Montaż, Regulacja LPG - Gdzie Wykonać ?????

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
michal-kol

Montaż, Regulacja LPG - Gdzie Wykonać ?????

#1 Post autor: michal-kol »

Witam serdecznie. Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Zafiry B 1.8 140 KM i przymierzam się do założenia instalacji LPG. Czy macie może sprawdzonego gazownika w Wawie bądź okolicach? Do poprzedniego auta czyli Mazdy 6 zakładałem gaz w Mińsku Mazowieckim na ul. Szpitalnej i auto przez 4 lata śmigało na gazie rewelacyjnie. Nawet raz nie zakaszlało. Dlatego zastanawiam się czy zamontować ponownie u nich LPG. Chciałbym Was spytać czy może jest ktoś w stolicy kto ma doświadczenie w zakładaniu gaziora do modelu jak mój bo chciałbym polatać parę latek tym autem.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2019, 19:46 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#2 Post autor: cns80 »

1. Chalski (z lpg-forum) ul. Zapomniana 1 (W-wa Wawer) tel. 503 904 898
2. Klinika LPG
3. Autkogaz

To dość dobre warsztaty, które ogarniają pojazdy z miękkimi gniazdami zaworowymi. Każdemu zdarzały się wpadki, ale można ich rozważyć, bo przykładają się do roboty, a nie byle szybciej i następny klient. Ale wybrać musisz sam.
Jeśli chodzi o rejon siedlecko-minski to szczerze nie przypominam sobie nikogo komu powierzyłby swój samochód :)
Obrazek

michal-kol

#3 Post autor: michal-kol »

Dzięki za szczerą odpowiedź :) a jeśli to nie tajemnica to ile jeździsz już na lpg i gdzie montowałeś instalację? Pozdr
Ostatnio zmieniony 27 maja 2015, 09:18 przez michal-kol, łącznie zmieniany 1 raz.

Skasowany użytkownik 16406

#4 Post autor: Skasowany użytkownik 16406 »

Warszawa ul.Hery to jest na Bemowie wjeżdżasz w taką bramę tam jest myjnia obok mechanik i na końcu Gazownik jak miałem samochód z instalacją to tam jeździłem choć długo szukałem dobrego gazownika tego ci polecam. Auto Wis
Ostatnio zmieniony 27 maja 2015, 09:37 przez Skasowany użytkownik 16406, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak

#5 Post autor: cns80 »

michal-kol pisze:Dzięki za szczerą odpowiedź :) a jeśli to nie tajemnica to ile jeździsz już na lpg i gdzie montowałeś instalację? Pozdr
Instalacja fabryczna (ale jest to BRC 24.11) przebieg 197 652 km dziś rano :)
smerw4 pisze:Warszawa ul.Hery to jest na Bemowie wjeżdżasz w taką bramę tam jest myjnia obok mechanik i na końcu Gazownik jak miałem samochód z instalacją to tam jeździłem choć długo szukałem dobrego gazownika tego ci polecam. Auto Wis
Dokładnie to Hery 25. Nie wiem czy robili Z18XER i nie znam opinii o nich. Za to między wspomnianą myjnią i wspomnianym gazownikiem jest bardzo dobry warsztat Opla :) Szczerze polecam !
Obrazek

Skasowany użytkownik 16406

#6 Post autor: Skasowany użytkownik 16406 »

Oni chyba nazywają się calibra w zeszłym tygodniu czyściłem u nich kolektor również ich polecam

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak

#7 Post autor: cns80 »

smerw4 pisze:Oni chyba nazywają się calibra
Zgadza się. Ale na budynku chyba nie ma tego napisu tylko jest na fakturach i na pieczątce. Z tego co pamiętam to mają jeszcze chyba sklep z częściami do Opla na Ratuszowej.
Obrazek

Awatar użytkownika
kafarek23
Świeżak
Model:
Kontakt:

#8 Post autor: kafarek23 »

Polecam 8)
Perfekt Auto Gaz Montaż i Serwis
Samarytanka 36, 03-588 Warszawa
793 496 896
Chłopaki znają się na robocie 😉😆

kamilqqqqq
Świeżak
Imię: Kamil
Auto: Zafira b opc
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#9 Post autor: kamilqqqqq »

Witam wszystkich czy w okolicach Rzeszowa znajdę dobrego gazownia do wyregulowania instalacji brc?? Nie licząc czakramu. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”