Czym czyścić alufelgi
Moderator: Mariusz
uważam że nie ma nic prostszego jak zwykły środek do czyszczenia felg...
np w Lidlu (powinny jeszcze być na półkach) można dostać za całe 6 zł około 700ml środka w sprayu/atomizerze. wystarczy spryskać i spłukać, no chyba że mocno zabrudzone, to przetrzeć szczotką
np w Lidlu (powinny jeszcze być na półkach) można dostać za całe 6 zł około 700ml środka w sprayu/atomizerze. wystarczy spryskać i spłukać, no chyba że mocno zabrudzone, to przetrzeć szczotką
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Ja przytoczę jeszcze raz coś co kiedyś pisałem: oglądałem jakiś germański program motoryzacyjny i tam pytali producenta jakichś ekskluzywnych alufelg jak o nie dbać. Odpowiedział: "Woda z płynem do mycia naczyń". Sprawdziłem to raz na mocno zasyfionej Zośce, użyłem Ludwika Balsam i wody. Efekt super
Panowie może odgrzebe stary temat. Ale tak dla potomności najlepszy i jak dla mnie najskuteczniejszy homemade sposob to:
Potrzebujemy:
Płyn do kibli nie wiem WC kaczka Domestos inny tani lidlowy.
Soda oczyszczona rozpuszczona w wodzie w butelce ze spryskiwaczem jak sprayem do szyb.
Dobra szczotka.
Koszt mycia <1zł
Moczymy felgi obficie, nanosimy dokładnie płyn do mycia toalet szczotką, szorujemy chwile. Potem bierzemy butelke ze spryskiwaczem pryskamy zachodzi ładna rekacja potem płukanie wodą. Jeżeli coś jeszcze jest to powtarzamy czynność w tych miejscach. Nie było jeszcze brudu którego bym nie zmył, bardzo ładnie czyści syf z klocków hamulcowych.
A co do bezdotykówek, robiłem to w sposób taki, z racji tego że pracuję jako bramkarz w klubie nocnym kończe pracę w godzinach od 2-6 rano gdzie na myjnii nie ma nikogo ewentualnie 1 osoba. Wpadam wrzucam 2 zł mocze cały samochód wyciągam gadzety 2 min czyszczę felgi, pryskam woda z soda która już troszeczkę płuka sprawdzam gdzie brud aż czysto. Potem wrzucam dalej kase i myje już normalnie.
Polecam godziny nocne 1000 procent, że koleś nie wyjdzie z budy, nikt nie będzie czekał i nie ma problemu zajmuje to 2 min a potem felig i tak poleruje woskuje itp i tak na mnie zarobią.
Sposób idelany prosty i szybki polecam do spróbowania. Są filmiki na internecie, jak znajdę to wrzuce.
Potrzebujemy:
Soda oczyszczona rozpuszczona w wodzie w butelce ze spryskiwaczem jak sprayem do szyb.
Dobra szczotka.
Koszt mycia <1zł
Moczymy felgi obficie, nanosimy dokładnie płyn do mycia toalet szczotką, szorujemy chwile. Potem bierzemy butelke ze spryskiwaczem pryskamy zachodzi ładna rekacja potem płukanie wodą. Jeżeli coś jeszcze jest to powtarzamy czynność w tych miejscach. Nie było jeszcze brudu którego bym nie zmył, bardzo ładnie czyści syf z klocków hamulcowych.
A co do bezdotykówek, robiłem to w sposób taki, z racji tego że pracuję jako bramkarz w klubie nocnym kończe pracę w godzinach od 2-6 rano gdzie na myjnii nie ma nikogo ewentualnie 1 osoba. Wpadam wrzucam 2 zł mocze cały samochód wyciągam gadzety 2 min czyszczę felgi, pryskam woda z soda która już troszeczkę płuka sprawdzam gdzie brud aż czysto. Potem wrzucam dalej kase i myje już normalnie.
Polecam godziny nocne 1000 procent, że koleś nie wyjdzie z budy, nikt nie będzie czekał i nie ma problemu zajmuje to 2 min a potem felig i tak poleruje woskuje itp i tak na mnie zarobią.
Sposób idelany prosty i szybki polecam do spróbowania. Są filmiki na internecie, jak znajdę to wrzuce.
-
- Przeglądacz
- Imię: Rob
- Auto: Opel Zafira A 1.9 Comfort
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
A czy nie powoduje ta reakcja jakichś negatywnych skutków dla stopu aluminium.Spec pisze:Panowie może odgrzebe stary temat. Ale tak dla potomności najlepszy i jak dla mnie najskuteczniejszy homemade sposob to:
Potrzebujemy:
Dobra szczotka.
Koszt mycia <1zł
Nie każdy środek czyszczący jest zalecany do alu.
To jest najlepszy płyn ,kosztuje chyba 50zł ale po tym są jak nówki
http://www.youtube.com/watch?v=a3QCCL_e ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=a3QCCL_e ... re=related