Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zaintrygowany tematem o Astrach i pojawiających się tam w zależności od wersji i roku ocynkach stawiam pytanie jak się sprawa ma z ocynkowaniem blach w Zośkach?
Czy w ZB to standart?
Jak w ZA to wygląda?
H,Łajszczak, tu się nie mądrze, napisałem "chyba", ale już się doszkoliłem...i ma.
Opel od 2000 roku cynkuje katodowo całość od zewnątrz, w profile wpuszcza się wosk polimerowy a spawy wykonuje z dodatkiem jakiegoś środka chemicznego
Do 2000 roku dach w Oplu nie był cynkowany, ba, wcześniej cynkowano tylko maskę, tył i boki do wysokości szyb
Nie chodziło mi o "wymądrzanie się" miałem na myśli Twoje własne doświadczenia ale Twoja Zośka jest za młoda na takie ewentualności.Nie wiedziałem o tym jak Opel oszczędzał na ocynku..
No właśnie się zastanawiałem co to znaczy pełny ocynk i jaki jest niepełny....
Dobrze że Zosie ocynkowane, ile ja się z rudą nawalczyłem w poprzednich pojazdach
Tico święte słowa,ocynk ocynkiem ale ruda i na to ma swoje sposoby.Widzę to na swojej masce po odpryskach.Te głębsze zaczynają się "pienić".Jak miałem peugeota ocynk.to jeździłem 5 lat z rysami ,które ktoś zrobił czymś ostrym na parkingu i nie działo się nic.W zosi ten ocynk chyba trochę cieńkawy.
Panowie mam Zośkę z 2007 i takie odpryski od kamieni na masce i błotnikach i na tych odpryskach pojawiają się ogniska korozji czy by zoska nie posiadała ocynku?
Mam lwa 406 i tam na błotniku nie mam lakieru czysta blacha (po dzwonku) jeździłem całą zimę i nic się nie dzieje a tu młode autko i taka porażka
Też mam zośkę z 2007 i już coraz więcej pęcherzy się pojawia zwłaszcza prawy bok i progi.
Znowu trzeba pojechać do serwisu - przecież jest gwarancja. Już tylną klapę mi robili.
Czyli ocynk w tych autach to pic na wodę.
Ja wcześniej miałem Astrę produkowaną w Niemczech i jak sprzedawałem to żadnej rdzy nie widziałem a kolega miał pół roku młodszą z Gliwic to przy sprzedaży pełno purchelków,także tu też można szukać powodu..