[A] Podświetlenie konsoli środkowej
Moderator: Mariusz
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Żarówka też pewnie poleciała, lub niełączny gdzieś. Te żaróweczki takie są że potrafi nie stykać dobrze.majster-b pisze:Wieczorem to zrobię, ale obawiam się że to coś więcej bo nie działa tez podświetlenie zapalniczki a kabel podpięty.
- bloomkvist
- Świeżak
- Imię: Jacek
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Dzisiaj postanowiłem wymienić żarówkę od nawiewu w mojej Zafirce. Pokrętło zeszło, przepaloną żarówkę wyjąłem szczypcami zagiętymi do pierścieni segera i zamontowałem nową żarówkę. Niestety po włączeniu świateł pozycyjnych żarówka ta zapaliła się na jakieś 5 sekund i przepaliła się... Pomyślałem, że może ferelna (na zapas kupiłem od razu 10 takich żarówek), więc założyłem drugą, ale to samo, 5s świecenia i koniec, żarówka zrobiła się biała i się przepaliła.
Dzisiaj postanowiłem wymienić żarówkę od nawiewu w mojej Zafirce. Pokrętło zeszło, przepaloną żarówkę wyjąłem szczypcami zagiętymi do pierścieni segera i zamontowałem nową żarówkę. Niestety po włączeniu świateł pozycyjnych żarówka ta zapaliła się na jakieś 5 sekund i przepaliła się... Pomyślałem, że może ferelna (na zapas kupiłem od razu 10 takich żarówek), więc założyłem drugą, ale to samo, 5s świecenia i koniec, żarówka zrobiła się biała i się przepaliła.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2016, 12:21 przez bloomkvist, łącznie zmieniany 1 raz.
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
A wiesz, że klima załącza się przy 5 stopniach? Może ona działa tylko z racji tego że mamy zimę nie chce Ci się zaświecić? Czy to nie toseba_t pisze:Witam. Odświeżam temat. Czy można wymienić żarówkę, diodę w podświetleniu guzika włączania klimatyzacji. Świeci mi się od ogrzewania tylnej szyby i ten drugi a ten w klimatyzacji nie. Jest na to jakiś patent?
Ostatnio zmieniony 10 lut 2017, 23:28 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- misio
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira 2.0 opc
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
To zależy, czy jest klima manualna czy automat, u mnie jest np. manualna i mogę ją załączyć nawet przy -15 (i lampeczka na przycisku świeci).rafant4011 pisze:A wiesz, że klima załącza się przy 5 stopniach? Może ona działa tylko z racji tego że mamy zimę nie chce Ci się zaświecić? Czy to nie toseba_t pisze:Witam. Odświeżam temat. Czy można wymienić żarówkę, diodę w podświetleniu guzika włączania klimatyzacji. Świeci mi się od ogrzewania tylnej szyby i ten drugi a ten w klimatyzacji nie. Jest na to jakiś patent?
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!
- rafant4011
- Zafiromaniak
Poczytaj ten temat lub tam kontynuujemy rozmowe :>
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... imatyzacji
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... imatyzacji
Ostatnio zmieniony 11 lut 2017, 18:25 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.