Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tEREk pisze:W dieslu są większe tarcze i zaciski niż w benzynie więc nie wszystkie felgi będą pasowały tu i tu.
możesz troszeczkę to rozwinąć bo z tego co mi wiadomo i co wynika z ogłoszeń sprzedaży tarcz to w klekotach i benzynce (bez OPC) tarcze są takie same...
chyba, że masz na myśli ZB ale wtedy całkowicie nie rozumiem po co pisałeś to w tym temacie...
Poprzednią zimę a nie była lekka,przelatałem na alusach.Nie zauważyłem żadnych wżerów ani pęknięć.W tym roku zdecydowałem się na stalówki bo na wiosnę tylko przekładka i już.Zamówiłem a zakładzie wulkan .Z założenienim ,wyważeniem itp. 360 zł.Nawet nie wiem jaki rozmiar,powiedziałem mu tyko ,że 15-ki i do jakiego wozu.Wszystko pasowało,nic nie obciera.
Witam mam mały dylemat. Mam aktualnie na mojej Zośce letnie oponki na alusach (195/65/R15). Jakie polecilibyście rozmiary opon zimowych (z tego co wiem powinny być węższe).
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.
Ja mam swoje w rozmiarze opon letnich 195/65/15 91T model Dębica Frigo 2 i mogę powiedzieć że na śniegu nie ma żadnych problemów na asfalcie też nie ma na co narzekać.
ps. pamiętaj o dobrym wyważeniu kół bo opel coś czuły jest w tym temacie.
Jednak jak to czułość OPLI wystarczy trochę śniegu na feldze i na autostradzie koło lekko bije