Cześć!
mam pytanko.
bo tyle co wyczytałem, to wiem, że jest tzw TID czyli golas 3-funkcyjny, MID, i komp z nawigacją.
Mnie interesuje ten pośredni. Bo z tego co przetrzepałem instrukcję, to ten tzw MID, występuje w kilku wariantach.. bardziej wypasiony, lub mniej, ze wszystkimi czujnikami,lub bez
I zmierzając do celu, to w aucie które będę miał za tydzień, na fotkach widzę, że wyświetlacz jest 'duży', ale znowu nie widzę, czy manetka wycieraczek ma przyciski od kompa.......
tylko czy ma pełne funkcje tzw. komputera pokładowego, czy nie? bo są różne MIDy
z VINu wychodzi to: UV5 = WYŚWIETLACZ WOELOFUNKCYJNY,VAT3
i przypuszczam, że te 'vat3' to może być właśnie rodzaj MIDa
jakieś pomysły?
jak zwykle stawiam
PS. mam nadzieję, że nie zamotałem za bardzo
[A] 'pod'rodzaje MID, help
Moderator: Mariusz
- black_fort
- Przeglądacz
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Z jednej strony dobrze wyczytałeś a z drugiej źle
Jest jeden wyświetlacz MID tylko co on będzie wyświetlał zależy czy masz manetke ze sterowaniem, czy masz wszystkie czujniki czy tylko część.
Podstawowo bez manetki - temperatura, data i godzina
Z manetką (czywiście aktywowaną) bez wszystkich czujników - oczywiście wszelkie wiadomości na temat spalania, ilości paliwa itd.
Z manetką ze wszystkimi czujnikami - to samo co powyżej + sygnały z czujników (spryskiwacz, poziom oleju, kontrola żarówek itd.)
Pomocny link dotyczący montowanych wyświetlaczy: http://www.zafira-forum.de/showthread.p ... t-Zafira-A
Jest jeden wyświetlacz MID tylko co on będzie wyświetlał zależy czy masz manetke ze sterowaniem, czy masz wszystkie czujniki czy tylko część.
Podstawowo bez manetki - temperatura, data i godzina
Z manetką (czywiście aktywowaną) bez wszystkich czujników - oczywiście wszelkie wiadomości na temat spalania, ilości paliwa itd.
Z manetką ze wszystkimi czujnikami - to samo co powyżej + sygnały z czujników (spryskiwacz, poziom oleju, kontrola żarówek itd.)
Pomocny link dotyczący montowanych wyświetlaczy: http://www.zafira-forum.de/showthread.p ... t-Zafira-A
- black_fort
- Przeglądacz
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE