Gdzie kupić takie gumowe kolanko?

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
slawinek
Świeżak
Model:

Gdzie kupić takie gumowe kolanko?

#1 Post autor: slawinek »

Cześć.

Nie mogę znaleźć tego kolanka nigdzie.Może ktoś wie gdzie kupić.

W czasie wymiany oleju kazałem wymienić też filtr powietrza.Majster pomocował się trochę z obudową od filtra i po wszystkim kazał odpalić silnik.Po odpaleniu silnik zaczął pracowac nierównomierni szarpać itp...

Mówię do niego,że tam za dolotem powietrza jest wężyk i jak spadnie to wtedy tak robi.Wsadził rękę i założył węzyk- jak ręką odjął ładnie chodzi.

Kazałem mu wyciągnąć tą część.Okazało się że to gumowe kolanko i lekko już spękane ze starośći i łatwo wężyk wylata.

Mam z tym problem bo nigdzie tego kolanka znaleźć nie mogę.

Załączam rysunek z aso przysłali tego kolanka na wężyk (około fi 8mm)
rysunek i fotki kolanka w linku
http://forum.opel24.com/topic/71558-kol ... /?p=580257

serwis twierdzi że tylko wężyk z kolankiem w komplecie za jedyne 85 zeta i 7 dni czekania.Mnie się to słabo widzi.Zwykłe gumowe kolanko potrzebuję.

Może ktoś pomoże?
Załączniki
kolanko.jpg
kolanko.jpg

Awatar użytkownika
Luko
Mieszkaniec
Imię: Łukasz
Auto: Opel Zafira B 1.8
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#2 Post autor: Luko »

Nie szukałeś używki po szrotach? Albo od kogoś, kto wyprzedaje auto na części...
Moja Zafira

Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#3 Post autor: Maćku »

rozejrzę się w moim zdziorbach od Beemek może coś znajdę podobnego mówisz, że wężyk fi 8.... może coś na busie będę miał to ci dam znać najpóźniej dziś wieczór ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”