Parkomat - zafira B 2006 2,2 aut. eleg.
Moderator: Mariusz
Parkomat - zafira B 2006 2,2 aut. eleg.
Po ostatniej fali mrozów, parkomat po włączeniu wstecznego biegu natychmiast zaczyna ciągłe piszczenie , przy jeździe do przodu jest ok. Może ktoś pomoże rozwiązac ten problem we własym zakresie, o ile to możliwe, ja jestem zupełnie zielony w tym temacie :> nie wiem nawet gdzie urządzenie się znajduje. :
Dzięki za poradę, wszystkiego dobrego w Nowym 2010 roku. Zafirkę mam od niedawna, to pierwszy opelek w moim życiu. Kupiłem ją we wrześniu z przebiegiem 53 tys, przejechałem 5 tys. Spolszczyłem nawigację i dokupiłem płytę DVD z mapą Europy 2009 oraz CD z mapą Polski ( łacznie 300zł) i teraz panel dvd 90 z kolorowym wyświetlaczem pokazuje w pełni swoje zalety, szkoda tylko, że nie mam dostępu do innych, poza taimerem, funkcji komputera. Dla mnie zafirka to ciągle nowe i zagadkowe auto ( poprzednie 15 lat jeździłem fordami). Przy mieszanej jeździe spalanie utrzymuje się w granicach 10 - 11 l/100km. W sumie, odpukać, jestem zadowolony. Też się cieszę, że znalazłem bratnią duszę z silnikiem taki jak mój . Z ogromną przyjemnościa przeczytam dalsze uwagi na temat tej wersji zafirki.Jeszcze raz dzięki za poradę.