Uwaga na te autokomisy i handlarzy !!!!

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
maxio

#61 Post autor: maxio »

Z niższą fakturą było tak, że kolega wpłacił zaliczkę i o niższej fakturze został poinformowany przy jej wystawianiu. Jakby się nie zgodził to straciłby zaliczkę.
Auto było sprawdzane na serwisie obok i niby było w super stanie z przebiegiem "zgadzającym się" ze stanem. Zapomnieli chyba jednak wyciągnąć wszystkich kartek, bo na jednej były namiary na poprzedniego właściciela i tak wyszło, że auto miało sporo większy przebieg.

janu40: czemu byłeś na policji w jego sprawie?

janu40

#62 Post autor: janu40 »

Z zaniżaniu faktur :? na szczeście nigdy na coś takiego nie idę bo potem pomocy szukać u Pana Boga,a Zośka była kupiona w PL i miała na szczęscie jednego własciciela.Z papierami serwisowymi w sumie wszystko OK (sprawdziłem w serwisie) ale tez została się jedna kartka.....dowiedziałem się ile on zarobił na mnie :/

kicaj

#63 Post autor: kicaj »

maxio pisze:Z niższą fakturą było tak, że kolega wpłacił zaliczkę i o niższej fakturze został poinformowany przy jej wystawianiu. Jakby się nie zgodził to straciłby zaliczkę.
pierwsze slysze...
cena auta i taka faktura... a jak nie to policja i niech sie tlumaczy...
maxio pisze:Auto było sprawdzane na serwisie obok
niech zgadne nie ma kolega zadnego potwierdzenia na papierze badania stanu technicznego przed zakupem z wykazem?

kicaj

#64 Post autor: kicaj »

prawda jest taka, ze jesli auto byloby bez sciemy to by wystawiali normalne faktury, bo nie mieliby sie czego bac...

janu40

#65 Post autor: janu40 »

Na szczęscie ja się na takie bajery nie dałem nabrać,on też kierował mnie przed zakupem do stacji diagnostycznej w Libiążu....a ja mu położyłem na podszybiu 20 zeta na paliwo powiedziałem że jedziemy na inną stację diagnostyczną ( pojechałem do swojej ;) ) przszła bez problemu.Ale to nie wyklucza że gość jest kanciarzem i oszustem!!!!

GDA

#66 Post autor: GDA »

maxio pisze: Sprzedawanie aut z cofanymi licznikami w tym aucie to chyba codzienność.
Oczywiście że tak i jeżeli dla kogoś jest to nowością albo zdziwieniem to albo bardzo długo nie było go w kraju, albo przespał ostatnią dekadę
maxio pisze: Naciął się na super wyczyszczone auto z cofanym przebiegiem :(
Czyli standard - wypucowane auto działa tak jak napis PROMOCJA w hipermarkecie, ludzie dostają "małpiego rozumu" i tracą kontakt z rzeczywistością

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#67 Post autor: Lorry »

Tu wklejamy ostrzeżenia o nieuczciwych handlarzach i ewentualne opisy z przejściami.

Piotrek413

#68 Post autor: Piotrek413 »

Ja odradzam wszystkim zakupu samochodu w miejscowości Legarda pod Gostyninem. Szczególnie odradzam komisy AutoGatar i AutoPrzemo. Z tego co się zorientowałem to ściągają różne samochody. Czasami zdrowe a czasami rozbitka.
Te dwa komisy współpracują ze sobą i mają albo przynajmniej miały jeden plac na którym stoją samochody.
Odradzam też wszystkim zakup samochodów z miejscowości Łochów :P W szczególności z jedynego komisu w tym mieście. Samochód tam potrafi odmłodnieć o 200tys km :shock:

Jak sobie przypomnę jak się nazywał komis w Siedlcach w którym koleś chciał przypisać swojej Zafirze silnik DT chociaż miała DTL to też go wpisze na listę.

RG

#69 Post autor: RG »

kaliope pisze:
RG pisze:A tu taka okazja,

http://otomoto.pl/opel-zafira-1-7cdti-l ... 95498.html

po podłączeniu do komputera okazało się, że samochodzik zaliczył 174 tyś a nie 92...

czy samochód kryje jeszcze jakąś inną "ponurą tajemnicę" nie dociekałem.
byłeś z nia w ASO na techu i wyszło? Ja nie mogłem wejść op-comem w silnik bo to 1.7.
Tak, na ASO. Pierwszym sygnałem, że coś nie teges byłyproblemy z "rozpoznawaniem środowiska".

