POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus
Moderator: Mariusz
W Rzeszowie mogę polecić:
http://www.medi-car.com.pl
http://www.janex.rzeszow.pl
W pierwszym Pan Jacek robił mi uszczelniacze na półosiach i na wale, wymieniał sprzęgło, termostat, czyścił przepustnicę i zmienił kierownicę.
Miło, uczciwie i w moim odczuciu niedrogo.
W drugim robiłem zbieżność. Również mogę polecić.
http://www.janex.rzeszow.pl
W pierwszym Pan Jacek robił mi uszczelniacze na półosiach i na wale, wymieniał sprzęgło, termostat, czyścił przepustnicę i zmienił kierownicę.
W drugim robiłem zbieżność. Również mogę polecić.
Jeśli chodzi o medi-car:guzik_Darek pisze: ↑23 lis 2017, 20:10 W Rzeszowie mogę polecić:
507 523 118 - Jacek
Ostatnio zmieniony 24 sty 2018, 10:55 przez Skasowany użytkownik 24733, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kocur
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Serwis Opel Calibra Warszawa, ul. Hery 25 (Bemowo) - byłem dziś w serwisie i trzeba przyznać, że zostałem obsłużony fachowo i kompleksowo - widać, że mechanicy mają pojęcie Zafirach, na dodatek dbają o detale i są frontem do klienta. Do tego niedrogo. Mogę więc z czystym sumieniem polecić.
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie:
Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH
Opel Zafira B OPC
Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
Opel Zafira B OPC
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Kocur
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Wymiana oleju, filtra, ogólny przegląd samochodu. Mechanik sprawdzał drobiazgowo i nie musiałem mu mówić, jakie są słabe punkty ZB, bo to wiedział.
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie:
Opel Zafira B OPC
Opel Zafira B OPC
- dzix_x
- Świeżak
- Imię: Radek
- Auto: Opel Zafira C 2.0 CDTI
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: Z20CDTI
dolnośląskie / Wrocław
"MATIM" Auto Serwis Mateusz Szumny
Grabiszyńska 241E, 53-243 Wrocław
tel. 513 613 364
Z czystym sumieniem polecam tego człowieka.
dolnośląskie / Wrocław
"MATIM" Auto Serwis Mateusz Szumny
Grabiszyńska 241E, 53-243 Wrocław
tel. 513 613 364
Z czystym sumieniem polecam tego człowieka.
- arkadiusz301
- Imię: Arek
- Auto: Zafira Tourer Cosmo 2012
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Polecacie dobry serwis w Wa-wie do automatów? W tym przypadku ZC i F-40, szarpanie przy ruszaniu...
A jeśli chodzi o elektryka/elektromechanika polecam auto volt Wrocławska 4 Wa-wa. Toczenie tarcz na samochodzie Raszyn ul. Szkolna 5 byłem toczyłem polecam na 100%
A jeśli chodzi o elektryka/elektromechanika polecam auto volt Wrocławska 4 Wa-wa. Toczenie tarcz na samochodzie Raszyn ul. Szkolna 5 byłem toczyłem polecam na 100%
Jeżeli chodzi o Warszawę
POLECAM:
http://www.bm-serwis.pl/serwis-opel - ostatnio u nich robiłem kolektor, jestem bardzo zadowolony
Co do specjalistycznych usług: WYCIĄGANIE WYJMOWANIE ZAPIECZONYCH URWANYCH WTRYSKIWACZY WYKRĘCANIE ŚWIEC ŻAROWYCH
Polecam faceta tel. 660 723 508, www.wtryski-swiece.warszawa.pl/kontakt/ który przyjedzie swoim mobilnym warsztatem i zrobi robotę. Z jego usług korzystają również ASO.
Zgodnie z Regulaminem Forum - kolor zielony jest zarezerwowany dla Moderatorów - Bodek
POLECAM:
http://www.bm-serwis.pl/serwis-opel - ostatnio u nich robiłem kolektor, jestem bardzo zadowolony
Co do specjalistycznych usług: WYCIĄGANIE WYJMOWANIE ZAPIECZONYCH URWANYCH WTRYSKIWACZY WYKRĘCANIE ŚWIEC ŻAROWYCH
Polecam faceta tel. 660 723 508, www.wtryski-swiece.warszawa.pl/kontakt/ który przyjedzie swoim mobilnym warsztatem i zrobi robotę. Z jego usług korzystają również ASO.
Zgodnie z Regulaminem Forum - kolor zielony jest zarezerwowany dla Moderatorów - Bodek
Ostatnio zmieniony 23 sie 2018, 20:08 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.
Zafira Sport OPC Line 1.9
-
- Przeglądacz
- Imię: Mikołaj
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI 2006
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jeśli będziecie w Kołobrzegu chciałbym ostrzec przed pewnym mechanikiem. Warsztat samochodowy Jacek Wyszogrodzki zdecydowanie NIE POLECAM i radzę omijać szerokim łukiem.
