POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
marcelc

#181 Post autor: marcelc »

Witam,
czy ktoś mógłby polecić sprawdzony warsztat w Warszawie, który upora się z cieknącym olejem w mojej Zafirze A?

Dodatkowo dorzucę jeszcze zapalający się check od czasu do czasu ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
robinofsherwood
Przeglądacz
Imię: Daniel
Auto: Zafira C 1,4 COSMO / INNOVATION
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A14NET

#182 Post autor: robinofsherwood »

Spróbuj tutaj:
602371567 P. Witek, ale nie wiem czy da rade z checkiem. Robiłem u niego już dwa samochody, Zośka będzie trzecim, i nigdy nie zawiódł :D
Obrazek

MARCEL!
Zafiromaniak
Imię: Mar
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#183 Post autor: MARCEL! »

Kogo polecanie jeśli chodzi o wymianę rozrządu w Oplu Zafira (1.8 16v 125 KM) w Lublinie lub okolicach?

To dość poważna operacja, dlatego nie chce, żeby ktoś to zepsuł... :)

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#184 Post autor: norris_85 »

Zdecydowanie chciałem odradzić wszystkim wizytę w podlubelskim Woliński Diesel Centrum.

Uzasadnienie:
- terminy na jakie się umawiają to 2-3 tyg w przód :zolta:
- dodatkowo ich terminarz uzależniony jest od dostaw prądu i internetu z którymi najwyraźniej mają spore problemy, bo próbowałem się umówić osobiście i telefonicznie przez jakieś 2 tyg :zolta:
- mimo przyjazdu na umówiony termin (dzień, godzina) auto które miało być sprawdzone na miejscu przez prawie 2,5h stało na parkingu mimo wolnych stanowisk, a na warsztacie auta wietrzyły się a panowie mechanicy stali i je podziwiali.... :czerwona: dopiero po mojej interwencji auto wjechało i zostało poddane oględzinom
- sami nie wiedzą jakie usługi oferują - szukałem kogoś kto sprawdzi mi szczelność (nie uszczelnienie) silnika i tylko oni się określili, że robią, a tak na prawdę zrobili tylko organoleptyczną diagnostykę ewentualnych wycieków .... :facepalm: po czym oczywiście info, że są w stanie coś wymienić ale nie na miejscu i auto musi zostać na kilka dni :shock:
- podobnie jak ja (a nawet dłużej) czekał facet który przywiózł samą pompę wody do sprawdzenia :(
- w czasie oczekiwania miałem okazję być świadkiem kilku reklamacji na ich usługi i wymienione przez nich części oraz tłumaczeń mechaników przed osobami odbierającymi auta - najczęstsza odp brzmiała w skrócie "tak to powinno wyglądać, przykro nam"

jedyny plus taki, że za stracony czas nie wzięli ani grosza za swoje "usługi", które zresztą nie były adekwatne do tych po jakie przyjechałem....

vojti

#185 Post autor: vojti »

Byłem dziś w serwisie/ salonie Opla w Ełku. Chciałem sobie kupić kluczyk do spryskiwaczy insygniowy. Nie sprzedają :shock: , mogą co najwyżej podregulować :haha:

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#186 Post autor: rafant4011 »

POLECAM sklep internetowy który znajduje się w Kielcach
https://carsys.pl/ ich czat jest bardzo profesjonalny
piszesz co chcesz, do czego to ma być + vin i masz co chcesz plus kilka pokrewnych firm... :piwo:

Lukasz9

#187 Post autor: Lukasz9 »

Ostanio padli mi aku w samochodzie, zapozyczylem sie i postanowilem kupic nowy.
Znalazlem nowy aku w przystepnej cenie razem z wymiana na miejscu gratis tutaj https://www.motointegrator.pl/uslugi/20 ... amochodzie
Gdyby ktos byl w podobnej sytuacji to polecam, napewno znajdziecie jakis warsztat korzystajac z tej wyszukiwarki.
Pzdr

