Więc mogę stwierdzić dla potomności, że do zafiry A nie wchodzą trzy foteliki marki Caretero cośtam...
Tak więc temat jestem niestety zmuszony odpuścić.
Niestety, ale to auto jest za małe:(
Natomiast "odkryłem" forda mondeo mk3:), sprawdzałem foteliki wchodzą "na styk", ale jak przerzuce syna do przodu, to żona "wąska w pasie" powinna wejść na tył:).
No i kusi mnie niepojęcie ST220 w kombi V6 i 226km, to by było to!
Jeszcze zobaczę temat jest rozwojowy.