Kody błędów
Moderator: Mariusz
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
P0703 Nieprawidłowy sygnał obwodu włącznika świateł hamulcowych C-11miodzik pisze:P0703. Zafira A, skrzynia manualna, światła stopu działają prawidłowo..
Czego jeszcze poszukać?
P0703 Nieprawidłowy sygnał obwodu włącznika świateł hamulcowych (Zapłon Zał) C-11
Nic nie szukac tylko zmienić włącznik stopu.
Jest on dwu-obwodowy.
U ciebie jeden obwód działa, czyli od świateł stopu, a drugi obwód widocznie coś nawalił.
Sprawdz może najpierw kostkę od włącznika, poczyść - może pomoże.
Jeśli masz tempomat to włącz go jadąc i naciśnij na stop - zobacz czy rozłączy się tempomat.
Witam
Ja w nowej Zafirze mam od nowości błąd P1613 , błąd już był kasowany w serwisie ze 3 razy jednak po jakimś czasie się pojawia. Objawy - czasami wkładam kluczyk do stacyjki , przekręcam w pozycję zapłon i nie zapalają się kontroli dopiero po jakimś czasie - wtedy już wiem , że nie odpali i faktycznie brak reakcji na przekręcenie kluczyka , trzeba wyjąć kluczyk włożyć i wtedy jest OK. Sytuacja ta generuje oczywiście z automatu błąd i nie gaśnie kontrolka kluczyka z samochodzikiem po przekręceniu zapłonu - dopiero po uruchomieniu gaśnie.
Czy macie jakieś pomysły co to może być ? W serwisie wgrali jakiś najnowszy SOFT ale nic to nie pomogło , oni nie wiedzą co to jest chcą żebym im zostawił samochód i będą szukać ale nie bardzo mi się to uśmiecha - nie mam do nich zaufania.
Ja w nowej Zafirze mam od nowości błąd P1613 , błąd już był kasowany w serwisie ze 3 razy jednak po jakimś czasie się pojawia. Objawy - czasami wkładam kluczyk do stacyjki , przekręcam w pozycję zapłon i nie zapalają się kontroli dopiero po jakimś czasie - wtedy już wiem , że nie odpali i faktycznie brak reakcji na przekręcenie kluczyka , trzeba wyjąć kluczyk włożyć i wtedy jest OK. Sytuacja ta generuje oczywiście z automatu błąd i nie gaśnie kontrolka kluczyka z samochodzikiem po przekręceniu zapłonu - dopiero po uruchomieniu gaśnie.
Czy macie jakieś pomysły co to może być ? W serwisie wgrali jakiś najnowszy SOFT ale nic to nie pomogło , oni nie wiedzą co to jest chcą żebym im zostawił samochód i będą szukać ale nie bardzo mi się to uśmiecha - nie mam do nich zaufania.
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
P1613 Brak lub nieprawidłowy sygnał blokady rozruchu Blokada Rozruchu C-05sajmer pisze:Ja w nowej Zafirze mam od nowości błąd P1613
Mi to wygląda na problem ze stacyjką, a dokładniej to w środku stacyjki kluczyk po przekręceniu nie przełącza napięcia.
Może stacyjka po przekręeniu nie podaje napięcia na styk "W"
Ale to tylko hipoteza - mogę się mylić
0175 Mieszanka za bogata dla pełnych obciążeń (rząd cylindrów 2) Powiedzcie koledzy co generuje taki błąd? Miałem problem z samochodem, był błąd 0252, auto kopciło ale przeszło i wszystko do normy wróciło ( wlałem srodki do czyszczenia układu zasilania i chyba to pomogło). Błąd wyskoczył, ale normalnie jezdzi furka. Jakieś zaległe błędy
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
egr, układ dolotowy, czujnik dpf - poszukaj na forum - są informacje co z tym zrobićnorbi2004 pisze:Witam po wciśnięciu pedału hamulca i gazu i po przekręceniu kluczyka wyskoczyły mi cyfry
227911 i 190158 mam problem z wyłączającą się turbiną podczas jazdy i świecącym kluczykiem jakby dało rozkodować te liczby byłbym wdzięczny pozdrawiam
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
skasuj błędy interfejsem i zobaczysz co dalejnorbi2004 pisze:egr był czyszczony,układ dolotowy też turbina wyczyszczona 2 wężyki od podciśnienia wymienione a niewiedziałem jak z czytać te kody
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.