Podstawy z OP-COM
Moderator: Mariusz
-
- Świeżak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira C 2.0 CDTI 2013
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: A20DT
Witam. Opcom w Zafrze B działał bez zarzutów. Teraz mam Zafirę C i nie mogę się połączyć z pojazdem. Wgrałem program 16015 i nic, brak połączenia z interfejsem.
Poprzedni program miałem do 2010r, moje auto jest z 2013r.
Poprzedni program miałem do 2010r, moje auto jest z 2013r.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2016, 20:27 przez gregorypeg, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
Czy za pomocą OP-COM można zmienić język wyświetlanych komunikatów na wyświetlaczu z niemieckiego na polski?
Model: ZAFIRA A
Pozdrawiam
-------------------------------
Bazyliszek72, dzięki za link.
Odpowiedź na moje pytanie brzmi:
Czy za pomocą OP-COM można zmienić język wyświetlanych komunikatów na wyświetlaczu z niemieckiego na polski?
Model: ZAFIRA A
Pozdrawiam
-------------------------------
Bazyliszek72, dzięki za link.
Odpowiedź na moje pytanie brzmi:
drahe pisze:Szkoda czasu, opcom nie da rady.
Tech2 tylko niestety.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2016, 19:06 przez marcin.kowal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Model:
Na Windzie 10 Op-Com śmida na sterownikach z Win.7 tylko trzeba je zainstalować w trybie bez podpisu cyfrowego.
Mały poradnik jest tu
Mały poradnik jest tu
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Test zrobiony na rozgrzanym dobrze silniku? po wyłączeniu wszystkich niepotrzebnych rzeczy, typu światła, nawiew, klima?Mawerix pisze:Jak interpretować wyniki z testu wtryskiwaczy diesla w programie op-com wychodzą mi wyniki wahające się od -2 do 2 mg/stroke miedzy poszczególnymi wtryskami, czy wynik najbliższy zeru jest najlepszy
z tego co pamiętam nówki mają wahania od -0.8 do +0.6 lub odwrotnie -0.6 +0.8...
- Mawerix
- Zafiromaniak
- Imię: Szczepan
- Auto: ZB 1.9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: CDTI
Nie test na zimnym (zapoznawałem się z op-comem) wiem że nie był miarodajny bo silnik musi być rozgrzany ale jak już będę robił właściwy test chciał bym wiedzieć jak interpretować wyniki, wygląda na to że wynik najbliższy zeru świadczy o najlepszej kondycji wtryskiwaczy.rafant4011 pisze: Test zrobiony na rozgrzanym dobrze silniku? po wyłączeniu wszystkich niepotrzebnych rzeczy, typu światła, nawiew, klima?
Wyczytałem w necie że wyniki od -2 do 2 mieszczą się w tolerancji sprawnego wtryskiwacza.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2016, 21:02 przez Mawerix, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Powiedzcie mi jak to jest z tymi OP-COM`ami ?
Wszędzie podają że obsługują tylko do 2010r (no `12 bo tak wychodziły clasic`i) generalnie nie ogarniają modeli po tym okresie które już są na CAN`ie. Prawda to ?
Bo nie miałem okazji podpinać jeszcze niczego co byłoby 2012-->
Wszędzie podają że obsługują tylko do 2010r (no `12 bo tak wychodziły clasic`i) generalnie nie ogarniają modeli po tym okresie które już są na CAN`ie. Prawda to ?
Bo nie miałem okazji podpinać jeszcze niczego co byłoby 2012-->