czytajcie koledzy ze zrozumieniemHappySales77 pisze:No właśnie. To jeśli kolega BajBus potwierdza nie możność sprawdzenia przelotu w Zafirze. To kolega kwazaar może wyjaśni w jaki sposób magik umiał dokonać sprawdzenia i wykazać fałsz na 80kkm. Może jest coś czego inni nie wiedzą i sie może nauczą Ci z ASO oczywiście .
pisałem o wykryciu fałszywego przebiegu w Zofii A - moim poprzednim aucie
Można to zrobić i widziałem na własne oczy jak gościu podłączał się fejsem z OBD2 pod bezpieczniki i tam coś sprawdzał - wtedy na wyświetlaczu interfejsu pojawiło się 192 zamiast licznikowych 113 tkm. Ponoć w A przebieg zapisywany jest w 2-ch miejscach. SPrzedawca mojega auta cofnął licznik w kompie a w tym drugim miejscu nie (może zapomniał, może nie umiał)
napisałem jeszcze coś w tym poście:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=5668#5668
Co do B to nie wiem. W ASO podpinali do kompa i sprawdzali techem, poza tym akurat w moim przypadku zużycie elementów wnętrza nie wskazuje na większy przelot a chcąc powymieniać elementy na mniej zużyte (mam na myśli pedały, kierownicę, tapicerkę itp.) ktoś musiałby się mocno napocić i zainwestować sporo kasy żeby powynieniać na oryginalne elementy OPC - także chyba skórka za wyprawkę