pilot do zamka centralnego
Moderator: Mariusz
pilot do zamka centralnego
Witam.Miałem uszkodzony pilot od centalnego zamka (w kluczku),zlutowałem,wymieniłem baterię,kontrolka pilota świeci prawidłowo ale pilot nie zamyka i nie otwiera zamka.Prawdopodobnie trzeba sformatowć pilot,czy ktoś wie jak to zrobić.
ZAFIRA A 2.0 DI 1999r.
ZAFIRA A 2.0 DI 1999r.
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
Witam.
Mój kluczyk działał dwa dni po odkupieniu samochodu. Na parkingu próbuję odblokować drzwi, a tu niespodzianka. Zamki nie działają, czerwona dioda na kluczyku miga podczas naciskania na przycisku, ale... czasami świeci dwie sekundy pomimo, że przycisk tylko krótko nacisnąłem. Wymieniłem baterię, ale nadal nie mogę otworzyć drzwi. Muszę dzisiaj sprawdzić, czy podany wyżej sposób zadziała i uda mi się uruchomić z powrotem kluczyk/pilot. A przy okazji, czy są osoby które miały też problemy po wymianie baterii?
Pozdrawiam.
Mój kluczyk działał dwa dni po odkupieniu samochodu. Na parkingu próbuję odblokować drzwi, a tu niespodzianka. Zamki nie działają, czerwona dioda na kluczyku miga podczas naciskania na przycisku, ale... czasami świeci dwie sekundy pomimo, że przycisk tylko krótko nacisnąłem. Wymieniłem baterię, ale nadal nie mogę otworzyć drzwi. Muszę dzisiaj sprawdzić, czy podany wyżej sposób zadziała i uda mi się uruchomić z powrotem kluczyk/pilot. A przy okazji, czy są osoby które miały też problemy po wymianie baterii?
Pozdrawiam.
-
- Debiutant
- Imię: Radek
- Auto: ZAFIRA B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Mam dziwny problem z pilotem centralnego zamka.Problem jest taki,że pilot/kluczyk centralnego zamka działa w dziwny sposób.Zazwyczaj nie działa przycisk zamykania,a samochód zamyka się i otwiera się jednym przyciskiem ,otwierania.Można to zrobić jednak tylko jeden raz ,tzn.przyciskiem otwierania zamknę i otworzę samochód i chcąc ponownie zamknąć ZB działa tylko otwieranie,migają kierunki dwa razy. ,Co jakiś czas pilot działa normalnie,ale zaraz potem ponownie działa c.zamek na jednym przycisku.Wykonując programowanie pilotów c.zamka nic się nie dzieje ,nie zamyka sie i otwiera się samochód,jak powinno być podczas tej procedury.Bateria wymieniona.Drugi kluczyk zazwyczaj działa normalnie,ale potrafi fiksować w ten sam sposób.
Jakieś pomysły ? OP-COM nie pokazuje żadnych błędów.
Jakieś pomysły ? OP-COM nie pokazuje żadnych błędów.
- Spider89
- Świeżak
- Imię: Bartosz
- Auto: Opel Zafira Selection&Jewel
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Umarł mi pilot do centralnego. Oderwał się koszyczek z baterią i coś stało się z mikrostykami.
Chciałbym kupić pilota/wkład elektroniki do pilota i zaprogramować.
Czy mógłby mi ktoś podrzucić jakiś sklep w okolicach Sosnowca/Katowic gdzie mogę to ogarnąć?
Ew. coś sprawdzonego na allegro?
Myślę jeszcze czy nie podjechać do ASO, ale podejrzewam że skasują jak za zboże, a na maile nie odpisują.
O ile dobrze pamiętam to zaprogramowanie pilota to przy półzapłonie nacisnąć zamknięcie i się ustawia?
Pozdrawiam.
Umarł mi pilot do centralnego. Oderwał się koszyczek z baterią i coś stało się z mikrostykami.
Chciałbym kupić pilota/wkład elektroniki do pilota i zaprogramować.
Czy mógłby mi ktoś podrzucić jakiś sklep w okolicach Sosnowca/Katowic gdzie mogę to ogarnąć?
Ew. coś sprawdzonego na allegro?
Myślę jeszcze czy nie podjechać do ASO, ale podejrzewam że skasują jak za zboże, a na maile nie odpisują.
O ile dobrze pamiętam to zaprogramowanie pilota to przy półzapłonie nacisnąć zamknięcie i się ustawia?
Pozdrawiam.
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Pilot to na szrocie możesz nawet znaleźć za grosze tylko żeby częstotliwość się zgadzała, ale żeby kluczyk dodać do auta to już będzie op-com potrzebny i przełożyć pastylke od immo trzeba A nie lepiej dac do elektronika żeby uratować ori kluczyk? Na łąkach jest ogarnięty elektronik
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Spider89
- Świeżak
Ogarnięte już za pomocą kolegi z forum :-)
Dobrze wiedzieć o tych łąkach na przyszłość ;-)
Dobrze wiedzieć o tych łąkach na przyszłość ;-)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2018, 21:57 przez Spider89, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira A 1.6
- Model: NIC
- Oznaczenie silnika: NIC
Mam podobny problem z pilotem. Po zakupie auta stwierdziłem że jeden z pilotów nie działa, myślałem że to bateryjka lecz po jakimś czasie i po wymianie baterii pilot nadal nie działa pomimo prób przypisania kluczyka w stacyjce. Czy możecie przybliżyć mi temat "łąk"?
Z góry dziękuję
Mam podobny problem z pilotem. Po zakupie auta stwierdziłem że jeden z pilotów nie działa, myślałem że to bateryjka lecz po jakimś czasie i po wymianie baterii pilot nadal nie działa pomimo prób przypisania kluczyka w stacyjce. Czy możecie przybliżyć mi temat "łąk"?
Z góry dziękuję
- Spider89
- Świeżak
Cześć! Ja finalnie kupiłem ori kluczyk od forumowicza. @Tazz pisząc o elektroniku na łąkach chyba myślał o tym miejscu: Braci Mieroszewskich A3-4, 41-219 Sosnowiec