POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jozek
Mieszkaniec
Model:
Kontakt:

#61 Post autor: jozek »

witam

do tego warsztatu proponuję nie zaglądać bo niestety nie mają pojęcia o robocie a do tego za wymianę świeczek zawołali ode mnie 150 zł. :shock: paranoja

oto ich adres:

"Elmar" S.C.

ul. Zakątna 2, Opoczno

tel. 44 755 34 38

:evil:

poprawiony kolor
Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 22:02 przez jozek, łącznie zmieniany 1 raz.
takich trzech jak nas dwóch nie ma ani jednego

Obrazek Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#62 Post autor: BajBus »

LUCKY_WROC, stronę wcześniej zajrzyj...

jozek1981, ja płaciłem 100(po znajomości) i to mi tylko 3 świece wymienił, bo 4 nie dał rady
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

moherowedziecie

#63 Post autor: moherowedziecie »

kjolsztyn pisze:A w olsztynie gdzie kolecdzy polecaja sie serwisowac dobrze i za rozsadne pieniazki? Narazie wymienialem olej i filtry na Metalowej 6 i niby ok ale filtr paliwa znalezli po 15 minutach konsylium i powiedzieli ze wymiana potrwa 2 godz. Ale olej syntetyk wymienili za 180 plus filtr robocizna gratis. Gdzie jechac z grubszymi sprawami i zeby kompa mieli?

kolego ja w Lublinie ze wymiane oleju z filtrem zaplacilem 470zl i czekalem przynajmniej godzine!

AUTOZAM mialem za super firme, gorszy dzien mieli?
oddziel Lubelski sie nie popisal, nie to co Zamojski.

Awatar użytkownika
jozek
Mieszkaniec
Model:
Kontakt:

#64 Post autor: jozek »

Bajbus
Pojechałem do innego równie dużego warsztatu i zapłaciłem za wymianę 4 szt 80 zł
takich trzech jak nas dwóch nie ma ani jednego

Obrazek Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#65 Post autor: BajBus »

40zł różnicy to jeszcze nie tak strasznie, jak by Cie z 200zł skasowali to mial byś prawo do narzekania... ;)
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

Jaromir

#66 Post autor: Jaromir »

Nie polecam:
ANCAR Gdańsk, Piekarnicza
- Na telefon usłyszałem, ze sprawdzą komputerem "z marszu"
- Zajechałem 15 min później i czekałem 45 minut, aż "komputer się zwolni"
- Jak już się komputer zwolnił, to mogłem obserwować, jak gość szuka miejsca gdzie jest ukryte gniazdo diagnostyczne. Przez 15 minut szukał - i nie znalazł...
- jak się zaczął brać za odrywanie obudowy kolumny kierownicy, to mu podziękowałem..
- wewnątrz syf totalny, "poczekalnia" jak z Barei...
- razem 1.5h w plecy

Pytanie - jaki serwis w Gdańsku (lub w 3M) polecacie?
Stosunkowo mało jeździmy (5 lat - 80 000), ale Zafirka wchodzi w szósty rok i pewnie będę częściej potrzebował warsztatu...

Na gwarancji autko jeździło do Opel Motor Centrum na Elbląskiej, ale ceny tam dobijają...
Potem jakaś naprawa po stłuczce, zmiany oleju i inne proste rzeczy do firmy "Autopomagier" na Reducie Żbik. Mogę spokojnie polecić to miejsce, tyle, że to mi zawsze mocno nie po drodze w naszym zakorkowanym mieście...
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, 19:45 przez Jaromir, łącznie zmieniany 1 raz.

norbert_p

#67 Post autor: norbert_p »

Ja chciałbym polecić Pana Jacentego Chomonta ze Ścinawy (15 km od Lubina). Zajmuje się on klejeniem wszystkiego co z plastiku, pcv oraz chłodnic. Ostatnio kleił żonie w Megance zderzak i uszczelniał tylnią lampę, bo parowała od środka. Fachowa robota. Poza tym warsztat ma na dole, a mieszka na górze swojego domu i jak powiedział nie ma ramowych godzin pracy. Baaaardzo przykłada się do swojej pracy i naprawdę lubi to co robi. Dodam, że robi to szybko. Autko żony oddałem w jeden dzień, a miałem na drugi i to 3 godziny przed wyznaczonym czasem. Naprawdę jeśli macie coś pękniętego z plastiku, cieknie Wam z chłodnicy to zrobi to bezbłędnie. Namiary:

Jacenty Chomont, ul. Leśna 1A (przed wjazdem do Ścinawy od strony Lubina - na górce), 59-330 Ścinawa (woj. dolnośląskie). Telefon: 76 8436760 lub 660 819 896.

Anony Mous

#68 Post autor: Anony Mous »

Polecam serwis JA-RO w Krakowie, ul Stoczniowców 1 ( trzeba wjechać na teren stoczni ). Dzisiaj zmienili Zośce język komunikatów komputera na polski. Dla Klubu Zafira koszt takiej usługi 30 zł. Obiecali, że dla klubu zawsze zastosują korzystne rabaty. :)

licznik

#69 Post autor: licznik »

Polecam sklep z częściami
za Tarcze i klocki TRW do zafiry B Diesel zapłaciłem 420 zł nikt inny mi takiej ceny nie zaproponował
dla mieszkańców Krakowa sklep znajduje się 6 km od Krakowa w kierunku przez Zielonki na Skałe i czynny jest do 20 wysyłkowo też sprzedają POLECAM

Obrazek

tadorp

#70 Post autor: tadorp »

Gdyby ktoś z mojej okolicy potrzebował swą ZOŚKĘ nauczyć polskiego to dysponuję nr telefonu do fachowca z Głogowa, który w mojej zmienił język na polski w niecałe 10 minut za jedyne 50zł.
Serwis najpierw zaśpiewał 320, a jak usłyszeli, że to rok 2003 stwierdzili że się nie da i koniec gadki. Oto nr 603 566 280 - Krzysiek.

WALDEMAR

#71 Post autor: WALDEMAR »

A co sądzcie o serwisie opla w Łodzi konkretnie chodzi mi o serwis Zabrocki na Puszkina .
A może kogos polecacie niedrogiego i znajacego się na Zośkach w Łodzi.

marnowFil3

#72 Post autor: marnowFil3 »

Gdzie można zrobić porządnie i rzetelnie.Odległość w PL nie ma znaczenia !

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#73 Post autor: MieHor »

Może zainteresuj się ofertą tego gostka z Poznania http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13001273

agatom

#74 Post autor: agatom »

Witam serdecznie,
Kochani ziomkowie - Poznaniacy!
Potrzebuję wymienić końcówki drążków układu kierowniczego, no a potem ustawić zbieżność kół (aluski). Kto zna jakiegoś zaufanego mechanika - który zrobi takie rzeczy dobrze i w miarę tanio - bo już wiem, że różne ceny są. Jest tez problem, aby u jednego wymienić końcówki i ustawić zbieżność, tym bardziej aslusków...
Jak znacie kogoś - to proszę - podzielcie się namiarami...
Dzięki ogromniaste z góry!!!

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#75 Post autor: MieHor »

Mogę polecić Ci warsztat na ul. Ławica 32 - Automasz TUREK - swego czasu robiłem u niego wszystko w VB

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”