[A] [B] Urwane przewody w łącznikach drzwi !!! - dyskusja
Moderator: Mariusz
pin 6 szary 0,5 z REC ze złącza XR5 pin 28 do włącznika niedomkniętych drzwi w zespole centralnego zamka - pin 7 w drzwiach tylnych lewych; masa - pin 2, brązowy 0,5
pin 6 szary 0,5 bez REC - z UEC ze złącza XE2 pin 13 na pin 7 przełącznika centralnego zamka w drzwiach tylnych lewych
Masz moduł REC ?
pin 6 szary 0,5 bez REC - z UEC ze złącza XE2 pin 13 na pin 7 przełącznika centralnego zamka w drzwiach tylnych lewych
Masz moduł REC ?
Kiedyś pisałem, że robiłem prawy tył (zerwane kable), teraz zauważyłem, że nie mogę z pulpitu drzwi kierowcy zamknąć szyby lewy tył. Otworzyć ją mogę, ale zamknąć już nie. Pasażer siedzący z tyłu otwiera i zamyka szybę bez problemu. Na które drzwi ukierunkować swoje działania-kierowcy, czy LTył?
Nigdy nie jedz żółtego śniegu
U manie w ZB sprawa podobna - urwane przewody w lewych tylnych drzwiach - naprawione + wymiana bezpiecznika 25 A w bagażniku. Niestety centralny nie działa nadal. Czy w takim wypadku uszkodzony jest moduł sterowania centralnym zamkiem? Jak t sprawdzić? Przekręcając kluczykiem w drzwiach kierowcy tez się centralny nie zamyka w sumie to nie wiem czy powinien? Proszę o pomoc bo nie mam pomysłu co zrobić?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
witam, jestem po naprawie tylnych drzwi. zaciekawiło mnie od czego jest ten czarny kabelek z zieloną żyłą
moje pytanie;
1. Za co może on odpowiadać w drzwiach, bo w wiązce elektrycznej samochodu on jest a w wiązce drzwi już go nie ma.
2. Po otwarciu drzwi tylnych obojętne czy prawe czy lewe nie zapala się oświetlenie w wewnątrz samochodu. Natomiast jeśli otwiera się drzwi przednie prawe lub lewe to oświetlenie już jest.
W czym może leżeć przyczyna braku światła w podsufitce??
przeczytałem ten temat i odpowiedzi nie znalazłem- http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ny&start=0 jedyne co się dowiedziałem to krańcówki które zamontowane są w zamkach - one mogą być winne??
Nadmienię że przed naprawą tego światła nie było i myślałem że po lutowaniu problem zniknie...
moje pytanie;
1. Za co może on odpowiadać w drzwiach, bo w wiązce elektrycznej samochodu on jest a w wiązce drzwi już go nie ma.
2. Po otwarciu drzwi tylnych obojętne czy prawe czy lewe nie zapala się oświetlenie w wewnątrz samochodu. Natomiast jeśli otwiera się drzwi przednie prawe lub lewe to oświetlenie już jest.
W czym może leżeć przyczyna braku światła w podsufitce??
przeczytałem ten temat i odpowiedzi nie znalazłem- http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ny&start=0 jedyne co się dowiedziałem to krańcówki które zamontowane są w zamkach - one mogą być winne??
Nadmienię że przed naprawą tego światła nie było i myślałem że po lutowaniu problem zniknie...
Ostatnio zmieniony 10 mar 2015, 14:59 przez rafant4011, łącznie zmieniany 3 razy.