Jestem tuż przed założeniem instalacji LPG i
chciałbym zasięgnąć Waszej opinii na temat:
Jakie wtryski gazu wybrać hanna 2000 czy reg fast?
Różnica w cenie ogromna (oczywiście jestem w stanie dopłacić do hany) tylko chciałbym uzyskać jednoznaczną odpowiedź dlaczego hany a nie regi bądź dlaczego regi a nie hany?
Przejrzałem chyba cały internet w poszukiwaniu odpowiedzi na ten temat, zadzwoniłem do kilku warsztatów i niestety nigdzie nie uzyskałem odpowiedzi?
Zdania są podzielone ale tak naprawdę niczym nie poparte a wytłumaczenie, że hana bo jest sprawdzona albo że coś... mało mnie satysfakcjonuje...
Rozmawiałem również ze swoim gazownikiem (zakładał mi instalkę do kilku samochodów) i on jest w tym przypadku za Regami - mówił że montuje i regi i hany i matrixy... wszytko zależy jakie auto, ile km i jakie czasy dla wtrysków paliwa. Jego syn ma szkołę nauki jazdy i śmiga na reg fastach i nie narzeka.
Trudno się zdecydować...
LPG - które wtryski wybrać
Moderator: Mariusz
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
vide84, odnosnie wtryskiwaczy to zawsze jest problem co załozyć...
A machanik-monter ma zawsze problem co zaproponować...
I własnie tak powsatła wtryskiwacz REG i wtryskiwacz HANA....
I dalej pozostaje pytanie co załozyć....
Gdybyś miał jakiegos francuza w którym sekwencyjny wtrysk benzyny jest realizowany tylko na wolnych obrotach a po przekroczeniu np: 3tys przechodzi w pół sekwencje lub full grup to wtedy zakładamy HANĘ bo potrzebny jest szybki i wydajny wtryskiwacz....
TY na szczęście posiadasz auto w którym komputer w pełnym zakresie obrotów podaje benzynke w sposób sekwencyjny, a czasy otwarcia wtryskiwacza benzynowego są mozna by powiedziec długie-3,5ms
I dla takiego silniczka mozna spokojnie załozyć REGA, oczywiście monter musi odpowiednio dobrać dysze skalibrować i najlepiej dokonac próby drogowej, a potem Tobie pozostanie cieszyc sie jazdą-jesli reszta instalki będzie odpowiednio dobrana....
PS sorki że nie zawsze są polskie znaki i aż tak długi wywód ale dziś mam imieninki a co za tym idzie.......
- Bodek
A machanik-monter ma zawsze problem co zaproponować...
I własnie tak powsatła wtryskiwacz REG i wtryskiwacz HANA....
I dalej pozostaje pytanie co załozyć....
Gdybyś miał jakiegos francuza w którym sekwencyjny wtrysk benzyny jest realizowany tylko na wolnych obrotach a po przekroczeniu np: 3tys przechodzi w pół sekwencje lub full grup to wtedy zakładamy HANĘ bo potrzebny jest szybki i wydajny wtryskiwacz....
TY na szczęście posiadasz auto w którym komputer w pełnym zakresie obrotów podaje benzynke w sposób sekwencyjny, a czasy otwarcia wtryskiwacza benzynowego są mozna by powiedziec długie-3,5ms
I dla takiego silniczka mozna spokojnie załozyć REGA, oczywiście monter musi odpowiednio dobrać dysze skalibrować i najlepiej dokonac próby drogowej, a potem Tobie pozostanie cieszyc sie jazdą-jesli reszta instalki będzie odpowiednio dobrana....
PS sorki że nie zawsze są polskie znaki i aż tak długi wywód ale dziś mam imieninki a co za tym idzie.......
- Bodek
Ostatnio zmieniony 26 lut 2013, 23:39 przez firek, łącznie zmieniany 1 raz.