Diagnostyka Auta - Podpięcie pod komputer lub inny interfejs
Moderator: Mariusz
- Dariusz-Lopez
- Przeglądacz
- Imię: Dariusz
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NET
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
można bez kompaTj;grelu pisze: zamykanie szyb z kluczyka
Wsiadasz do samochodu i przyciskiem opuszczasz szybę do końca cały czas trzymając jak opadnie trzymasz jeszcze chwilę aż usłyszysz ciche pyknięcie/kliknięcie, potem podnosisz cały czas trzymając jak się podniesie trzymasz jeszcze chwilę aż będzie takie samo pyknięcie/kliknięcie. I tak z każdą szybą.
I gotowe
Niestety u mnie nie pomogłorafant4011 pisze:można bez kompaTj;grelu pisze: zamykanie szyb z kluczyka
Wsiadasz do samochodu i przyciskiem opuszczasz szybę do końca cały czas trzymając jak opadnie trzymasz jeszcze chwilę aż usłyszysz ciche pyknięcie/kliknięcie, potem podnosisz cały czas trzymając jak się podniesie trzymasz jeszcze chwilę aż będzie takie samo pyknięcie/kliknięcie. I tak z każdą szybą.
I gotowe
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
plutmen1, nie trzeba zakładać...
temat już istnieje Tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=19057 w nim napisz
temat już istnieje Tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=19057 w nim napisz
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 10:38 przez Rybka, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Jak w temacie. Potrzebuje pomocy by zdiagnozować moja Zafire.Pytanie czy jest ktoś z pomorskiego kto posiada kabel diagnostyczny i soft? Proszę o info / mój nr. 536046465
Jak w temacie. Potrzebuje pomocy by zdiagnozować moja Zafire.Pytanie czy jest ktoś z pomorskiego kto posiada kabel diagnostyczny i soft? Proszę o info / mój nr. 536046465
You need to buy yourself an OP-COM off ebay, very cheap and pays for itself the first time you use it to read your fault codes, and it does many many more things than just reading faults.bravomen pisze:Planujê kupiæ do¶æ dobry kabel + oprogramowanie, nie chcê kupowaæ w ciemno, wola³ bym wpierw sprawdziæ je¶li kto¶ z Was ma, zatem pytanie do Zafirowców z Warszawy b±d¼ okolic (zachodnia strona), czy posiadacie i czy ewentulanie móg³bym siê wpi±æ i zobaczyæ czy moja Zafira siê bêdzie komunikowaæ?
Pozdrawiam
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Question concerns the possibility of checking if interface works properly before buying it.rick45 pisze:You need to buy yourself an OP-COM off ebay, very cheap and pays for itself the first time you use it to read your fault codes, and it does many many more things than just reading faults.bravomen pisze:Planuję kupić dość dobry kabel + oprogramowanie, nie chcę kupować w ciemno, wolał bym wpierw sprawdzić jeśli ktoś z Was ma, zatem pytanie do Zafirowców z Warszawy bądź okolic (zachodnia strona), czy posiadacie i czy ewentulanie mógłbym się wpiąć i zobaczyć czy moja Zafira się będzie komunikować?
Pozdrawiam
This post is almost year old.
Answer in english on polish forum - very helpfull