Centrala GM Warszawa - potwierdzenie napraw gwarancyjnych

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#76 Post autor: Bodek »

Opłaciło się zrobić troszkę zamieszania - pojechał kumpel na akcję związaną z podkładkami i wymienili mu również chłodnicę bez żadnych problemów - była przytarta, ten sam serwis co u mnie.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

kubik_CDTi

#77 Post autor: kubik_CDTi »

Bodek_K pisze:Opłaciło się zrobić troszkę zamieszania - pojechał kumpel na akcję związaną z podkładkami i wymienili mu również chłodnicę bez żadnych problemów - była przytarta, ten sam serwis co u mnie.
A z której strony?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB

#78 Post autor: Bodek »

kubik_CDTi pisze:
Bodek_K pisze:Opłaciło się zrobić troszkę zamieszania - pojechał kumpel na akcję związaną z podkładkami i wymienili mu również chłodnicę bez żadnych problemów - była przytarta, ten sam serwis co u mnie.
A z której strony?
Nie zapytałem, moja była przetarta z prawej u góry przy mocowaniu.
Z przodu plama, a z tyłu chłodnicy wyciek.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

zbyszekm80

#79 Post autor: zbyszekm80 »

witam
ja też dziś zadzwoniłem do centrali GM Polska, na numer podany na pierwszej stronie tego postu. Dowiedziałem się o zaległem akcji na założenie spinki na CIMa , a także ostatnie wpisy w serwisie we Francji.
Ostatni wpis mam z 2008 roku - wymiana po raz trzeci (!) zaworu EGR przy przebiegu 53.600km. oprócz tego wcześnie wymieniany jakiś czujnik od DPF , kiedyś tam diagnostyka komputerowa i tyle.

podsumowując - bardzo miły Pan w centrali- nie robił żadnych problemów przy udzielaniu informacji, niemniej uważam że w każdym serwisie opla podadzą nam te informacje. Dlaczego - bo pojechałem dziś wieczorem do serwisu Opla w Bielsku Białej ( Wawrosz) , i tam gość też po podaniu VINu od razu powiedział mi o CIMie i od razu na miejscu założyli spinkę.

paryzanin
Przeglądacz
Model:

#80 Post autor: paryzanin »

Mi centrala GM przeslala adres dealera w niemczechi tam mi proponuja szukac informacji.Problem ze wszystko po niemiecku i nie moge sie odnalesc na ich sicie,zeby chociaz znalesc odpowiedni adres e-mail .Moze ktos kumajacy ten jezyk moze mi pomoc? podaje dane dealera:

Dealer: AUGSBURGER AUTO-CENTER ALBERT SIGG GMBH
Adres: ROBERT-BOSCH-STR. 5, AUGSBURG, , 86167, Germany
Telefon: 0821/74790

David

#81 Post autor: David »

paryzanin pisze:Mi centrala GM przeslala adres dealera w niemczechi tam mi proponuja szukac informacji.Problem ze wszystko po niemiecku i nie moge sie odnalesc na ich sicie,zeby chociaz znalesc odpowiedni adres e-mail .Moze ktos kumajacy ten jezyk moze mi pomoc? podaje dane dealera:

Dealer: AUGSBURGER AUTO-CENTER ALBERT SIGG GMBH
Adres: ROBERT-BOSCH-STR. 5, AUGSBURG, , 86167, Germany
Telefon: 0821/74790
Zrób tak jak ja zrobiłem 2 tyg temu zadzwoniłem do pierwszego lepszego serwisu opla i też Ci powiedzą. nie mieli żadnych oporów.

kwro

#82 Post autor: kwro »

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
#83 Post autor: MieHor »

paryzanin
Przeglądacz
Model:

#84 Post autor: paryzanin »

Dzieki,wprawdzie znalazlem te sity ale nie moglem sie dopatrzyc adresu e-mail a ze jest tam kilka filli nie chcialem pisac w slepo.Ciezko cos rozszyfrowac jak z niemieckiego "0".Terazn chyba sobie poradze.