WojtekJ

#188 Post autor: WojtekJ »

Witam szukam porządnego warsztatu w okolicach Szczecina . Czeka mnie wymiana rozrządu ,świec, turbo gwiżdże . Nie musi być tani . Niestety mój mechanik z powodu natłoku prac i wieku powoli kończy działalność,a był to porządny gość naprawiałem u niego samochody od 1999 roku. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 lis 2015, 07:44 przez WojtekJ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marek
Przeglądacz
Imię: MAREK
Auto: ZAFIRA 1.9 CDTI
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTL

#189 Post autor: marek »

Witam .Szukam dobrej pewnej i sprawdzonej firmy do usunięcia filtra DPF w okolicach Warszawy .Może polecicie jakiś dobry solidny zakład .
OPEL ZAFIRA 1.9 CDTI

maciekwaw

#190 Post autor: maciekwaw »

witam.
ja natomiast poszukuje elektronika który nie bedzie dochodził metoda prob i blędów dlaczego moje auto raz odpala a raz nie . Warszawa i okolice
ASO nie koniecznie

Kjub

#191 Post autor: Kjub »

Czy może ktoś polecić fachmena od wtrysków w Warszawie? Być może czeka mnie regeneracja, ale chciałbym najpierw sprawdzić kompem, zasięgnąć rzetelnej opinii.

Kuba

teriero

#192 Post autor: teriero »

Witam
Proszę o polecenie warsztatu elektro we Wrocławiu, który naprawi mi Parktronic (czujniki parkowania?) w Zafirze A i skontroluje przerywającą instalacje podnośnika szyb.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#193 Post autor: Mat86radom »

W Radomiu mogę z czystym sumieniem polecić: Auto Dim. Sosnowski D.  
Adres: Źródłowa 15A, Radom
Telefon:691 782 374

Serwisuje już tam trzecie auto i nigdy nie było żadnych zgrzytów. Wszystko zrobione fachowo, na czas i bez zdzierania kasy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Chrees
Mieszkaniec
Imię: Krzysztof
Auto: Zafira
Oznaczenie silnika: A18XE
#194 Post autor: Chrees »

teriero pisze:Witam
Proszę o polecenie warsztatu elektro we Wrocławiu, który naprawi mi Parktronic (czujniki parkowania?) w Zafirze A i skontroluje przerywającą instalacje podnośnika szyb.

Pozdrawiam
Też właśnie jestem na etapie szukania, mam do zrobienia otwieranie samochodu z pilota (pilot działa, jakby coś z czujnikiem jest walnięte).
Znajomy mi polecił ten warsztat:

Zapłon

ps. coś tu tagi nie działają..

Działa - Bodek
Ostatnio zmieniony 01 mar 2016, 18:14 przez Chrees, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

teriero

#195 Post autor: teriero »

Witam

Wracam do mojego postu n/t polecenia elektryka we Wrocławiu do naprawy Parktronica, (szyb,oraz założenia lusterka fotochromatycznego).
Dzięki metodzie prób i błędów, oraz doświadczeń pełnych zabawno-komicznych sytuacji związanych z wrocławską "elitą" elektryków samochodowych chyba trafiłem na skarb.
Po paru wizytach w warsztatach, gdzie groteskowe zapowiedzi "prucia" podsufitki w przypadku lusterka i dobierania się do elementów bagażnika w celu naprawy Parktronica, oraz pomny zafrasowanych miny fachowców, przypominających mimikę pyska na widok kiełbasy pewnego Bulteriera z mojego sąsiedztwa , oraz mojej miny po usłyszeniu ew. ceny usługi - szybko zwątpiłem! 8)
Przez przypadek, dostałem namiary na P. Wojtka (Autoservice, elektryka, elektronika Majdziok, Zaulek Rogoziński, W-w).
Wszystko zrobione na medal. Fachura pierwszej klasy! Polecam :ok:
Ostatnio zmieniony 01 mar 2016, 13:36 przez teriero, łącznie zmieniany 9 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”