Dla poszukujących Zafiry 2003-2005 z okolic Radomia
Moderator: Tunio999
-
- Przeglądacz
- Model:
Dla poszukujących Zafiry 2003-2005 z okolic Radomia
Witam.
Namówili mnie na Zafirę i efekt jest taki że tylko takiego samochodu szukam.
Jestem z Radomia, obejrzałem już wszystko co się dało, czasami uskuteczniam również wycieczki w okolicę Kielc, Zwolenia itd.
Jeśli ktoś coś ma na oku lub jest czymś zainteresowany to chyba na temat każdej coś mogę opowiedzieć.
Namówili mnie na Zafirę i efekt jest taki że tylko takiego samochodu szukam.
Jestem z Radomia, obejrzałem już wszystko co się dało, czasami uskuteczniam również wycieczki w okolicę Kielc, Zwolenia itd.
Jeśli ktoś coś ma na oku lub jest czymś zainteresowany to chyba na temat każdej coś mogę opowiedzieć.
-
- Przeglądacz
- Model:
Czy ja mam zbyt wygórowane wymagania ?
Nie, po prostu szlag mnie trafia jak się okazuje że to co oglądam to kolejny śmieć.
Pomijam już to co jest w opisach i to co mówią o danym aucie. Za niezgodności z opisem najchętniej bym ...
Chce 2003-2004, na 15" z jakimiś przyzwoitymi oponami, nie czarny, może być granatowy akryl, klima działająca nie koniecznie klimatronik, nie poobijany z 1000 zaprawek, tapicerka nie z czerwonymi lampasami, fotel kierowcy bez uszkodzeń lewej strony siedziska, kierownicę z ładnym lewym przyciskiem klaksonu, silnik żeby przy odpaleniu nie zakopcił na niebiesko, żeby biegi wchodziły bez oporów, 4 poduszki, roleta z wykładziną na tylne fotele, bez rdzy na tylnej klapie w okolicy tablicy rejestracyjnej, coś chcieć więcej ? Lusterka i przednie szyby elektryczne działające, centralny i domykanie szyb też działające, wydech żeby nie chciał odpaść po 2-3 dniach. Podłokietnik nie jest mi potrzebny, nawet ten tylny i co ja chcę dużo ? To oczywiście tak z grubsza.
Oczywiście niech nikt nie piszę że co ja chcę od 10-8 letniego samochodu.
Jeden sprzedawca zapytał mnie: i jak wrażenia ? odpowiedziałem że śmieciami się nie ekscytuję i powinien zejść z ceny o przynajmniej 2tyś, w kolejnym wydaniu lokalnej gazety z ogłoszeniami była tańsza o 1000 zł.
A, miała nowe opony z 2011 roku, ale 2-3 mm bieżnika.
Nie, po prostu szlag mnie trafia jak się okazuje że to co oglądam to kolejny śmieć.
Pomijam już to co jest w opisach i to co mówią o danym aucie. Za niezgodności z opisem najchętniej bym ...
Chce 2003-2004, na 15" z jakimiś przyzwoitymi oponami, nie czarny, może być granatowy akryl, klima działająca nie koniecznie klimatronik, nie poobijany z 1000 zaprawek, tapicerka nie z czerwonymi lampasami, fotel kierowcy bez uszkodzeń lewej strony siedziska, kierownicę z ładnym lewym przyciskiem klaksonu, silnik żeby przy odpaleniu nie zakopcił na niebiesko, żeby biegi wchodziły bez oporów, 4 poduszki, roleta z wykładziną na tylne fotele, bez rdzy na tylnej klapie w okolicy tablicy rejestracyjnej, coś chcieć więcej ? Lusterka i przednie szyby elektryczne działające, centralny i domykanie szyb też działające, wydech żeby nie chciał odpaść po 2-3 dniach. Podłokietnik nie jest mi potrzebny, nawet ten tylny i co ja chcę dużo ? To oczywiście tak z grubsza.
Oczywiście niech nikt nie piszę że co ja chcę od 10-8 letniego samochodu.
Jeden sprzedawca zapytał mnie: i jak wrażenia ? odpowiedziałem że śmieciami się nie ekscytuję i powinien zejść z ceny o przynajmniej 2tyś, w kolejnym wydaniu lokalnej gazety z ogłoszeniami była tańsza o 1000 zł.
A, miała nowe opony z 2011 roku, ale 2-3 mm bieżnika.
-
- Przeglądacz
- Model:
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
donald7000 - za dobrego diesla z tego rocznika to trzeba niestety zapłacić więcej
te co oglądałeś w okolicy to mają po 300-400tys. km (taki rynek w Radomiu i okolicach) więc nie wymagaj od nich więcej - dobrze że odpalają
patrz ile kosztuje taki dobry diesel i nie pisz bzdur że uda się to przywieść za 13-14tys
http://www.ebay.de/itm/Opel-Zafira-2-0- ... 27c98adf3a
te co oglądałeś w okolicy to mają po 300-400tys. km (taki rynek w Radomiu i okolicach) więc nie wymagaj od nich więcej - dobrze że odpalają
patrz ile kosztuje taki dobry diesel i nie pisz bzdur że uda się to przywieść za 13-14tys
http://www.ebay.de/itm/Opel-Zafira-2-0- ... 27c98adf3a
-
- Przeglądacz
- Model:
Ceny dotyczyły aut które Wy ściągacie do kraju.
