[ZB] Światła włączane automatycznie
Moderator: Mariusz
- Samer
- Bywalec
- Imię: Darek
- Auto: 1.8 140 KM
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
[ZB] Światła włączane automatycznie
W Zafirze B jest możliwość automatycznego włączania świateł mijania po zmierzchu. No właśnie... a czy można system przerobić żeby działał również w dzień. tzn. po włączeniu silnika światła włączają się automatycznie.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
w mojej włączają się po odpaleniu auta - zawsze tak było.Samer pisze:W Zafirze B jest możliwość automatycznego włączania świateł mijania po zmierzchu. No właśnie... a czy można system przerobić żeby działał również w dzień. tzn. po włączeniu silnika światła włączają się automatycznie.
W tej chwili mam wariant 5 - czyli światła dzienne.
Wcześniej miałem wersję standardową, ale zawsze świeciły się po uruchomieniu silnika.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Jeżeli nie zależy Ci na automatycznie załączanych wycieraczkach w czasie deszczu to odłącz kostkę pod lusterkiem wstecznym. Będziesz wtedy miał po przekręceniu przełącznika świateł w pozycję AUTO, światła razem z kluczykiem. Minusem tej opcji jest to ,że po wyłączeniu silnika trzeba wyjąć kluczyk ze stacyjki.
-
- Przeglądacz
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A18XER
Właśnie takiego wątku szukałem. Czy ktoś mógłby krok po kroku opisać jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony 15 sty 2019, 17:19 przez mko13, łącznie zmieniany 1 raz.
Proponuję zapoznać się z viewtopic.php?f=20&t=10573&hilit=podstawy+op+com