Uwaga na te autokomisy i handlarzy !!!!
Moderator: Tunio999
Właśnie jestem na etapie szukania jakiejś Zafirki (rok 2008/09). Ale czytając te opinie o komisach to chyba będę zmuszony zrezygnować - za duże ryzyko. Szkoda że na forum nie ma ofert sprzedaży samochodów bezpośrednio od użytkowników tego forum. Może byłoby to pewniejsze? Jak ktoś miałby jakieś informacje o ofercie sprzedaży z woj. śląskiego to chętnie się z nią zapoznam.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
To są pewne oferty:luki50 pisze:Właśnie jestem na etapie szukania jakiejś Zafirki (rok 2008/09). Ale czytając te opinie o komisach to chyba będę zmuszony zrezygnować - za duże ryzyko. Szkoda że na forum nie ma ofert sprzedaży samochodów bezpośrednio od użytkowników tego forum. Może byłoby to pewniejsze? Jak ktoś miałby jakieś informacje o ofercie sprzedaży z woj. śląskiego to chętnie się z nią zapoznam.
Tu masz dwóch kolegów z Naszego forum, którzy sprowadzają auta:
TRADELUX
ANDRZEJ - opinie możesz poczytać na forum:
OPINIA
Oferty:
Tradelux - Oferta
Andrzej - Oferta
Warto porozmawiać.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Kajmanek
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 1.6
- Oznaczenie silnika: CNG
!! UWAŻAJCIE !!!
AUTO-HANDEL WACŁAW ZBOROWSKI
Jawornik 412
32-400 Myślenic Jawornik
Panowie z tym gościem to fakt i prawda bo ja miałem osobiście z nim kontakt w 1997 i mnie sk***iel przekręcił jak kupowałem Skode Favorit wizualnie prima ,a tak naprawdę to lipa po jakimś porządnym Crasch teście .Omijać go z daleka !!!!
Pozdro
Witam. Panowie możecie mi powiedzieć w jaki sposób mogę sprawdzić autentyczność serwisowania auta i jego przebiegu? Np. tak jak to w tym temacie pokazał kolega "PardeMercante" Wiem że to było dość dawno i miał tylko 6 napisanych postów ,ale może ktoś z Was wie jak to zrobił?
Z góry dziękuję za odpowiedz.
- Bodek
- Zafiromaniak
22 606 17 77 - BOK GM Poland - podaj nr VIN, jak coś będzie powiedzą, chyba, że auto nie było serwisowane.kurtvagna pisze:Witam. Panowie możecie mi powiedzieć w jaki sposób mogę sprawdzić autentyczność serwisowania auta i jego przebiegu? Np. tak jak to w tym temacie pokazał kolega "PardeMercante" Wiem że to było dość dawno i miał tylko 6 napisanych postów ,ale może ktoś z Was wie jak to zrobił?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Warto obejrzeć/przeczytać reportaż TVN:
Odmłodzić samochód o 150 tys. km? "Żaden problem"
Pierwszy film to zajawka, niżej na stronie superwizjer w dwóch częściach
Odmłodzić samochód o 150 tys. km? "Żaden problem"
Pierwszy film to zajawka, niżej na stronie superwizjer w dwóch częściach
Zafira uderzona w belkę z tyłu i przetarty bok.
Nr VIN: W0L0AHM75B2116688
Rej: BQ710BR
[ Dodano: Wto Kwi 24, 2012 21:32 ]
Kolejny bezwypadek, który zawita zapewne do Polski:
VIN: W0L0AHM75B2129986
REJ: BT846ZQ
Uszkodzenia wyglądają może na małe, ale do wymiany m.in. komplet chłodnic
[ Dodano: Wto Kwi 24, 2012 21:33 ]
Uszkodzenia wyglądają może na małe, ale do wymiany m.in. komplet chłodnic, belka wzmacniająca przednia, pas przedni (okulary), 2 lampy, rurki od klimatyzacji.
Nr VIN: W0L0AHM75B2116688
Rej: BQ710BR
[ Dodano: Wto Kwi 24, 2012 21:32 ]
Kolejny bezwypadek, który zawita zapewne do Polski:
VIN: W0L0AHM75B2129986
REJ: BT846ZQ
Uszkodzenia wyglądają może na małe, ale do wymiany m.in. komplet chłodnic
[ Dodano: Wto Kwi 24, 2012 21:33 ]
Uszkodzenia wyglądają może na małe, ale do wymiany m.in. komplet chłodnic, belka wzmacniająca przednia, pas przedni (okulary), 2 lampy, rurki od klimatyzacji.
Nie polecam ten samochód
http://otomoto.pl/opel-zafira-klima-alu ... 80991.html
oglądałem na miejscu -porażka
w ogłoszeniu text "STAN TECHNICZNY I WIZUALNY - BARDZO DOBRY !!!"
jeśli komuś nie przeszkadza ;
połamane lusterko ,
porysowany lakier i zderzaki
brudne i poplamione siedzenia
wytarty mieszek biegów
uszkodzona kierownica
przyciemniane szyby folią bez atestu
łyse opony tył - (przód nie wiele lepszy) ,
na dodatek cena z górnej półki jak za ten model , to niech kupuje , Ja podziękowałem .
