Kompendium wiedzy o felgach i oponach
Moderator: Mariusz
Ja kupiłem E33 15X5X110 i mi pasuja w Zefirach A jest przedział 35-45
E-35-45 to szerokość felgi,dokladnie to odleglosc tzw. plaszczyzny przelegania felgi i jej srodka. Wiec, dla roznych szerokosci felg (nie srednicy!) to samo ET oznacza rozne odsadzenie felgi jeśli się myle to prosze mnie poprawić .pozdrawiam
E-35-45 to szerokość felgi,dokladnie to odleglosc tzw. plaszczyzny przelegania felgi i jej srodka. Wiec, dla roznych szerokosci felg (nie srednicy!) to samo ET oznacza rozne odsadzenie felgi jeśli się myle to prosze mnie poprawić .pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 lis 2009, 12:33 przez kibol66, łącznie zmieniany 1 raz.
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Ja założyłem Dębicę Frigo 2, nie drogie ale naprawdę super. U nas na Podkarpaciu śniegu nie brakuje, wczoraj i dziś zrobiłem sporo kilometrów na zaśnieżonych drogach a oponki zpisują się super, naprawdę warto.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
też je mam i nie są złe ale... mimo że mają sporo bieżnika(zrobiły raptem ok 15kkm) to cofając z lekko ośnieżonego stromego podjazdu (robie to wolno bo tyłem celuję w bramę, podjazd ma ok 10m długości), niemal zawsze zapychają mi się i całą procedurę robię w stanie poślizgu i mam cykora by nie wywalić Natomiast na zaśnieżonych drogach spisują się dobrze, odpowiednio dozujac gaz podjeżdzają nawet pod większość stokówkubik_CDTi pisze:Z zimowych Dunlopy 3D Wintersport
Przede wszystkim cenie je za to jak się zachowują na suchym i mokrym,wiadomo,że nie jest to jak na letnich,ale i tak jest naprawdę nieźle,zaśnieżone i oblodzone bardzo dobrze,przy ruszaniu nie ma problemów bo to jednak diesel,w benzynowym szybciej wystąpi problem niestety z podjazdem.
Kupiłem łańcuchy na wypady w góry,ale jeszcze się nie przydały
Kupiłem łańcuchy na wypady w góry,ale jeszcze się nie przydały