Witam,
Panowie, trochę poszukałem na forum, ale nie znalazłem wszystkiego. Mam nadzieję, że umieściłem w dobrym dziale. Jutro wybieram się na polowanie na Zośki B dlatego nie zamieszczam konkretnego ogłoszenia. A pytania jakie mnie nurtują:
1) Czy przednie lampy powinny być w równej linii z przednim zderzakiem, bo widziałem niejednokrotnie jak końcówki lamp wystają poza obrys zderzaka, albo np. jedna zlicowana, a druga nie.
2) Czy w drzwiach przy otwieraniu powinno być czuć znaczny przeskok ogranicznika? Bo oglądałem jedną, niby 170 tyś, a drzwi po otwarciu latały jak od stodoły. Ewentualnie przy jakim przebiegu wyrobi się taki ogranicznik?
3) Rolki/przyciski na kierownicy do jakiego przebiegu powinny być w dobrym stanie, chodzi mi, że jeśli są wytarte to na pewno niema przebiegu poniżej 200 tyś?
4) Różnie czytałem i niektórzy nie polecają Zośki wyprodukowanej w Gliwicach, że niby ocynk gorszy.
5) Automat normalny, powinien chodzić płynnie, czy może być czuć delikatne szarpnięcia przy zmianie biegów?
Pozdrawiam
Porada przed zakupem
Moderator: Tunio999
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
wystająDjHardy pisze:...1) Czy przednie lampy powinny być w równej linii z przednim zderzakiem, bo widziałem niejednokrotnie jak końcówki lamp wystają poza obrys zderzaka, albo np. jedna zlicowana, a druga nie.........
wyraźny przeskokDjHardy pisze:...2) Czy w drzwiach przy otwieraniu powinno być czuć znaczny przeskok ogranicznika? Bo oglądałem jedną, niby 170 tyś, a drzwi po otwarciu latały jak od stodoły. Ewentualnie przy jakim przebiegu wyrobi się taki ogranicznik?.....
jak się postarasz padną po 10 tysiącach - straszna rzepaDjHardy pisze:...3) Rolki/przyciski na kierownicy do jakiego przebiegu powinny być w dobrym stanie, chodzi mi, że jeśli są wytarte to na pewno niema przebiegu poniżej 200 tyś?...
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.