[ Dodano: Wto Lis 08, 2011 18:51 ]
Wiec napisalem i natychmiastowa odpowiedz.Tylko ze nie chca mi przeslac informacji zaslaniajac sie prawem ,ale dali chociaz info ze poczatkiem 2009 roku miala prawie 150 000 km

norbert_p

#85 Post autor: norbert_p »

Potwierdzam fakt, że w przypadku przetarcia się chłodnicy wody GM wymienia ją na nową. Oczywiście jeśli wcześniej brakowało tych podkładek i jeśli auto kwalifikuje się na samą "akcję". U mnie chłodnica będzie wymieniona na nową w piątek 25 listopada.

greco

#86 Post autor: greco »

Mnie wkońcu dzisiaj po wieluuuu próbach udało się uzyskać info od centrali GM wcześniej zawsze mnie zbywali, że nie mogą itd itp.
Niestety mają tylko dwa wpisy:
2007-05 wymiana czujnika doładowania 62kkm
2010-12 naprawa układu CIM 102kkm (w Polsce jak byłem posiadaczem już ja)

Więc z moich obliczeń licznik ciachnięty był na pół (pierwsza rejestracja 2005-08) sądziłem, że jest gorzej :lol:

Warto męczyć GM wcześniej czy poźniej miękną, albo trafi się na kogoś normalnego.

norbert_p

#87 Post autor: norbert_p »

DaRek7 pisze:A ja ostatnio otrzymałem taki list z centrali, dodam że sprawa zaczęła się na początku roku....
Po zakupie auta udałem się do serwisu jednak gwarancja już się skończyła więc nie serwisowałem u nich.
W kampaniach serwisowych uczestniczyłem na co mam potwierdzenia!
Cytat:
Szanowny Panie

Nawiazujac do wczesniejszej korespondencji w sprawie nr 489...-455... dotyczacej chlodnicy w pojezdzie Opel Zafira (nr VIN: W0L0AHM7...........) prosimy o przyjecie ponizszych wyjasnien.

Po konsultacji z pracownikami serwisu(tutaj nazwa) uzyskalismy informacje, ze nie byl Pan w stanie wykazac regularnie przeprowadzanych przegladow, co jest wymogiem koniecznym do uznania jakiejkolwiek naprawy gwarancyjnej wlaczajac w to rowniez kampanie serwisowe. Serwis zachowal sie zgodnie z procedurami, ktore sa dla kazdej kampanii scisle okreslone. W zwiazku z powyzszym nie mozemy uznac Panskiej prosby o bezplatna wymiane chlodnicy w ramach kampanii jako zasadnej.

Z powazaniem
Jak dla mnie to jest to jawne robienie Ciebie w bambuko. Zadzwoń do centrali w Warszawie, podaj VIN i spytaj się czy Twoje auto podlega tej kampani. Jak tak zrobiłem. Poza tym ja nie musiałem nic wykazywać (regularnych przeglądów itp), a auto zakwalifikowali mi do wymiany chłodnicy.

Przemcio

#88 Post autor: Przemcio »

Daro Europejskie Centrum Konsumenckie >>>>> info@konsument.gov.pl tel. 225560118 ;)

twardypt91
Mieszkaniec
Model:

#89 Post autor: twardypt91 »

Robiąc porządki przypomniałem sobie o papierkach po poprzednim właścicielu, które dostałem przy zakupie auta. I znalazłem tam adres dealera u którego rzekomo było kupione auto. Auto z Holandii, więc diler holenderski :arrow: http://www.opel-kamp.nl
I teraz tak. Czy mając VIN, ale nie znając holenderskiego można by coś się dowiedzieć na temat auta? Szukałem informacji na podstawie nr rejestracyjnego, ale nie znalazłem nic konkretnego. Co radzicie, wysłać jakiegoś maila po angielsku/niemiecku?
Opel Zafira A (po lifcie) - jedyne słuszne auto :driver:

norbert_p

#90 Post autor: norbert_p »

twardypt91 pisze:Co radzicie, wysłać jakiegoś maila po angielsku/niemiecku?
Nie wiem jaki jest język urzędowy w Holandii, ale napisałbym maila właśnie po angielsku i niemiecku do tego serwisu. Sam tak zrobiłem (mail po niemiecku) i w 1 dzień dostałem odpowiedź potwierdzającą, że auto byo serwisowane.
Na forum jest gdzieś przygotowany tekst po niemiecku więc "kopiuj/wklej" i git :) Tylko czekać. A potem otrzymanego maila do translatora i masz to co szukasz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”