-
- Przeglądacz
Ok. Kontakt "face to face" miły i na tym pozytywy się kończą...Mistrz trzymał mi samochód 2.5 tyg z wyskakującymi błedami 1901 z wszystkimi możliwymi końcówkami czyli błedy DPF. Kombinował z turbosprężarką wykręcił i powiedział że to dlatego Zoe nie jedzie i wysłał na regulacje (pojechałem osobiście jego autem-zeby bylo szybciej bo juz białej gorączki dostawałem co on wyprawia no ale myśle "trzeba komuś zaufać" no i się przejechałem). Gość w zakładzie regenerującym turbo w Gryficach zobaczył moje turbo i powiedział cyt: "ale tu przecież nie ma co rgulować. Turbosprężarka jest ok. Podłaczył przy mnie pod maszyny i jedynie co to gruche podregulowal kosmetycznie 2mm). Wróciłem z sprężarką i czekam na montaż. Wszystko się cały czas przedłuża..w środe rano oddałem mu turbo powiedział ze jak mu się nie uda dziś to 100% czwartek auto gotowe. W czwartek czekam: echo zero kontaktu. Dzwonię nie odbiera piszę sms nie odpisuje..dramat. Kończąc tą historię, którą i tak okroiłem bo nie wiem czy gość mi coś w aucie nie namieszał dodatkowo piszę o najważniejszym: jeszcze przed wykręceniem turbiny skasował mnie 500pln za czyszczenie DPF. Mówi cyt: "teraz nasycenie filtra 0% auto sprawne". Druga jazda od odbioru kolejny błąd DPF potem tryb awaryjny auto niesprawne ledwo się Zoe do niego z powrotem doczłapała. Jak już moja cierpliwość się skończyła, we wtorek poszedłem tam osobiście zabrać samochód i jakis koleś siedział z kompem w Zoe i próbował wypalić serwisowo DPF bo jemu sie nie udało..mała wymiana zdań..i wychodzi na to że on NIE WYJĄŁ I NIE WYCZYŚCIŁ TYLKO PSIKNĄŁ DPF CLEANEREM PRZEZ SONDE!!! Wyjąl przy mnie dpf i prześwitu było z 5-10% reszta CAŁKOWICIE zalepiona a tydzien wczesniej skasował 500pln za czyszczenie do 0%.. Reasumujac gość to naciągacz, cwaniak i nie dotrzymuje terminów. Myślę, że tyle opisu wystarczy ps. Wtedy jeszcze nie miałem Op coma ani nawet elm'a..zacząłem sie tym interesować dopiero po tym jak ten mechanik mnie naciągnął..przykre, że w tych czasach jeszcze się takie rzeczy dzieją..także jeszcze raz NIE POLECAM a wręcz ostrzegam przed ww "mechanikiem"
-
- Przeglądacz
Dodatkowo dzisiaj podnieśli auto w warsztacie i proszę bardzo jak ww "mechanik" podszedł do tematu montażu turbosprężarki: wszędzie cieknie..stara uszczelka spływu, niezmieniona uszczelka korka miski olejowej, z bagnetu sie leje...dramat..mikolay pisze: ↑01 gru 2018, 09:37Ok. Kontakt "face to face" miły i na tym pozytywy się kończą...Mistrz trzymał mi samochód 2.5 tyg z wyskakującymi błedami 1901 z wszystkimi możliwymi końcówkami czyli błedy DPF. Kombinował z turbosprężarką wykręcił i powiedział że to dlatego Zoe nie jedzie i wysłał na regulacje (pojechałem osobiście jego autem-zeby bylo szybciej bo juz białej gorączki dostawałem co on wyprawia no ale myśle "trzeba komuś zaufać" no i się przejechałem). Gość w zakładzie regenerującym turbo w Gryficach zobaczył moje turbo i powiedział cyt: "ale tu przecież nie ma co rgulować. Turbosprężarka jest ok. Podłaczył przy mnie pod maszyny i jedynie co to gruche podregulowal kosmetycznie 2mm). Wróciłem z sprężarką i czekam na montaż. Wszystko się cały czas przedłuża..w środe rano oddałem mu turbo powiedział ze jak mu się nie uda dziś to 100% czwartek auto gotowe. W czwartek czekam: echo zero kontaktu. Dzwonię nie odbiera piszę sms nie odpisuje..dramat. Kończąc tą historię, którą i tak okroiłem bo nie wiem czy gość mi coś w aucie nie namieszał dodatkowo piszę o najważniejszym: jeszcze przed wykręceniem turbiny skasował mnie 500pln za czyszczenie DPF. Mówi cyt: "teraz nasycenie filtra 0% auto sprawne". Druga jazda od odbioru kolejny błąd DPF potem tryb awaryjny auto niesprawne ledwo się Zoe do niego z powrotem doczłapała. Jak już moja cierpliwość się skończyła, we wtorek poszedłem tam osobiście zabrać samochód i jakis koleś siedział z kompem w Zoe i próbował wypalić serwisowo DPF bo jemu sie nie udało..mała wymiana zdań..i wychodzi na to że on NIE WYJĄŁ I NIE WYCZYŚCIŁ TYLKO PSIKNĄŁ DPF CLEANEREM PRZEZ SONDE!!! Wyjąl przy mnie dpf i prześwitu było z 5-10% reszta CAŁKOWICIE zalepiona a tydzien wczesniej skasował 500pln za czyszczenie do 0%.. Reasumujac gość to naciągacz, cwaniak i nie dotrzymuje terminów. Myślę, że tyle opisu wystarczy ps. Wtedy jeszcze nie miałem Op coma ani nawet elm'a..zacząłem sie tym interesować dopiero po tym jak ten mechanik mnie naciągnął..przykre, że w tych czasach jeszcze się takie rzeczy dzieją..także jeszcze raz NIE POLECAM a wręcz ostrzegam przed ww "mechanikiem"
- Załączniki
-
- Screenshot_20181212-194313-640x360-800x450-400x225.png (133.18 KiB) Przejrzano 4174 razy
-
- Screenshot_20181212-194129-800x450-400x225.png (160.21 KiB) Przejrzano 4174 razy
Ostatnio zmieniony 12 gru 2018, 23:43 przez mikolay, łącznie zmieniany 1 raz.