[A] + [B] Zmiana języka w kompie na polski
Moderator: Mariusz
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Mówicie o tej samej osobie.Sumik pisze:Artchur, Jak możesz to podaj namiar bo jestem z Sosnowca i chętnie sprawdzę
volf_2006, kiedyś korzystałem z usług Powiedz mi czy jesteś już w stanie ogarnąć język czy dalej pracujesz nad tym.
Artur pomylił miasta.
Nie Mysłowice , ale Sosnowiec i oczywiście Grześ
-
- Świeżak
- Imię: Edward
- Auto: Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Panowie, gdy kupowalem swoje auto (ok. 10 dni temu) w Elblagu, zawitalem do Opel Serwis ASO Opel Serwis Haller. Chcialem zmienic jezyk w swojej Zafirze (2011 rok, Radio FW: SW: 04.12.2007) na PL.
Jak wszyscy wiecie nie da sie zmienic jezyka 'permanentnie' poprzez polaczenie do op-com (czy Tech'a), bo po wylaczeniu zaplonu wraca do jezyka niemieckiego.
Niemniej jednak powiedziano mi, ze tylko plyta mozna to zrobic, a ponoc taka plyte maja w Gdansku w ASO - taka informacje uzyskalem od mechanika w ASO. Niestety nie wiem, o ktorym ASO mowa (jezeli jest ich wiecej).
Jak wszyscy wiecie nie da sie zmienic jezyka 'permanentnie' poprzez polaczenie do op-com (czy Tech'a), bo po wylaczeniu zaplonu wraca do jezyka niemieckiego.
Niemniej jednak powiedziano mi, ze tylko plyta mozna to zrobic, a ponoc taka plyte maja w Gdansku w ASO - taka informacje uzyskalem od mechanika w ASO. Niestety nie wiem, o ktorym ASO mowa (jezeli jest ich wiecej).
- rafant4011
- Zafiromaniak
Taką płytą miałem próbę spolszczenia, nie udało się. Dixi-Car WarszawaVitoski pisze:Panowie, gdy kupowalem swoje auto (ok. 10 dni temu) w Elblagu, zawitalem do Opel Serwis ASO Opel Serwis Haller. Chcialem zmienic jezyk w swojej Zafirze (2011 rok, Radio FW: SW: 04.12.2007) na PL.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Kurcze a z innej beczki. Jeżeli to da się zrobić płytą to może trzeba by na płycie podmienić język np turecki na polski. Chodzi o zedytowanie języka na nasze znaki. Tylko czy jest ktoś tak ogarnięty w tym temacie co by to zrobił. Wiem że Wołek ( gość od spolszczenia navi) zna temat. Ale na tyle się zniechęcił po opublikowaniu spolszczenia ( jak zaczęto na tym zarabiać) że chyba odpuścił pracę przy PL dla systemu. A szkoda. Zapewne dużo osób było by w stanie za to dobrze zapłacić.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
A ja tak gmerając po necie znalazłem taki motyw dotyczący ... panelu klimy i języka polskiego ... dokładnie na forum astry, napisany przez jednego z forumowiczów, dlatego zacytuje ...
"Wczoraj padł mi bezpiecznik od klimatyzacji i cały dolny panel klimy przestał działać.Odziwo nagle język sam przestawił sie na polski i pojawił się w ustawieniach.Po wymianie bezpiecznika język znika z ustawień.Więc jestem na 100% przekonany że problem z ustawiniem polskiego języka op-comem ma coś wspólnego z klimatyzacją"
... co Wy na to?
"Wczoraj padł mi bezpiecznik od klimatyzacji i cały dolny panel klimy przestał działać.Odziwo nagle język sam przestawił sie na polski i pojawił się w ustawieniach.Po wymianie bezpiecznika język znika z ustawień.Więc jestem na 100% przekonany że problem z ustawiniem polskiego języka op-comem ma coś wspólnego z klimatyzacją"
... co Wy na to?
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- rafant4011
- Zafiromaniak
Ciekawe, aczkolwiek pójdę i wyjmę bezpiecznik od panelu klimy. Na szybko wie ktoś który to???
Ostatnio zmieniony 04 paź 2016, 15:57 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
nie wiem który bezpiecznik... liczyłem na szybką pomoc który wyjąć
Ostatnio zmieniony 05 paź 2016, 20:40 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.