Wybór instalacji gazowej
Moderator: Mariusz
A jak z ilością benzyny w zbiorniku, podobno powinno być co najmniej 1/4 zbiornika benzyny ze względu na jakieś smarowanie pompy paliwa?
Druga sprawa, miałem przypadek w polonezie że odpalało się tylko na gazie i na nim jeździło, po ok pół roku lub dłużej okazało się, że kilka litrów benzyny które były w zbiorniku (na wypadek gdyby coś się stało z gazem) przeszły w stan gazowy i się ulotniły.
Jak to jest obecnie, czy zauważacie jakieś nietypowe ubywanie benzynki?
Druga sprawa, miałem przypadek w polonezie że odpalało się tylko na gazie i na nim jeździło, po ok pół roku lub dłużej okazało się, że kilka litrów benzyny które były w zbiorniku (na wypadek gdyby coś się stało z gazem) przeszły w stan gazowy i się ulotniły.
Jak to jest obecnie, czy zauważacie jakieś nietypowe ubywanie benzynki?
Ostatnio zmieniony 15 sty 2013, 19:34 przez zafiwaldi, łącznie zmieniany 1 raz.
podobno, ja mam ponad 1/2 zbiornika, w astrze przez 8 lat jeździłem w okolicach rezerwy, nic się nie stało, pompa ma już 21 latzafiwaldi pisze:A jak z ilością benzyny w zbiorniku, podobno powinno być co najmniej 1/4 zbiornika benzyny ze względu na jakieś smarowanie pompy paliwa?
normalne odpalanie jest na benzynie, ale można awaryjnie odpalić na gaziezafiwaldi pisze:Druga sprawa, miałem przypadek w polonezie że odpalało się tylko na gazie i na nim jeździło
no to jadąc z dziećmi i rodzicami "w Polskę" do rodziny, pozostanie mi wozić zapas na dachuGruka pisze:Chyba nie wejdzie bo będzie haczyć o oparcie fotela
lub zastosować taki "patent" :
http://www.daciaklub.pl/files/zapas_na_haku_782.jpg
zastosować bagażnik rowerowy :
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Panowie co do dojazdówki to spokojnie wchodzi.
Specjalnie zakupiłem i sprawdziłem, ale co do bagaznika przy 7 miejscach to oprócz wspomnianej dojazdówki to jeszcze mała torba wejdzie i tyle.
Ale tak jak pisza koledzy albo 7 osob albo bagażnik a jak ktos chce mieć bagaznik i 7 miejsc to trzeba prawdziwego VANA kupić a nie mini jakim jest Zafira.
Pozdro.
Specjalnie zakupiłem i sprawdziłem, ale co do bagaznika przy 7 miejscach to oprócz wspomnianej dojazdówki to jeszcze mała torba wejdzie i tyle.
Ale tak jak pisza koledzy albo 7 osob albo bagażnik a jak ktos chce mieć bagaznik i 7 miejsc to trzeba prawdziwego VANA kupić a nie mini jakim jest Zafira.
Pozdro.