Hejka.
Chciałbym się zapytać o dobrego mechanika od silników w świętokrzyskim. Taki co rozbierze złoży i spokój na najbliższe 200 tysi...
Ostatnio robiłem w Borkowie merivę żony i teraz olej leje się po świecach na 1 i 2 cylindrze - wymiana swiec co 5 tyś. Szukam kogoś kto to dobrze naprawi a następnie zrobi moją zafirę. Chciałbym dolatać do 350 i pod koniec roku zrobić panewki, tłoki, pierścienie i całą głowicę.
Gdzie zrobić kapitalny remont w świętokrzyskim.
Moderator: Mariusz
- majster-b
- Przeglądacz
- Imię: Jakub
- Auto: Opel Zafira A 1.8 125km
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Gdzie zrobić kapitalny remont w świętokrzyskim.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2016, 13:36 przez majster-b, łącznie zmieniany 2 razy.
-----------------------
Pozdrawiam
Kuba
Pozdrawiam
Kuba
- RazielBart
- Przeglądacz
- Imię: Bartosz
- Auto: Opel Zafira A 2.0 OPC Turbo
- Oznaczenie silnika: Z20LET
majster-b i jak? znalazles cos w swietokrzyskim? Chetnie podczepie sie. ( choć od posta 2 lata minely )
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Mam warsztat ale na Śląsku. Naprawiam tylko Z20LExRazielBart pisze: ↑29 sty 2019, 14:06 majster-b i jak? znalazles cos w swietokrzyskim? Chetnie podczepie sie. ( choć od posta 2 lata minely )
- RazielBart
- Przeglądacz
- Imię: Bartosz
- Auto: Opel Zafira A 2.0 OPC Turbo
- Oznaczenie silnika: Z20LET
ryba1 - Dzieki. Chyba kazdy na forum wie o Tobie . I jesli nic nie znajdę bliżej to NAPEWNO się zgadamy. Puki Co to plan, bo wiekszosc przypadlosci pousuwalem sam ( dym nadmierny - zalane swiece od uszk. uszczelki pokrywy zaworow ) Eksploatacyjne sprawy (filtry, olej itp.)
P.S. z20let mam
Pozdrawiam
P.S. z20let mam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 lut 2019, 08:24 przez RazielBart, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przeglądacz
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: x18xe1
W zeszłym roku robiłem remont silnika X18XE1 w warsztacie Tumlin Wykień blisko sklepu Lewiatan. Pracuje tam Pan, który wiele lat pracował w serwisie Opla i zna ople i chevrolety "na pamięć". Olbrzymia wiedza i dokładność usług. Posiadam Zafirę A w automacie i Daewoo Kalos w automacie. Oba auta serwisuję u niego.
tapatic