Nawet nie zdążyłem wyjechać na jazdę próbną - bo mnie dopadł wstręt ,
nie chcę myśleć co bym wtedy odkrył.
Przebieg 220k - mocno kontrowersyjny .
Na wszystkie pytania odnośnie historii auta - jedna odpowiedź NIeWIEM
Tyle w temacie
http://otomoto.pl/opel-zafira-klima-alu ... 80991.html
oglądałem na miejscu -porażka
w ogłoszeniu text "STAN TECHNICZNY I WIZUALNY - BARDZO DOBRY !!!"
jeśli komuś nie przeszkadza ;
połamane lusterko ,
porysowany lakier i zderzaki
brudne i poplamione siedzenia
wytarty mieszek biegów
uszkodzona kierownica
przyciemniane szyby folią bez atestu
łyse opony tył - (przód nie wiele lepszy) ,
na dodatek cena z górnej półki jak za ten model , to niech kupuje , Ja podziękowałem .
Nawet nie zdążyłem wyjechać na jazdę próbną - bo mnie dopadł wstręt ,
nie chcę myśleć co bym wtedy odkrył.
Przebieg 220k - mocno kontrowersyjny .
Na wszystkie pytania odnośnie historii auta - jedna odpowiedź NIeWIEM
Tyle w temacie
Kupiłem ZA w komisie GLOBAL IMPORT w Gdańsku-ul. Elbląska, za stacją LOTOS. Pan z komisu nie krył, że to Flexivan, czyli bagażówka. Zapewniał, że sprzedaje tylko auta pewne i sprawdzone, dlatego cena odpowiednia . Owy model miał rzekomo być własnością kolegi z Bygdoszczy, który życzliwie zostawił auto do sprzedaży i ledwo co ściągnął z Danii-ponoć w Danii jeżdził nim fotograf i na tysiące procent nic nie było ciężkiego wożone. Generalnie przyczepić się nie było do czego. Pojechałem do komisu z "partyzanta", bez zapowiedzi, aura -25 stopni. Pan wsiadł, odgarnął śniegi lód i w sposób bezproblemowy auto odpalił i cichutko sobie klekotało. Ogólnie z zewnątrz bajka. Lekkie oględziny czy nie klepany, czy wszytko OK no i transakcja i w drogę. CZŁOWIEK GŁUPI JEDNAK... No ale cóż-mleko się rozlało więc... No ale do brzegu-w aucie walnięta klima-pod kokpitem walnięte najgorsze co może być - nagrzewnica. No ale kto przy -25 stopni sprawdza klimę ... W tylnych drzwiach, nie wiadomo dlaczego, połamane bolce od mechanizmów szyb-???, chamsko usunięte folie przyciemniające z szyb, przebieg w komisie 174tyś, na stronie duńskiej okazało się, że pół roku przed zakupem miał już 203tyś. Ogólnie auto chodzi i wymaga niewielkich inwestycji (poza tą klimą), ale jak to bywa z komisami - miało być tak pięknie, skończyło się jak zawsze. Przestrzegam oczywiście przez kolegami z GLOBAL IMPORTS-może i mają fajne auta, ale nie wierzcie im i sprawdźcie przed zakupem wszystko co się da. Cóż zrobić, że nie przygotowałem się do zakupu... Mój problem.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
No to widocznie włożyli jakie mięli bo włożone są i chamsko połamane. Jak kombinerkami kręcę to szyba się opuszcza i podnosi. Dodatkowo koledzy przerabiający auto na 7-osobowe na te połamane bolce na silikon wkleili manetki do opuszczania szyb No bo przecież kto w zimę sprawdza czy szyby się opuszczają
- Bodek
- Zafiromaniak
Komis z Augustowa, ul. Kościuszki 11 - NIE POLECAMY
Treść ogłoszenia:
Rok produkcji: 2006 Przebieg (km): 130000
Pojemność silnika (cm3): 1800 Moc silnika (KM): 140
Skrzynia biegów: Manualna Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Van Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Bordowy Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie: ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Szyberdach, Skórzana tapicerka, Radio+CD, Parktronic, Tempomat, Lakier metallic, Hak, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji, Nawigacja GPS,
Informacje dodatkowe: Bezwypadkowy, Kupiony w salonie, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony.
PIĘKNY OPEL ZAFIRA
Z 2005.12 ROKU
MODEL 2006
W BDB STANIE OD PIERWSZEGO WŁAŚCICIELA !!!
