LPG w OPC
Moderator: Mariusz
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
wykluczać się nie wykluczają, ale instalacja musi byc naprawde super dobrana no i o turbo trzeba bardziej dbać. Ważne jest by dobrze dobrać reduktor, np taki co jest do silników o mocy ok 350/400KM bo jak turbo zacznie ciągnąć na maxa to mieszanka za uboga by była i no i nie fajnie dla Ciebie i silnika. I lepiej (chyba) ustawić mieszanke na bogato, lepiej niech spali z 1l gazu na setke wiecej niz zeby "paliło" głowice.cris559 pisze:turbo z lpg nawzajem się wykluczają .
tu akurat palnąłeś nieco bo tak owszem jest ale w przypadku directów (czyli np u mnie). U mnie są 4 wtryski ale bezpośrednio nad cylindrem, w OPC jako konwencjonalnym silniku wtryski są w kolektorze Nie trzeba chłodzić wtrysków w ten sposób w OPC.dejna pisze:co 4 (strzał) to benzynka i już tak duuużo taniej to nie wychodzi...
Ale na pewno nie zaszkodzi raz na jakiś czas przejechać jakichś 100km tylko na benzynie.
Jest w PL pare VC lub AG z zagazowanym tym silnikiem tego typu i to nie sprawia problemów, tylko na początek trzeba wykosztować się na naprawde super instalkę
Poza tym wiem że na alle stoi (chyba jeszcze) OPCta z założoną dobrą gazownią i jest z okolic Krakowa
No tak kiedyś stała taka srebrna ale miałem wątpliwości co do jej "stanu technicznego" ale już ją ktoś kupił pytam bo znalazłem taką http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13382495 próbowałem dzwonić do gościa ale nie odbierał będę próbował dalej
Dziękuje i proszę o dalsze opinie
Dziękuje i proszę o dalsze opinie
ja mam gaz w opc i hymm dla mnie jest ok były jak zawsze jakies problemy na poczatku ale smiga elegancko czasem musialem jechac do gazownika zeby jeszcze raz poprawil program do gazu bo akumulator odłanczalem i mam zabezpieczenie zrobione ze chyba powyzej 4 ,5 4,7 obr bezyna sie wlancza nie leci juz na gazie tylko na bezynie
Turbo żyje :--) Turbo pije :--(