LPG - polecane instalacje gazowe do Zafiry A_B
Moderator: Mariusz
- Dizel
- Debiutant
- Imię: Artur
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Dziękuję firek za odpowiedz mój budżet jaki mam na Gaz to 2600 zł z ofert jaki otrzymałem od gazowników jest jeszcze instalacja firmy LPGTech Tech 324 dokładniej na OBD Reduktor Valtek CPR Wtryskiwacze Barracuda zbiornik w miejsce koła pod autem i zawór tankowania w klapce paliwa. Zastanawiam się czy to by było dobre co o tym sądzicie??
-
- Świeżak
- Imię: Mario
- Auto: Opel
- Model: Zafira
- Oznaczenie silnika: a23
Witam.
Moja Zafira B ma silnik 1,8,(na liczniku 175 tyś przejechane) robię około 20 tyś rocznie, czy warto zagazować, jaką instalację polecacie ( może zaufany dobry warsztat),
Dziękuję za pomoc
Moja Zafira B ma silnik 1,8,(na liczniku 175 tyś przejechane) robię około 20 tyś rocznie, czy warto zagazować, jaką instalację polecacie ( może zaufany dobry warsztat),
Dziękuję za pomoc
-
- Świeżak
- Imię: Maksymilian
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Sam długo przeglądałem internet i szukałem najlepszej instalacji dla mojej ZA. W wielu miejscach było powtarzane, że dobry montaż i zestrojenie to podstawa, więc wybrałem najbardziej polecany warsztat w okolicy i co do wyboru instalacji dałem wolną rękę. Podpytali jedynie czy sterownik Stag 4 Q-box basic czy plus i gdzie ma być wskaźnik gazu w kabinie. Zakładałem w kwietniu 2017 r., zapłaciłem 3200 zł. Do tej pory przejechałem mało, bo zaledwie 17 000 km, ale według moich obliczeń w kieszeni zostało 2000 zł porównując, gdybym ten sam dystans pokonał na benzynie. Także fafa69 jak robisz 20k km w rok, to spokojnie w ciągu 2 lat wrócą się pieniądze wydane na instalacje. Jestem zadowolony, ze strony instalacji żadnych problemów. A co do zamontowanych podzespołów to sterownik Stag-4 Q-box Plus, wtryskiwacze AC W02, reduktor/parownik AC R01, butla 48 litrów. Średnie spalanie w trasie 10 litrów, w mieście 12 l./100km. Zasięg na butli ok. 350 km.
- Dizel
- Debiutant
- Imię: Artur
Polecacie kogoś w łodzi mój budżet jest pomiędzy 2200 a 2800 max w kilku warsztatach powiedzieli że reduktory od KME zdarzają się nie trzymać szczelności a i z zestawami naprawczymi do nich też jest różnie jedni polecają BRC inni LPGTech a inni KME lub STAG w zależności jaki warsztat ma podpisaną umowę z firmą i w zależności co zainstalują mają od tego prowizje
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Kolego fafa.., ciężko polecić CI warsztat jesli nie wiemy skąd jesteś, ja mogę polecić z Lublina, ale nie wiem czy ten rejon Ci odpowiada.
-
- Imię: Arek
- Auto: Zafira B 1.8
- Model: Sri
Siema wszystkim chcialbym zagazowac swoja Zafire 1.8 140km z18xer Co mozecie polecic ? bo ja jestem kompletnie zielony
-
- Imię: Arek
- Auto: Zafira B 1.8
- Model: Sri
-
- Imię: Olek
- Auto: Zafira A 2.2 b/g
- Oznaczenie silnika: Z22SE
Witam.
Mam taki mały problem a mianowicie.
Moja Zafira posiada silnik z22se i siedzi w niej gaz Prins zakładany jeszcze u Niemca w 2008r.
Pada mi cewka elektrozawory przy reduktorze. Dzisiaj ją wykrecilem i jest tam taki tloczek który otwiera i zamyka przepływ gazu.
Moje pytanie to czy można jeździć bez tego właśnie tloczka (tak jakby było ciągle otwarte) i jakie mogą być tego konsekwencje. Dodam że jest jeszcze drugi elektrozawor z cewka przy butli i ten jest sprawny bo niedawno wymieniłem tam cewke.
Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź
PS. Póki co nic nie wybychlo
Moja Zafira posiada silnik z22se i siedzi w niej gaz Prins zakładany jeszcze u Niemca w 2008r.
Pada mi cewka elektrozawory przy reduktorze. Dzisiaj ją wykrecilem i jest tam taki tloczek który otwiera i zamyka przepływ gazu.
Moje pytanie to czy można jeździć bez tego właśnie tloczka (tak jakby było ciągle otwarte) i jakie mogą być tego konsekwencje. Dodam że jest jeszcze drugi elektrozawor z cewka przy butli i ten jest sprawny bo niedawno wymieniłem tam cewke.
-
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Pomyśl ile gazu masz w rurkach od butli do reduktora. Kategorycznie odradzam. Jeśli chodzi o LPG nie będzie co ma być. ja bym nic nie kombinował...
-
- Imię: Olek
- Auto: Zafira A 2.2 b/g
- Oznaczenie silnika: Z22SE
Oczywiście kupię nowy elektrozawor. Jest to rozwiązanie tymczasowe. W rurach nie ma wcale tak dużo gazu bo kilka razy to rozboeralem. Od reduktora wszystko mam szczelne bo niedawno regenerowalem reduktor i oddawalem wtryskiwaczy do czyszczenia a przy okazji wymieniłem przewody gumowe.
-
- Świeżak
- Imię: Monika
- Oznaczenie silnika: Z16XEP
masz może jakiegoś sprawdzonego gazowika od prinsa- tez mam tą instalkę i coś z nią nie tak, w moim mieście Grudziądz - gazownicy nie potrafią sobie poradzić i rozkładają ręcę,Olomoto pisze: ↑04 lip 2018, 09:56 Witam.