Zafira a Rowery
Moderator: Mariusz
-
- Świeżak
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XE.XER
Wójek google nie działa?
Pierwsze z brzegu info -> http://wyborcza.biz/biznes/1,147584,178 ... rects=true
Dodam tylko, że ja już wniosek u siebie w urzędzie pobrałem, tylko wypełnić.. i 52 zł, chyba od lutego już to działa.
Pierwsze z brzegu info -> http://wyborcza.biz/biznes/1,147584,178 ... rects=true
Dodam tylko, że ja już wniosek u siebie w urzędzie pobrałem, tylko wypełnić.. i 52 zł, chyba od lutego już to działa.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2016, 22:13 przez Sansei, łącznie zmieniany 1 raz.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Nie prościej wypożyczyć rower. Czasem jak patrzę jak ludzie przez pół albo i całą Polskę jadą, by raz pojeździć rowerem albo i wcale, bo deszcz pada, to mi ich żal.
Nie raz takie opowieści słyszałem od znajomych.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
dzięki teraz to myślę, że wielu osobom wątpliwości co do tego gdzie wozić rowery się rozwiałySansei pisze:Wójek google nie działa?
Nie bo mój rower to mój rower, dla mnie to coś wiećej niż tylko sprzet, znam go, mam dopasowany, "wyczuty" nabite na nim tysiące km nas zżyły...i żaden inny (w sumie jak auta i żony nie pożyczam, choć pewnie Zafirkę prędzej bym pozyczył ) w sumie pewnei na miejscu i żone teżmozna by wypożyczyć, dzieciaki te zby sie jakieś znalazły... to nasze rowery i po co mieli byś my brac inne...my rodzinnie jezimy w każdą pogodę... a już deszcz latem to dodatkowa frajda, błotko kałuże... szaleństwo... standardowo na tydzień wyjazdu robimy nie mniej niz 100 km rodzinnie, nie tylko smażenie sie na plaży itp. Ale jak kto wolipaweldm pisze:Nie prościej wypożyczyć rower. Czasem jak patrzę jak ludzie przez pół albo i całą Polskę jadą, by raz pojeździć rowerem albo i wcale, bo deszcz pada, to mi ich żal.
po za tym kiedyś wypozyczyłem, i albo napęd był rozwalony albo ułamał siepedał, tak tak bywa taki szrot zdezelowany nie zadbany w wypozyczalniach, bo jeździ nimi wielu "niedzielnych"kolarzy i każdy cos przestawi reguluje, nie szanuje itp.
Jak się człowiek wprawi to na spokojnie 30 min i zamontuje wieszak plus 3 rowery może być nawet miła rodzinna zabawa w mocowanie. Jakby co do zobaczenie na trasie na pewno na początku lipca w drodze nad morze w tym roku.
Ja już mam trzecią blachę od lutego. U mnie załatwia się bez kolejki u sekretarki naczelnika. Po 3 dniach roboczych dostałem blachę. Wszytko łato i przyjemnie. Wpis robią tylko w dowodzie rejestracyjnym. Trzecią blachę można wyrabiać od początku roku.norris_85 pisze:dzięki teraz to myślę, że wielu osobom wątpliwości co do tego gdzie wozić rowery się rozwiałySansei pisze:Wójek google nie działa?
- OpelGreg
- Mieszkaniec
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira B Opc 241KM '08
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
bagażnik Thula mam 5 rok -i żadnych zastrzeżeń -a tak się prezentuje
i na nowym aucie
i na nowym aucie
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2016, 20:24 przez OpelGreg, łącznie zmieniany 1 raz.
VERONI2468
-
- Przeglądacz
- Imię: Mariusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Trochę odgrzeję temat bagażnika na rowery.
Mam zamontowany hak dedykowany do zafiry Steinhof.
Bagażnik zakupiłem Arezzo Peruzzo 4.
Montaż szybki całkiem tylko niestety klapa jak drzwi od stodoły i nie otwiera się do końca
[/img]
[/img]
Montaż szybki całkiem tylko niestety klapa jak drzwi od stodoły i nie otwiera się do końca
[/img]
[/img]
Ostatnio zmieniony 27 lip 2017, 12:03 przez evillysy, łącznie zmieniany 5 razy.
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Do zafiry żeby dostać się do bagażnika przez tylna klapę to tylko i wyłącznie platforma składana, a i tak są problemyevillysy pisze:Witam.