[ Dodano: Sro Maj 25, 2011 19:52 ]
lapm pisze:
RG pisze:

czy samochód kryje jeszcze jakąś inną "ponurą tajemnicę" nie dociekałem.
A w jakim miejscu byla roznica?
--
pozdr.
Marek
Hm, pytanie przekracza moje kompetencje. Fachura pokazał wynik, a ja straciłem serce do autka i tyle.

GDA

#70 Post autor: GDA »

I kolejny sposób handlarzy wykorzystujący naiwność kupujących :(

"Nieuczciwi handlarze stosują coraz bardziej wyrafinowane metody oszukiwania klientów. Sprzedają brytyjskie auta jako samochody sprowadzone z Niemiec. Podrabiają w tym celu dokumenty i przekładają kierownicę na lewą stronę.
Taka sytuacja spotkała pana Tomasza z Poznania, który na początku tego roku kupił w Polsce sprowadzonego Opla Astrę III 1.7 CDTi. Zgodnie z dokumentami i zapewnieniami handlarza auto miało pochodzić z Niemiec i mieć dotychczas jednego właściciela. Zarówno dokumenty, jak i stan samochodu nie wzbudziły żadnych podejrzeń. Dopiero podczas wizyty w serwisie mechanicy zorientowali się, że to przerobiony Vauxhall.

Niestety dotarcie do oszusta okazało się niemożliwe. Handlarz, który ogłosił się z tym autem na popularnym serwisie internetowym wziął pieniądze i ślad po nim zaginął."

http://moto.onet.pl/1644520,1,angielska ... ml?node=13

peps77

#71 Post autor: peps77 »

Witam.
Jestem tu nowy, więc od razu przepraszam, jeśli napiszę coś nie tak, jak trzeba. Chciałem zapytać, czy wie ktoś może coś na temat autokomis-wiejowscy w Libiążu. Byłem tam zobaczyć Zafirę Cosmo i strasznie mnie wzięło, a nie chcę popełnić jakiegoś głupstwa :) Samochód robi na mnie wrażenie, a już panoramiczny dach, o którym wcześniej nie słyszałem, podbija stawkę. Martwi mnie jednak widoczne malowanie prawego nadkola i dziwnie nieładne klejenie przedniej szyby. Nie wiem, czy to możliwe, żeby była tak fabrycznie robiona, ale zbytnio się na tym nie znam, więc niczego nie wykluczam ;) Nie trafiłem jeszcze właściciela tego komisu, ale w opisie chyba wszystkich aut, które tam były można dostrzec regułkę: pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany ;) Jak byłem się zapytać, to nie czy był walnięty, tylko jak, ale nie dało rady uzyskać odpowiedzi, bo autko w takim stanie do nich przyjechało z Belgii. Jeśli ktoś wie coś na temat tego komisu lub może widział na własne oczy wóz, to bardzo proszę o pomoc. Oczywiście jeśli widzicie coś podejrzanego, to też się podzielcie :)

http://autokomis-wiejowscy.otomoto.pl/o ... 92727.html

Michallot

#72 Post autor: Michallot »

peps77 pisze:Witam.
Jestem tu nowy, więc od razu przepraszam, jeśli napiszę coś nie tak, jak trzeba. Chciałem zapytać, czy wie ktoś może coś na temat autokomis-wiejowscy w Libiążu. Byłem tam zobaczyć Zafirę Cosmo i strasznie mnie wzięło, a nie chcę popełnić jakiegoś głupstwa :) Samochód robi na mnie wrażenie, a już panoramiczny dach, o którym wcześniej nie słyszałem, podbija stawkę. Martwi mnie jednak widoczne malowanie prawego nadkola i dziwnie nieładne klejenie przedniej szyby. Nie wiem, czy to możliwe, żeby była tak fabrycznie robiona, ale zbytnio się na tym nie znam, więc niczego nie wykluczam ;) Nie trafiłem jeszcze właściciela tego komisu, ale w opisie chyba wszystkich aut, które tam były można dostrzec regułkę: pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany ;) Jak byłem się zapytać, to nie czy był walnięty, tylko jak, ale nie dało rady uzyskać odpowiedzi, bo autko w takim stanie do nich przyjechało z Belgii. Jeśli ktoś wie coś na temat tego komisu lub może widział na własne oczy wóz, to bardzo proszę o pomoc. Oczywiście jeśli widzicie coś podejrzanego, to też się podzielcie :)

