Kody błędów
Moderator: Mariusz
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jak nie ma błędów - nic się nie pokażemirek2602 pisze:Witam mam maly problem nie moge odczytac kodow bledu z metody hamulec gaz do podlogi i zaplon wczesniej to robilem i bylo ok. Chyba ze jak nie ma zadnych bledow to nic nie wyskakuje tylko ciagle sa wyswietlane kilometry..??? Jak to jest u Was??
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam. Kilka dni temu kupiłem Zafirkę z silnikiem 1.8 (140) z instalacja LPG Prince. Wczoraj, zostrawiłem ją na parkingu na 5 minut, wsiadam i podczas próby odpalenia, cisza.. No i mym oczom ukazał się na tablicy kontrolek, samochodzik z kluczem. Po ponownym przekreceniu kluczyka, autoodpaliło normalnie. Nie zaobserwowałem żadnego spadku mocy itp. Wykonałem test z wciśniętym pedałem hamulca i gazu, a oto informacje, jakie się pojawiły:
ECN 001161
ECN 017011
ECN 161450
ECN 000000
Bardzo bym prosił o rozszyfrowanie tych cyferek. Z tego, co zdążyłem tutaj przeczytać, to jeden dotyczy immobilisera. Z góry dziękuję.
ECN 001161
ECN 017011
ECN 161450
ECN 000000
Bardzo bym prosił o rozszyfrowanie tych cyferek. Z tego, co zdążyłem tutaj przeczytać, to jeden dotyczy immobilisera. Z góry dziękuję.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam
Mam mały problem:
Pacjent: Zafira A 1.6 16V z gazem Lovato Smart.
Podczas jazdy z stałą prędkością i obrotami, dajmy na to 100 km/h i obrotami ok. 2500 pokazuje się check engine i po jakichś 10-15 sekundach gaśnie.
Zrobiłem ostatnio trasę 200 km i kontrolka oświeciła się łącznie jakieś 6-7 razy i oczywiscie po kilkunastu sekundach sama zgasła. Na następny dzień podjechałem do znajomego mechanika który ma komputer, ten podłącza patrzy a tu nic, żadnego błędu. Co to może być ?
Pozdrawiam
Radek
Mam mały problem:
Pacjent: Zafira A 1.6 16V z gazem Lovato Smart.
Podczas jazdy z stałą prędkością i obrotami, dajmy na to 100 km/h i obrotami ok. 2500 pokazuje się check engine i po jakichś 10-15 sekundach gaśnie.
Zrobiłem ostatnio trasę 200 km i kontrolka oświeciła się łącznie jakieś 6-7 razy i oczywiscie po kilkunastu sekundach sama zgasła. Na następny dzień podjechałem do znajomego mechanika który ma komputer, ten podłącza patrzy a tu nic, żadnego błędu. Co to może być ?
Pozdrawiam
Radek
Witam
Przez jakiś czas nie było żadnego błędu "żółtej kontrolki" no ale wczoraj znów się pojawił wspaniały check, sprawdziłem specjalistycznym narzędziem błąd ( spinacz ) i wyszło:
- 0170 - Nieprawidłowy skład mieszanki - mieszanka za uboga lub za bogata,
I teraz krótki mój opis:
Zafira A 2000r, 1,6 16 V gaz lovato smart, check pokazuje się sporadycznie i tylko na kilka sekund i gaśnie, z autem nic się nie dzieje, zapala na benzynie i bez żadnego szarpnięcia przechodzi na gaz. Podczas jazdy także nic nie strzela nie skacze, na jałowym trzyma obroty. Podczas pokazania się checka nie traci mocy.
Co to może być ?
Pozdrawiam
Radek
Przez jakiś czas nie było żadnego błędu "żółtej kontrolki" no ale wczoraj znów się pojawił wspaniały check, sprawdziłem specjalistycznym narzędziem błąd ( spinacz ) i wyszło:
I teraz krótki mój opis:
Zafira A 2000r, 1,6 16 V gaz lovato smart, check pokazuje się sporadycznie i tylko na kilka sekund i gaśnie, z autem nic się nie dzieje, zapala na benzynie i bez żadnego szarpnięcia przechodzi na gaz. Podczas jazdy także nic nie strzela nie skacze, na jałowym trzyma obroty. Podczas pokazania się checka nie traci mocy.
Co to może być ?
Pozdrawiam
Radek
Czy na benzynie też się pojawia błąd 0170?PanRadzio pisze:Witam
I teraz krótki mój opis:
Co to może być ?
Pozdrawiam
Radek
Jeżeli nie to trzeba dopracować ustawienia gazu.
U mnie przyczyną 0170 była nieszczelna wkrętka od gazu,zasysał sobie lewe powietrze i zubażał mieszankę.
panowie takie błędy mi wyskakują na kompie ktoś to potrafi odczytac? P0-105-2 TO JEST TAKI ZE NAWET NIE DA SIE SKASOWAC. P0-102 . P0-110-1. P0-120-A. P0-220-A. P0-1620-A.
Proszę nie pisać DUŻYMI LITERAMI - na Forum oznacza to KRZYK - Bodek
Proszę nie pisać DUŻYMI LITERAMI - na Forum oznacza to KRZYK - Bodek
Ostatnio zmieniony 16 mar 2015, 16:29 przez MrBast87, łącznie zmieniany 1 raz.