POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
fiodork

#16 Post autor: fiodork »

Woytas pisze:Polecam:

ASO Opel Żoliborz
oczywiście każdy może mieć swoje zdanie ale ja się bardzo niemile rozczarowałem.

ASO Opel Żoliborz

jakieś pół roku temu coś nagle zaczęło buczeć pomiędzy 1800 a 2000 obrotów. niestety było to słyszalne tylko w kabinie. pojechałem do nich jakieś 2 miesiące temu i opisałem objawy. mechanik po 15 min. stwierdził że nic nie widzi. uparłem się i poprosiłem o wspólną jazdę z szefem zmiany. w czasie jazdy buczało jak diabli a ten mi wmawiał ze ten typ tak ma. nieźle mnie wkurzył. poprosiłem o kolejnego eksperta do przejażdzki. ten drugi też nic nie słyszał i twietdził że tttm. nie zapłaciłem nic i powiedzieli żegnamy. poprosiłem o wydruk przyjęcia zgłoszenia, opis wykonanych czynności oraz stwierdzenie że oni nic nie zauważyli. kazali mi napisać podanie o taki dokument i oczekiwać około miesiąca. minęły już dwa a ja nic nie dostałem ale nie odpuszczę. wychodząc obiecałem szefowi zmiany że jak to znajdę to przyjade do niego i mu udowodnię że się mylą. a wkuzryli mnie tym że zaczęli się między sobą podśmiewywać.
zadzwoniłem do Łysego ( obecnego na tym forum któremu jeszcze raz dziękuję za pomoc) który zajmuje się tłumikami. chciałem eliminować kolejne elementy i zacząłem od wydechu. i co się okazało??? zawór EGR stracił szczelnść. spaliny wydostawały się na zewnątrz i to tak buczało. wystarczyło zdjąć plastikową obudowę silnika i zobaczyć nalot sadzy.
jesli serwis nie jest w stanie zauważyć takich rzeczy to co to za serwis. a do tego fatalny poziom traktowania klienta.

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec
Imię: Jarek
Auto: Opel
Model: ZafiraA
Oznaczenie silnika: Z16XE

#17 Post autor: dzarko »

Pit-Stop na ul. Annopol 14A

Dobry i niedrogi punkt napełniania klimy. Za Zafirę A 130PLN. Tel: 504-778-070. Także wymiana ogumienia. Można się powołać na błękitną Zafirę.
Błękitna Zocha z Białołęki
Obrazek

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec

#18 Post autor: dzarko »

Myślę, że mogę polecić Motohurt w Markach przy ulicy Słonecznej w osobie pana Andrzeja. Starszy mechanik, ale naprawdę znający się na robocie.

Pociła mi się śruba między skrzynią a wałem. W jednym serwisie - wymieniać simmering - 550, w drugim to samo, ale za 400. Podjechałem do Motohurtu i co się okazało? Olej po wymianie /ten stary/ najwyraźniej ściekł na dół, trochę się zatrzymało w zakamarkach i wyglądało, że to ze skrzyni. Zajrzał w rewizję, pooglądał, odmuchał benzyną i się okazało, że nic nie cieknie.

Myślę, że można tam jeździć, bo ceny mają naprawdę konkurencyjne (rozrząd INA z pompą KRAFT 620 PLN z robocizną). Uderzać do p. Andrzeja i się można powołać na błękitną Zafirę ;-)
Obrazek

Anony Mous

#19 Post autor: Anony Mous »

witam, nie każdego jest stać jeździć do ASO więc każdy ma jakiś warsztat godny polecenia w swoim mieście. Ja już od kilku lat jeżdże ze swoimi OPELKAMI czyli ASTRĄ i ZAFIRKĄ do jednej firmy są to goście zajmujący sie wyłącznie opelkami i naprawdę wiedzą co robią a po wizycie zawsze coś w kieszeni jeszcze zostanie .
Firma " FAWO CAR" mieści się w Rudzie Śląskiej dzielnica HALEMBA ul.Młyńska 31 oto link do strony http://panoramamiast.pl/index.php?optio ... 4&Itemid=5
:piwo:
Ostatnio zmieniony 03 lip 2010, 15:32 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.

kabanosik

#20 Post autor: kabanosik »

Bardzo polecam serwis diagnostyczny IVECO w Rzeszowie.
http://www.multitruck.pl/serwis/index.html
Kompetentni i fachowi goście. :!:

Artur

#21 Post autor: Artur »

miki150 pisze:Witam

Czy ktoś ma w Poznaniu lub okolicach jakiś sprawdzony serwis OPLA

Pozdrawiam
Witam. miki150 mogę Ci polecić warsztat, na ul. Szarotkowej. Korzystałęm z ich usług ostatnio 3 lata temu, przed wyprowadzką. Prowadził go p. Kubera, super gość. Bardzo dokładny i solidny. Nigdy nie naciągał na zbędne wydatki a jednocześnie nie proponował, żadnych kiepskich "amatorskich" rozwiązań. Trzaba się umawiać na naprawę, bo klientów miał sporo. Jak to mówią "dobry fachowiec zawsze zapracowany". Naprawdę polecam i ubolwam, że teraz nie mam takiego szpeca do dyspozycji. Pzdr

Piotrek413

#22 Post autor: Piotrek413 »

Polecam serwis klimatyzacji i diagnostyka pojazdów w Wyszkowie ul. Białostocka
- diagnostyka komputerowa
- pełen serwis klimy
- naprawa instalacji elektrycznych
- i inne

Niskie ceny (przynajmniej w moim przypadku). Zaletą jest to że pozwalają przyglądać się co robią :)

rafalle

#23 Post autor: rafalle »

Czy ktoś może polecić dobry warsztat do obsługi ZB cdti w trójmieście?
Niestety, po kolejnych wtopach, muszę korzystać z ASO :(

maniek-1001

#24 Post autor: maniek-1001 »

Witam
Czy ktoś może mi polecić jakiś warsztat w okolicy Opola
Z góry dziękuję.

ssstefan1

#25 Post autor: ssstefan1 »

Witam ja również poszukuję warsztatu, który miałby oryginalnego techa, byłby niedaleko, oraz nie był autoryzowanym serwisem :driver:

nomad

#26 Post autor: nomad »

Woytas , a nie zrobił byś mi zbieżności :P

A tak na poważnie to może ktoś z warszawiaków podesłałby mi adres jakiegoś warsztatu - nie mylić z serwisem opla - w którym mogliby mi ustawić zbieżność

Zaczęła mi drgać kierownica więc w standardzie zaliczyłem oponiarza, a tam okazało się, że opony biją góra -dół i są ścięte od wewnętrznej strony co wskazuje na złą geometrię

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec

#27 Post autor: dzarko »

Ja jeszcze w Corolli robiłem w firmie Radial obok McDonalda na Młodzieńczej. 80 zeta kosztuje i byłem zadowolony.
Obrazek

ReeK56

#28 Post autor: ReeK56 »

Staniewicka "brudno'' wjazd od Odrowąża tylko nie pamiętam ile na stacji diagnostycznej :)

esio

#29 Post autor: esio »

NIE POLECAM WARSZTATU AUTOGAZU W ARYNOWIE K/ MINSKA MAZOWIECKIEGO

zalozyc zaloza instalke ale niemaja pojecia o regulacji i ustawieniach .NIE POLECAM

gosia

#30 Post autor: gosia »

Polecam...

"JA-RO" AUTO SERWIS
UL.STOCZNIOWCÓW 1 KRAKÓW
A DOKŁADNIEJ NA TERENIE STOCZNI NAMAROL

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”