Zafiry B - ASTAZ Mysłowice

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bloogers
Przeglądacz
Model:

Zafiry B - ASTAZ Mysłowice

#1 Post autor: bloogers »

Byłem dziś na giełdzie w Mysłowicach i przy okazji zajrzałem do ASTAZA.

http://otomoto.pl/opel-zafira-cosmo-150 ... 50009.html
[cena: 34 900] - 2006r, wersja COSMO (w życiu bym za nią nie dał nawet 22tys.)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Rozmowa z obsługującym gostkiem
Ja: Troszkę wygórowana cena jak za ten egzemplarz
Gostek: Nie znajdzie Pan taniej tak wyposażonej i z tego rocznika
Ja: Ale ona była bita( z resztą która nie)
Gostek: Nie możliwe, gdzie
Ja: Pokazuje gościowi resztki taśmy malarskiej, progi nie do końca dobrany lakier
Gostek: aa już sobie przypominam(czy jakoś tak to ujął) lakiernik ją całą malował, gdyż miała na masce liczne ryski
Ja: to przez to że miała ryski to ją całą trzeba było malować???
Gostek: coś pogadał, zadzwonił gdzieś i poszedł

http://otomoto.pl/opel-zafira-diesel-ig ... 51811.html
[cena: 27 900] - 2007r.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Nawet nie prosiłem by ją gostek otwierał.
Przód źle spasowany, halogen na dole po stronie pasażera wciśnięty jakby mu ktoś kopa sprzedał, liczne wgniecenia, przerysowania( drzwi pasażera przednie prawe i tylne)

Nie to żebym komuś robił złą reklamę, ale szanujmy się...
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, 20:53 przez bloogers, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#2 Post autor: Tunio999 »

A na zdjęciach takie ładne :lol:
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Awatar użytkownika
bloogers
Przeglądacz
Model:

#3 Post autor: bloogers »

Tunio999 pisze:A na zdjęciach takie ładne :lol:
gdybym nie zobaczył z bliska to bym nie uwierzył haha:D

Gruka

#4 Post autor: Gruka »

Dziwna sprawa.Byłem w tym komisie na początku Grudnia obejrzeć Astre.Zdziwiło mnie to że była cała malowana :lol: Może mają taniego lakiernika? Aaaa dachu nie pomalował :mrgreen:

Awatar użytkownika
bloogers
Przeglądacz
Model:

#5 Post autor: bloogers »

Gruka pisze:Dziwna sprawa.Byłem w tym komisie na początku Grudnia obejrzeć Astre.Zdziwiło mnie to że była cała malowana :lol: Może mają taniego lakiernika? Aaaa dachu nie pomalował :mrgreen:
dokładnie to samo powiedział hahah
może im lakieru zostało haha i malują jak leci:D

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#6 Post autor: janekW67 »

Czyli ten komis, to jest istne złomowisko! Aż dziw bierze,że ta firma jeszcze istnieje i że ich nikt jeszcze do sądu nie zaciągnął. W końcu komis nie może wprowadzać w błąd klienta odnośnie stanu technicznego auta i odpowiada za to prawnie. A tak na koniec,mimo wszystko, naiwnych wśród nas nie brakuje,niestety!
Oczywiście!

Awatar użytkownika
bloogers
Przeglądacz
Model:

#7 Post autor: bloogers »

janekW67 pisze:Czyli ten komis, to jest istne złomowisko! Aż dziw bierze,że ta firma jeszcze istnieje i że ich nikt jeszcze do sądu nie zaciągnął. W końcu komis nie może wprowadzać w błąd klienta odnośnie stanu technicznego auta i odpowiada za to prawnie. A tak na koniec,mimo wszystko, naiwnych wśród nas nie brakuje,niestety!
dokładnie:D

paweł t

#8 Post autor: paweł t »

Kolega kupił u (ASTAZ)nich auto przed pięcioma laty.Jest to Daewoo Lanos.Dostał do tego zimowe kapcie , bagażnik dachowy -gratis i to wszystko za śmieszne pieniądze.Jak do tej pory chwali sobie zakup.Wymienił tylko wydech i raz olej.Na reszcie się nie zna.Jeździ nim wahadłowo z żoną -do pracy i powrót-zmiana kierowcy.Auto stoi pod blokiem i rudej na nim nie uświadczysz.
Wcześniej kolega jeździł maluchem.Taki traf,że palca do niego nie dołożył-bo się nie znał.Podczas gdy ja kupiłem 3latka i karimatę .W największe mrozy brał mnie na hol-a u mnie mechanika była 100% na bieżąco-elektryka zresztą też.Wymiany oleju,rozrządu,kabli,świec,dysz,przepustnic,uszczelek itd itd.Koniec końców -sprzedaliśmy-ja za 500zł on za 700zł.Moim Malczanem klient śmiga do dziś-dołożył jedynie do blacharki.Jego Sraluch ,przy stłuczce zgiołł się w pól i PZU wypłaciło szkodę + szrot na łączną kwotę 700zł.
Morał z tego taki,że kto ma wisieć nie utonie.Znam więcej takich cudownych przypadków i dziwów-czarów samochodowych.
Na tej giełdzie pomogłem wielu znajomym w zakupie auta-nikt nie kupił.Ja też .Mimo Wyrazistego spojrzenia moich oczu i bycia zapamiętanym przez sprzedawców.Nadal próbują żenić mi gnioy-taka ich praca .Nie dziwcie się Państwo-to zwykła ,wymagająca robota.Teraz pokazuje im palcem mówiąc to ,to ,to-tu nie ma miejsca na wyobraźnię.Po co mam opowiadać im coś co znają i ja palcem kiwam.
A i tak wiem ,że jeśli kupię dla siebie furmankę to wtopię po uszy.Taki los.

Gruka

#9 Post autor: Gruka »

Lanosy mają to do siebie że nie gniją aż tak bardzo.A swoją drogą jak kupił 5 lat temu i raz wymienił olej to rozumiem to za żart :roll:

paweł t

#10 Post autor: paweł t »

To nie jest żart!Zakładałem mu teraz nowe radio i tak z grzeczności zapytałem o wpis na karteczce pod korkiem oleju.Dowiedziawszy się,że taką ma sfrapował się nieco i zmienił temat.Jako koledzy ,rozmawiamy w kryteriach percepsii ,przyjętej ogólnie.
Można to rozumieć jak się chce ale jego auta się nie psują,piją paliwo i wożą dupkę.

Gruka

#11 Post autor: Gruka »

No ale za olej 5 lat temu :czerwona:

Panowie schodzicie z tematu - Bodek
Ostatnio zmieniony 15 sty 2013, 09:48 przez Gruka, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”