LPG - polecane instalacje gazowe do Zafiry A_B
Moderator: Mariusz
Akurat nie mówimy tu o moim podcieraniu.Ssico pisze:To ledwo się podetrzesz.Pijany, nie mając jednej ręki i z wydłubanym okiem zrobiłbym lepiej.
W takim razie jak mogą dobrze zakłądać ? Przy założeniu także jest kalibracja.Ponoć zakładają dobrze ale serwis to gdzie indziej trzeba robić
Płacą Ci za reklamę?
x18XE1 nie ma silnika krokowego wolnych obrotów
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia
Ta, papier toaletowy jakoś ostatnio gorzej się sprzedaje.jacek76 pisze:Akurat nie mówimy tu o moim podcieraniu.Ssico pisze:To ledwo się podetrzesz.Pijany, nie mając jednej ręki i z wydłubanym okiem zrobiłbym lepiej.
W takim razie jak mogą dobrze zakłądać ? Przy założeniu także jest kalibracja.Ponoć zakładają dobrze ale serwis to gdzie indziej trzeba robić
Płacą Ci za reklamę?
A teraz sprzedaję samochód z gazem, bo mogę mercem w 5,7 jeździć.
Mam nadzieję, że i w moim samochodzie gaz będzie trzymał lata.mr.big pisze:A ja miesiąc temu wpakowałem BRC.
Mam nadzieję że będę zadowolony
W mojej ŚP Vectrze też z silnikiem 1.8, miałem założony gaz BRC. W ciągu 7 lat zepsuł się tylko przełącznik. Byłem bardzo zadowolony, więc i do Zafiry zdecydowałem się na to samo.
Koszt 2800 zł.
Teraz ciężko o coś wytrzymałego, czytałem artykuł o producentak którym silniki szybciej się psują. Nie wiem czy to prawda czy celowa propaganda ale zaczyna mnie drażnić ten bełkot. Bo nie wiadomo co czlowiek ma kupić. Wszędzie widzę tanie reklamy, artykuły sponsorowane. A jak człowiek coś napisze to ma przesr**e. Ciężkie te czasy się zaczynają . . .
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
no to jest decyzja, aby zamontować gaz.
Finansowo nie wydalam na Pb 98, a na 95 również bo wtedy więcej pali. Jeżdżę coraz więcej ...
Trudno, będzie profanacja
Naczytałem się Waszych opisów i tak naprawdę każdy ma "swoje" racje , plusy i minusy.
Wstępnie wybrałem BRC ...
Decyzja o instalacji otwarta. Jeżeli mogę prosić o pomoc przy dobraniu instalacji ... będę wdzięczny
Ale może ktoś mi jeszce na koniec podpowie jaki powinien być osprzęt przy tym silniku, czego sie wystrzegać i co rządać ... ipt
Silnik Z2OLET Turbo 192KM
p.s.
i taka mała pierdółka ... aby przełącznik benzyna / gaz najlepiej był kwadratowy i miał wymiary ok. 25mm x 26 mm i mieścił się w miejscu przełącznika w konsoli środkowej od regulacji nawiewu i regulacji ciepłości foteli oraz włącznika świateł awaryjnych ,..
Dzięki bardzo
Finansowo nie wydalam na Pb 98, a na 95 również bo wtedy więcej pali. Jeżdżę coraz więcej ...
Trudno, będzie profanacja
Naczytałem się Waszych opisów i tak naprawdę każdy ma "swoje" racje , plusy i minusy.
Wstępnie wybrałem BRC ...
Decyzja o instalacji otwarta. Jeżeli mogę prosić o pomoc przy dobraniu instalacji ... będę wdzięczny
Ale może ktoś mi jeszce na koniec podpowie jaki powinien być osprzęt przy tym silniku, czego sie wystrzegać i co rządać ... ipt
Silnik Z2OLET Turbo 192KM
p.s.
i taka mała pierdółka ... aby przełącznik benzyna / gaz najlepiej był kwadratowy i miał wymiary ok. 25mm x 26 mm i mieścił się w miejscu przełącznika w konsoli środkowej od regulacji nawiewu i regulacji ciepłości foteli oraz włącznika świateł awaryjnych ,..
Dzięki bardzo
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Nad miejscem przełącznika to bym się jeszcze zastanowił. Ja też kazałem zamontować w miejscu podgrzewanych foteli (okrągły BRC) i z czasem się zastanawiam czy to nie błąd bo parę razy już go wyrwałem przypadkowo w szczególności podczas sprzątania. Ten mój coś się nie za bardzo tam trzyma chociaż otwór jest odpowiedni. Zastanawiałem się nad tunelem środkowym czy go tam nie przełożyć.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Sebu$ z tego co wyczytałem to każdy ma inne opinie o instalacjach , ale każdy kto ma duży motor i dużą stajnie pod maską instaluje sobie BRC ...
Według mnie przełącznik lepiej zamontować w mało widocznym miejscu np. pod popielniczką ,aby nie było widać ,że ma się gazozo Jak już robić profenacje to tak aby jak najmniej zaingerować w styistykę ...
Powiecie ,żeby było widać ile gazu ... A przecież jak się skończy to będzie słycać (pi,pi,pi,pi... )
Według mnie przełącznik lepiej zamontować w mało widocznym miejscu np. pod popielniczką ,aby nie było widać ,że ma się gazozo Jak już robić profenacje to tak aby jak najmniej zaingerować w styistykę ...
Powiecie ,żeby było widać ile gazu ... A przecież jak się skończy to będzie słycać (pi,pi,pi,pi... )
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
to faktgRZENIU pisze:Kwestia gustu ... Sebu$ Twój napis ECO będzie teraz spełniał swoją funkcje ...
Eco na gazie
OPC na Pb 98 ...