[A] + [B] Zmiana języka w kompie na polski
Moderator: Mariusz
- zafirapawel
- Bywalec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18xe1
Cześć, kilka dni temu zabrałem się za to, gdyz tid mi padl, a wstawić chce mida, kupiłem odpowiedniego mida z numerem, oraz kabel i program dostałem z vkp, wszystko dziala jak nalezy.
Na forum vectry sa wsady, ale do vectr, a te srednio pasuja ze spalaniem,są do zafir, ale linki stare, strony wygasły.
mógłby ktoś podesłać wsad z zafiry x18xe1 lub z18xe(125km), ewentualnie jak ktoś ma różne to też bym przygarnal.
odrazu napisze nie w celach zarobkowych, tylko dla siebie, ewentualnie dla znajomych, a każdy moze sobie zrobić we wladnym zakresie, 42zl kosztowal mnie kabek z allegro. Pozdrawiam
Na forum vectry sa wsady, ale do vectr, a te srednio pasuja ze spalaniem,są do zafir, ale linki stare, strony wygasły.
mógłby ktoś podesłać wsad z zafiry x18xe1 lub z18xe(125km), ewentualnie jak ktoś ma różne to też bym przygarnal.
odrazu napisze nie w celach zarobkowych, tylko dla siebie, ewentualnie dla znajomych, a każdy moze sobie zrobić we wladnym zakresie, 42zl kosztowal mnie kabek z allegro. Pozdrawiam
- zafirapawel
- Bywalec
Ciężko będzie, gdyz te z forum vectry sa do vectry, a do zafiry beda przeklamywac spalanie, ja mam jeden sciagniety pod x18xe1.
Dobrze by bylo aby sobie posciagac wsady od osób ktore maja midy z różnych silników, bo później jak masz gotowy wsad, to np masz na stole mida z diesla,wgrywasz sobie wsad do benzyny bo potrzebujesz a później robisz korekte na kola, lub jezyk przez ustawienia w tym programie od ac12.
ja mam folder w laptopie z dwoma wsadami, kupiłem mida z 1.6 zczytalem sobite i zapisałem, a z vkp ściągnąłem do 1,8 bo akurat byl dostępny, teoretycznie zgadza się z tabelka ponizej, takze dwa wsady do zafiry sa, moze ktos jeszcze się podzieli?
Moge komuś podesłać, bo ja to nie wiem gdzie tontam wrzucic.
Dobrze by bylo aby sobie posciagac wsady od osób ktore maja midy z różnych silników, bo później jak masz gotowy wsad, to np masz na stole mida z diesla,wgrywasz sobie wsad do benzyny bo potrzebujesz a później robisz korekte na kola, lub jezyk przez ustawienia w tym programie od ac12.
ja mam folder w laptopie z dwoma wsadami, kupiłem mida z 1.6 zczytalem sobite i zapisałem, a z vkp ściągnąłem do 1,8 bo akurat byl dostępny, teoretycznie zgadza się z tabelka ponizej, takze dwa wsady do zafiry sa, moze ktos jeszcze się podzieli?
Moge komuś podesłać, bo ja to nie wiem gdzie tontam wrzucic.
- PSiejka
- Przeglądacz
- Auto: Zafira B 1.9CDTi
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ile byś chciał za przeprogramowanie MID'a. Ile to czasu może zająć?zafirapawel pisze: ↑04 paź 2018, 23:05 Cześć, kilka dni temu zabrałem się za to, gdyz tid mi padl, a wstawić chce mida, kupiłem odpowiedniego mida z numerem, oraz kabel i program dostałem z vkp, wszystko dziala jak nalezy.
- zafirapawel
- Bywalec
Koszt to tylko za moją fatyge, 20zl aby na 4pak bylo, pracuje w Raszynie to z Warszawy będziesz mial blisko
No dwa sposoby są aby numer sprawdzić, pierwszy to wyjac wyświetlacz i sprawdzic numer, co jest troche czasochłonne, drugi to podłączajac komputer i sprawdzić ustawiając jezyk pl czy się ustawi, nawet jeśli nie ma pl, to mozna inny ustawic, najprościej angielski
No dwa sposoby są aby numer sprawdzić, pierwszy to wyjac wyświetlacz i sprawdzic numer, co jest troche czasochłonne, drugi to podłączajac komputer i sprawdzić ustawiając jezyk pl czy się ustawi, nawet jeśli nie ma pl, to mozna inny ustawic, najprościej angielski
- zafirapawel
- Bywalec
- Ziomek25041986
- Przeglądacz
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 1.8 Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Chlopaki a u mnie da rade cos zrobic zeby byl polski?
W0L0AHM757G018593
30.09. 2006
1.8 140 km
W0L0AHM757G018593
30.09. 2006
1.8 140 km
- Ziomek25041986
- Przeglądacz
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jak dobrze pamiętam to oprogramowanie radia przed tą datą to powinno coś dać radę. Mogę się mylić są na forum magicy w tych sprawach ale coś cicho siedzą
https://imgur.com/a/PA3pFHi
- Ziomek25041986
- Przeglądacz