Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja montowałem pod zderzakiem (niewidoczny) także jak goście tankują to muszą się pogimnastykować ale dają radę Nie wierciłem dziur w zderzaku bo szkoda mi było.
Ja mam zbiornik 53/49 litrów o wymiarach 630mm x 225mm zamontowany pod spodem w miejscu koła zapasowego. Wlew mam w zderzaku na wierzchu, ale pomalowany korek w kolorze nadwozia. Instalacja BRC. Spalanie 12 litrów po mieście i 10 na trasie.
ja podobnie mam pod zderzakiem, nie widać tylko gazownik na stacji musi się wysilić. Kontrolke od gazu ( w brc jest taka mała okrągła ) mam obok dzwigni zmiany biegów.
Nową, czyli prosto z salonu? Jak tak to najpierw zapytaj ludzi w salonie czy i co oni na to bo jeśli np.: założysz instalację bez wiedzy serwisu Opla to może się to skończyc utratą gwarancji. A co mocy to jeśli autko nie jest dla ciebie za słabe na benzynce to na sekwencji nie powinieneś odczuc jakiejś różnicy w mocy. Butla oczywiście w miejsce koła zapasowego, a instalacja najlepiej jakas markowa z tzw. górnej półki: Landi Renzo, BRC, SGI.
RIKARDO pisze:PROSZE O PORADĘ
MAM NOWĄ ZAFIRĘ 1,6 ECO 116KM CZY NIE ZA SŁABA NA GAS? JAKI ZAMONTOWAĆ I GDZIE BUTLA? DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
Witam. Moim skromnym zdaniem to ten silniczek jest troszeczkę za słaby (wypowiadałem się już na ten temat w innych postach) ale skoro już nabyłeś takie autko to w grę wchodzi sekwencja (ja mam STAG-4 na osprzęcie TOMASETTO i jestem z niej b.zadowolony, koszt to 2300zł.) a co do butli to w miejsce koła zapasowego a koło w pokrowiec i w drogę Pozdrawiam i życzę miłego i bezawaryjnego użytkowania Zośki
Ale państwa to jest zupełnie nowy silnik z Twinportem, ma taką samą moc jak pierwsze 1.8 w A. A o tym silniku to słyszałem ze na gazie tak średnio lata, ale trza się jeszcze popytać właścicieli Astr H.
Kraczan pisze:Ja też mam BRC sekwencję, ale mój dużo pali jak porównuję z innymi
Musisz brać poprawkę na to co piszą .
Moja ma wynik o litr większy i nie uważam aby był to powód do zmartwienia ,zawsze możesz przeregulować kompem u gazownika ,ale może się okazać że będzie różnica między LPG a Pb
Pozdro!!!
To pocieszające. Mam też astrę do pracy z silnikiem 1,6 16v niby niewiele mniejsza pojemność a spala 9 l gazu (instalacja starszego typu II generacji) . Ale gabaryty już inne i komfort mniejszy . Zośka w sumie jeździ tylko po mieście i do "kościoła" .