mycie silnika w Zafirze...
Moderator: Mariusz
Oglądałem, oglądałem bardzo dokładnie, byłem w 2 warsztatach na testach (w tym w ASO w Dąbrowie G.) i chodziłem nawet pod autem i osłony już wtedy nie było, nie wiedziałem jednak, że w mojej wersji powinna być!
Mam pewne podejrzenia, że między moją wstępnymi oględzinami (sobota), a wizytą w ASO (wtorek) gość który mi sprzedawał furę miał naprawić pompkę spryskiwacza i wtedy właśnie osłona znikła... niestety nie jestem tego w 100% pewny
Mam pewne podejrzenia, że między moją wstępnymi oględzinami (sobota), a wizytą w ASO (wtorek) gość który mi sprzedawał furę miał naprawić pompkę spryskiwacza i wtedy właśnie osłona znikła... niestety nie jestem tego w 100% pewny
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
No raczej że tak takie SWPA jest zawsze możliwy i jest opłacalny dla osoby która kocha swoje auto i jest zapalonym maniakiemjurek 1771 pisze:a ja chcialbym sie dowiedziec czy mozna wstawic silnik diesla w miejsce benzyniaka / czy to ma wogole sens /? moze ktos sie wypowie .. sory ze w tym miejscu pisze ale ale stronka docelowa byla zablokowana Pozdrawiam J.
Ja robiłem nie raz nie dwa SWAP w aucie i wiem ze jest to opłacalne dla samego efektu pracy
sory za OT
a co do mycia auta do silniki disla można smiało myć wodą bezynowe terz ale trzeba uważać na aparat zapłonowy
Witam.
Kolego ja już myłem trzy razy silnik w zafi i nie miałem problemu też słyszałem podzielone zdania na tematna temat mycia ja u siebie jak myję silnik to zawsze na odpalonym silniku i jak narazie nie mam problemu silnik tyka jak szwajcarski zegareczek więc jednym słowem jak to się mówi jak nie zaryzykujesz to nie będziesz wiedział wię c musisz spruboawć . pozdro.
Kolego ja już myłem trzy razy silnik w zafi i nie miałem problemu też słyszałem podzielone zdania na tematna temat mycia ja u siebie jak myję silnik to zawsze na odpalonym silniku i jak narazie nie mam problemu silnik tyka jak szwajcarski zegareczek więc jednym słowem jak to się mówi jak nie zaryzykujesz to nie będziesz wiedział wię c musisz spruboawć . pozdro.
ty czasem nie przesadzasz z tym myciem chcesz chyba wszystkie kable wypłukać ??jaros222 pisze:ja już myłem trzy razy silnik w zafi
Musimy porównać nasze motory na III ZKP który będzie czystszy :>
nie trzeba myć na odpalonym silniku tylko trzeba trochę uważać na elektrykę i wszystko musi być ok
pozdrawiam
Spoko KOPERNIK. kabelków nie wymyję a silnik musi być czysty bo mam troszkę wycieków a to mi się nie podoba jeszcze troszkę urlop to muszę zlikwidować te wycieki i założyć osłonę pod silnikiem bo starą straciłem gdy remontowali u nas drogę i musiałem jezdzić obiazdami do domku a na zlocie możemy porównać swoje silnikiktóry jest czyściejszy hihihihihi.pozdro jaros222.
Ja używałem preparat firmy Teroson i nie narzekam. Środek można zamówić na www.teroson.com.plmirost007 pisze:Nie mogę się zdecydować na wybór środka do mycia silnika. Jaki preparat i jakiej firmy polecacie?
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Opel zafira b 1.8 cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witam strasznie mi się poci silnik, kapie olej czym umyć silnik aby sprawdzić gdzie jest wyciek. Jest dużo środków ale trzeba potem spłukać wodą. Czy jest taki preparat którym można spryskac silnik i wszystko samo splynie?