Już widzę jak kupisz to auto za 3600 euro i sprzedasz za 17-18 tyś PLN.
Nikt nie zapłaci więcej jak 17 tyś i dobrze o tym wiesz, ale Ty nie kupisz takiego samochodu na handel bo Ci się nie będzie opłacało, za mały zysk.
Oczywiście Wy w Waszych okolicach ściągacie tylko te diesle do 200 tyś przebiegu bo wolicie mniej zarobić i być ok.
Już widzę jak kupisz to auto za 3600 euro i sprzedasz za 17-18 tyś PLN.
Nikt nie zapłaci więcej jak 17 tyś i dobrze o tym wiesz, ale Ty nie kupisz takiego samochodu na handel bo Ci się nie będzie opłacało, za mały zysk.
Oczywiście Wy w Waszych okolicach ściągacie tylko te diesle do 200 tyś przebiegu bo wolicie mniej zarobić i być ok.
Ostatnio sprzedalem auto za 51tys zl. Zarobilem na nim 1tys zl brutto (po odjeciu podatku zostaje z 600zl)
Jak ktos nie wierzy to pokaze faktury. Bez targowania, pod zamowienie, auto pewne, w dieslu z niskim przebiegiem. Nie musialem szukac klienta, bo bylo pod zamowienie wiec moglem zarobic niewiele.
Za pewna Zafire z 2003-2004r w cenie 17,5tys zl z dosc niskim przebiegiem nie ma szans...
Jak ktos nie wierzy to pokaze faktury. Bez targowania, pod zamowienie, auto pewne, w dieslu z niskim przebiegiem. Nie musialem szukac klienta, bo bylo pod zamowienie wiec moglem zarobic niewiele.
Za pewna Zafire z 2003-2004r w cenie 17,5tys zl z dosc niskim przebiegiem nie ma szans...
-
- Przeglądacz
- Model:
Ja nigdzie nie napisałem o niskim przebiegu i nie liczę na takowy, ale niech to nie będzie śmieć z mankamentem na każdym elemencie auta.
tradelux nie mów że wszystkie tak sprzedajesz, jak masz zestaw-lawetę na 4 auta to na pozostałych 3 przyciołeś, musiałeś gdzieś tankować, napić się kawy coś zjeść i gdzieś się przespać więc 600 złotych to wypadek przy pracy.
tradelux nie mów że wszystkie tak sprzedajesz, jak masz zestaw-lawetę na 4 auta to na pozostałych 3 przyciołeś, musiałeś gdzieś tankować, napić się kawy coś zjeść i gdzieś się przespać więc 600 złotych to wypadek przy pracy.
- Kacperuch
- Zafiromaniak
- Imię: Kacper
- Auto: Skoda
- Model: Octavia2
- Oznaczenie silnika: 19BKC
kolego ten rocznik Zafir w dobrym stanie jest po prostu droższy. w Polsce może i znajdziesz szukaj, ale sam widzisz jak to wygląda. a co do cen. mobile.de autoscout24.de znajdź co Ci się podoba. dolicz akcyzę, tłumaczenia wszystkie opłaty, koszty transportu, ok 1-1,5 tyś za usługę dla sprowadzającego, rozrząd płyny itp i masz wynik. i powiem Ci tak- raczej nie ma opcji żebyś się zamknął w 20tyś. z poliftem jakby nie było to jest van, a za dobry stan się płaci. to w Polsce cenę reguluje tylko rocznik..
-
- Przeglądacz
- Model:
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
donald7000 - koledzy próbują (ale jak na razie z mizernym skutkiem) Ci wyjaśnić ile powinno kosztować dobre auto poliftowe,
Ty szukasz jak dotąd w tzw "okazjach" i wiesz swoje na temat zarobków osób sprzedających
jak chcesz to Ci zorganizuję lawetę nawet na 8 aut i przywieś mi dobre auta POLIftowe za 13-14. - zarobek podzielimy - będziesz miał lepszy interes niż 8 godzin w pracy przez miesiąc albo i więcej
sory - ktoś Ci naopowiadał bajek o przebitkach kilkutysięcznych na aucie
Ty szukasz jak dotąd w tzw "okazjach" i wiesz swoje na temat zarobków osób sprzedających
jak chcesz to Ci zorganizuję lawetę nawet na 8 aut i przywieś mi dobre auta POLIftowe za 13-14. - zarobek podzielimy - będziesz miał lepszy interes niż 8 godzin w pracy przez miesiąc albo i więcej
sory - ktoś Ci naopowiadał bajek o przebitkach kilkutysięcznych na aucie
sklepik z Zafirami B i C
nie wypadek przy pracy tylko wszystko skalkulowane. Nie pamietam kiedy na aucie mialem wiecej zarobku niz 2tys zl... Przy obecnym stanie rynku nie da sie duzo zarobic.donald7000 pisze:Ja nigdzie nie napisałem o niskim przebiegu i nie liczę na takowy, ale niech to nie będzie śmieć z mankamentem na każdym elemencie auta.
Do tego ja nie woze samochodow, zlecam to firmom spedycyjnym. Ja sobie tylko ogladam (w miejscach gdzie wiem gdzie szukac), biore faktury i wykonuje przelewy
Taniej wychodzi zlecic to firmie, niz wracac samemu czy wiozac wlasna mala ciezarowka/pomoca.