Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SIG, wiesz może czy przetarcie kabla w tym miejscu może być przyczyną że nie mogę z pilota otworzyć LP drzwi w astrze H (mogę zaś je bez problemu zamknąć)? Czy raczej jakby padło to i zamykanie i otwieranie. Bo nie wiem czy sciągać cały boczek, czy tylko dobrać się do kabli.
Ewentualnie napisz jak możesz na PW jakiś kontakt do siebie
qba1970, przecież tu nie trzeba nic opisywać łączysz przerwane kable o tych samych kolorach nawet jak dasz wstawki przedłużające, lutujesz, izolujesz i musi śmigać, nie można się pomylić bo kolory się nie powtarzają. Ot i cała filozofia tej naprawy, jest prosta ale upierdliwa ze względu na brak miejsca
wracając do odłączonego aku i kodowania radia. w książce serwisowej radia mam na tylnej okładce podane 2 litery i jedną cyfre. czuy to może byc właśnie ten kod?
jakoś nie specjalnie mam ochote lecie do ASO aby mi odpalali radio oczywiście płatnie
Ostatnio zmieniony 27 lip 2011, 20:06 przez qba1970, łącznie zmieniany 1 raz.
Z całą pewnością nie jest to kod do radia - jego znajdziesz na karcie z napisem Car Pass (takiej wielkości karty bankomatowej), zdarzało sie też że był zapisywany w ks. gwarancyjnej lub serwisowej (odręcznie) - kod do radia musi mieć 4 cyfry.
mała literówka 1 litera a 2 cyfry. a gdzie tego kodu szukac? radio CD 500 a kniga w wersji italia
kniga jest wielojezyczna ale nie polska. znalazłem na str. 33 takie info odnosnie kodu własciwy?
Ostatnio zmieniony 27 lip 2011, 20:26 przez qba1970, łącznie zmieniany 1 raz.
radio jest rozkodowane. dziś naprawiłem sobie lewe tylne drzwi czyli central, szybę i głośnik zaczął grać . przyszły weekend to walka z 2 drzwiami (szyba i głośnik). pozdrawiam
A mnie przestała nagle działać szyba z tyłu od pasażera (nie otwiera wcale). Brać się za kable? Jeśli tak, to jakie kolory? Czy błędy jakieś wyskakują przy tej usterce?
Pozdrawiam.
rafallogi dokładnie dwa tygodnie temu miałem ten sam problem.Okazało się ,że przerwał się gruby czerwony przewód Po małym lutowaniu wszystko jest OK U mnie żadne błędy nie wyskakiwały
Co jest grane, przecież to auto ma dopiero 3 lata (u mnie pół roku)?
Widzę, że EGR, CIM a teraz wiązki w drzwiach, to kolejne przypadłości Zafiry B.
W weekend zabieram się za to. Lutowanie to moja pasja
Dzięki janusz70