Dokładnie zrobiłem to samo
komunikaty komputera pokładowego
Moderator: Mariusz
- Mawerix
- Zafiromaniak
- Imię: Szczepan
- Auto: ZB 1.9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: CDTI
Nie zdążyłem już dzisiaj sprawdzić ale podejrzewam że czujnika brak więc pójdę za waszymi radami i wstawie czujnik, pytanie czy wystarczy zakupić sam czujnik zrobić otwór w zbiorniczku czy wymienić cały zbiorniczek
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Opel zafira b 1.8 cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zasięg jazdy jest obliczany na podstawie aktualnej ilości paliwa w zbiorniku i średniego jej zużycia na odcinku ostatnich 20-30 km. Po zatankowaniu paliwa wciskając przycisk R. U mnie zasięg zszedł na 0 i tyle jak to skasować, gdzie jest ten przycisk R?
-
- Bywalec
- Imię: Artur
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X20DTL
Odłącz jedną z klem od akku i zostaw na godzinkę albo dłużej. U mnie dziwne wskazania dotyczące właśnie autonomii/zasięgu poukładały się w ten sposób.
Swoją droga zastanawiające jest to, że czasem, zaraz po tankowaniu, kiedy pierwszy raz przekręcam stacyjkę licznik autonomii/zasięgu sam się "resetuje" wyświetlając trzy kreski i chwile później pokazuje ile mu się policzyło. Ale najczęściej po tankowaniu nic się nie dzieje tylko po jakimś czasie jazdy aktualizuje się ta wartość.
Swoją droga zastanawiające jest to, że czasem, zaraz po tankowaniu, kiedy pierwszy raz przekręcam stacyjkę licznik autonomii/zasięgu sam się "resetuje" wyświetlając trzy kreski i chwile później pokazuje ile mu się policzyło. Ale najczęściej po tankowaniu nic się nie dzieje tylko po jakimś czasie jazdy aktualizuje się ta wartość.