VIN W0L0AHM7562048411
Treść ogłoszenia:
Rok produkcji: 2006 Przebieg (km): 130000
Pojemność silnika (cm3): 1800 Moc silnika (KM): 140
Skrzynia biegów: Manualna Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Van Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Bordowy Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie: ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Szyberdach, Skórzana tapicerka, Radio+CD, Parktronic, Tempomat, Lakier metallic, Hak, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji, Nawigacja GPS,
Informacje dodatkowe: Bezwypadkowy, Kupiony w salonie, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony.
PIĘKNY OPEL ZAFIRA
Z 2005.12 ROKU
MODEL 2006
W BDB STANIE OD PIERWSZEGO WŁAŚCICIELA !!!
VIN W0L0AHM7562048411
brzozzz pisze:..........Augustów /kościuszki 11:
Zalety
1) środek ładny, niezniszczony, jedynie reczny poobcierany jakby przejechał ze 300tys, chyba ze to szybko schodzi. I szybka od nawigacji porysowana, hak wie dlaczego
i to by było na tyle
teraz wady
1) coś ze skrzynią, biegi wchodziły niesamowicie cięzko. Oczywiście wg pana to normalne w oplach Na pewno linki + wybierak do wymiany
2) Tylne lampy zroszone od środka, a w środku 2cm wody , tego na zdjęciach nie było widać ... albo uszczelki albo gdzieś dziura, następne koszty
3) cała lewa strona od 200 do 1300 mikronów !!! Ktoś nawalił tyle szpachli, że szok
wg pana przecież mi mówił przez tel, ze to nie przec nich, oni robili tylko dziurkę na tylnej klapie ( i o tym mi wspominal) i rzeczywiście wyszło 500mikro w jednym miejscu
4) prawa strona lakier ok 80mikro, ale co dziwne drzwi przednie niespasowane z tylnymi, jakieś 4mm, do tego stopnia, że nie chciały się normalnie zamykać, trzeba było porządnie trzepnąć. Oczywiście według pana to normalne w oplach, poza tym to dlatego że wszytkie pozostałe drzwi są zamknięte i ciśnienie w kabinie się za duże robi... trochę dziwne, bo pozostałe zamykały się lekko ale nie, to przez ciśnienie
5) samochód porządnie porysowany w kilku miejscach, nawet półmetrowe rysy. Na drzwiach z przodu pasażera na 10cm dziura jaby ktoś przecinakiem przywalił, lakier zniszczony
6) w kilku miejscach lakier bezbarwny zaczynał odchodzić płatami, ale to przecież normalne
7) przód robiony, lakierowany, lakier już odchodzi w paru miejscach, ale oczywiście nic nie było robione, lampy niespasowane różnica 0,5cm, ale przecież (znowu to samo) , opel to nie audi i to normalne
felgi porysowane, ale no tu powiedzmy, że sie nie czepiam bo używany
9) na dzień dobry zapalał się serwis w kompie, zresztą w rorządzie, pasek, rolki, coś obcierało, ogólnie wydawało dziwny dźwięk. No, ale powiedzmy rorząd i tak szedłby do wymiany
9) klima, niby pracowała, ale z tą temperaturą chłodzenia, jakby trochę ciepło
tu może jednak było cięzko wyczuć, bo w samochodzie zimno i ogolnie strasznie zimno jeszcze było
10) radio z tyłu, miałem słuchawki więc podłączyłem i sprawdzam, dźwięk był, ale ani nie można było ściszyć, ani przełączyć stacji. Słuchałem tylko tego co leciało z przodu. Aż przyszedl hanldlarz i się zapytał się czy działa Działa, ale tylko włącznik, głośność i zmiana stacji nie. On na to - aaa to nieważne, ale przecież działa
11) Przy 120 kierownica zaczeła drgać, przy 140 przestała. Coś najwidoczniej z oponami
12) alarm fabryczny ? W ogole niewiadomo, handlarz nic nie wiedział
13) chyba mistrzostwo z ich strony. Akumulator wstawiony luzem 36ah , chyba od malucha
usłyszałem - przecież wystarczy, nie ? Stal całą noc i odpalił więc jest ok
to by było na tyle co pamiętam 13 punktów bo dzisiaj 13-ty
Za dużo tego wszystkiego się nazbierało, do tego niemiła gadka, straszne cwaniactwo i wciskanie kitu
Blacha tragedia, za 28k nawet jak za używany z 2005r i cosmo, to można czegoś więcej wymagać, a tu rozczarowanie, straciłem cały dzień i kasę, także odpuście sobie, jak ktoś jeszcze zainteresowany
.....
Co sądzicie o tej ofercie i sprzedawcy:
www.allegro.pl/show_item.php?item=2810048538
Czy warto jechać sporo kilometrów w celu weryfikacji i kupna?
- Bodek
- Zafiromaniak
Nie ten dział, proszę umieścić tu:ginter pisze:Co sądzicie o tej ofercie i sprzedawcy:
http://www.zafiraklub.pl/viewforum.php?f=11
a wcześniej zapoznać się z Regulaminem Działu: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1838
Ten post będzie skasowany - Bodek