Ja kiedyś z ciekawości byłem w tym komisie i oglądałem tą zochę, moim laickim okiem nie zauważyłem nic niepokojącego. Przez szybę środek wydawał się zadbany. Do tej Zafiry ''rzut kamieniem'' ma Tradelux napisz do niego, może wie coś więcej na jej temat.
Pozdrawiam!

kicaj

#73 Post autor: kicaj »

GDA pisze:Sprzedają brytyjskie auta jako samochody sprowadzone z Niemiec.
no bo w niemczech, jak w kazdym cywilizowanym kraju mozna zarejestrowac auta z kierownica po lewej i po prawej stronie
ale widze, ze juz tak obchodza... ale to robione specjalnie pod export do polski, ew na drobna skale, prywatnie...
peps77 pisze:Jak byłem się zapytać, to nie czy był walnięty, tylko jak, ale nie dało rady uzyskać odpowiedzi, bo autko w takim stanie do nich przyjechało z Belgii.
nie wierz w cuda ;)
bo albo przyjechalo rozbite/pokiereszowane i bylo w PL robione, albo co bylo robione w belgii zostalo im tam powiedziane/pokazane. zreszta piszesz o widocznych poprawkach - wiec jesli ty to widzisz to tym bardziej ludzie sprowadzajacy (przeciez to ich zawod)
od razu prosic o ksiazke serwisowa i VIN i dzwonic, szukac, pytac...

maxio

#74 Post autor: maxio »

peps77 pisze:Witam.

Tutaj masz mój post:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=101783#101783

Stronę wcześniej masz opisane auta z tego komisu. Niestety pomimo ostrzeżeń kolejny kolega naciął się na tego handlarza!
Łysawy właściciel poinformował przy wystawianiu faktury, że będzie zaniżona faktura sprzedaży. Brak akceptacji oznaczał przepadnięcie zaliczki 2tys zł.
Auto było na serwisie, ale chyba zaprzyjaźnionemu z komisem. Niestety wyszedł kosztowny problem z wtryskiwaczami, a właściciel tłumaczy się, że auto do nich takie przyjechało i widział co kupował. Gwarancja techniczna to pic na wodę.

[ Dodano: Pon Lip 25, 2011 19:11 ]
Z ciekawości wrzuciłem VIN w wyszukiwarkę i co się ukazało:

W0L0AHM7592049742 - przebieg 191335
http://auto-sukces.otomot...ow&id=C19816627

Zrzut:
http://imageshack.us/g/21/nasielsk.jpg/

W ogłoszeniu mniej o blisko 100tys km!

PHU AUTO-SUKCES
Parkowa 14 05-191 Nasielsk/Pieścirogi
tel.: +48 693 021 707Wyświetl numer +48 0 693 317 126Wyświetl numer
adres strony: http://auto-sukces.otomoto.pl/
Do tego KŁAMCA I OSZUST!!!:
-w przeciwieństwie do zdecydowanej większości sprzedajemy auta TYLKO I WYŁĄCZNIE BEZWYPADKOWE Z ORYGINALNYMI PRZEBIEGAMI

[ Dodano: Pon Lip 25, 2011 21:40 ]
Kolejny przyłapany:

W0L0AHM759G100121 - przebieg 175484

http://allegro.pl/2009-co...1732577280.html
# Przebieg (km): 165000

Niby niewiele, ale zawsze. Na innym aucie mniej na innym więcej.

Michał Pękala
M.P.Moto
Paderewskiego 1i/30
35-328 Rzeszów
REGON: 180531491
NIP: 8133270211
601 832 870

lukasz kolata

#75 Post autor: lukasz kolata »

odradzam zafire 1.8 16V 2000rok z gostynia za 10400 do opłat.byłem oglądałem i płakałem bo pojechałem bez sensu.miała byc z niemiec a sprowadzona z włoch.handlarz zapewnia ze auto jest sprawne a to po prostu kłamstwo,łożyska buczą,środek jak po wojnie i w ogóle szkoda zachodu.no i nawet prosto ten samochód nie jedzie bo znosi na lewo.trzymajcie sie i uważajcie na bezdusznych handlarzy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”