Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moja auto od początku jeździ na Mobilu 0W40 zimą i 5W50 latem. Zero problemów z silnikiem, zerowe zużycie. Przebieg 160 tkm.
Ja.
Generlanie to już któreśtam auto i zawsze mobil.
Ja bym nie kombinował jeżeli silnik pracował na półsyntetyku już jakiś czas pozostawił bym go w spokoju na pewno nie mineralny
Moja Zosia 1.8 (125KM) na 1000km połyka 0,4-0,6l wiec jej wymianę robię co 18 miesięcy
Ja mam zalany ELF 10W 40
oleje;
5W syntetyk
10W półsyntetyk
15W mineralny
zamieniamy oleje w taki sposób 5W, 10W, 15W nigdy odwrotnie.
Jeśli był 10W nigdy nie zmieniamy na 5W.
Pozdrawiam
A używał ktoś oleje LOTOS do Zafiry. Do tej pory takiego używałem i zastanawiam się czy w Zafirze też się będzie dobrze sprawował. Auto kupiłem niedawno i na kartce z serwisu Opla jest zapisane że zalali 10w40 - a skoro w serwisie to pewnie GM. Mam przejechane na nim 6 tys km.
A auto ogółem ile ma nalatane ??
Vectra mojego ojca ma 220 tys. i leje tam Elf-a 10W40 i jest ok,
sam zalałem teraz do Zosi Castrol Magnatec 5W30
Co do oleju firmy Lotos nie mowie nie i nie mówię tak - po prostu nie używałem ich produktów (niektórzy mówią że to olej jak każdy inny - "olej to olej " , ciekawe czy o kobietach też tak myślą? )
polecam olej GM.mialem vectra b, zrobila na nim 300 tys/km.silnik nie brał oleju NIC od wymiany do wymiany.teraz kupilem zafirke i tez bede ten olej stosowac.a cena nie jest taka straszna.jak sie nie myle 5 litrow okolo 60 zl.