Zakup Zośki B

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Skasowany użytkownik 21152

Zakup Zośki B

#1 Post autor: Skasowany użytkownik 21152 »

Witam Ponownie,

Mam kilka pytań, otóż jak pisałem w powitalni, po długich selekcjach wybór padł na Zośkę B. Auto koniecznie musi mieć skrzynię automatyczną (warunek bezwzględny-stan zdrowia) silnik wolałbym benzynowy ale w konfiguracji z automatem to jak szukanie igły w stogu siana, same diesle. Musimy mieć większe auto z powodu powiększenia rodziny i wygodniejsze do wsiadania, kombi odpadają bo siedzenia są nisko i trzeba się gimnastykować przy wsiadaniu.
No to teraz pytania:

1) chcę przeznaczyć 16-17 tyś. Lepiej szukać w PL, czy sobie sprowadzić? w wakacje jedziemy na parę dni w odwiedziny do DE więc bym sobie mógł przyprowadzić. Jak popatrzyłem na te igiełki w PL... nie skomentuję

2) czy bać się auta z przebiegiem powiedzmy 300 tyś (te same w PL młodnieją do magicznych 150-200 tyś)

3) Moje roczne przebiegi to ok 10 tyś, tak auto więcej stoi niż jeździ, zatem diesel to pewnie głupota, ale jak pisałem z benzyną znaleźć automat.... W przypadku diesla pewnie musiałbym się pozbyć DPF i EGR przy takich przebiegach? Najlepiej jak by była 150KM jak już jadę to lubię mieć coś pod nogą.

4) nie znalazłem jakichś szczególnych negatywów o automatach, więc sądzę, że nie sprawiają problemów?

Jak nie ten dział to przepraszam. Jak złamałem regulamin to do pieca ze mną :oops:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#2 Post autor: janekW67 »

Za 16-17 tys. zł. w Niemczech dobrej Zafiry B nie kupisz, a już na pewno nie benzynę.
Oczywiście!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”